Τσέλσι: Φτάνει ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό με αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν! (vids)

Τσέλσι: Φτάνει ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό με αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν! (vids)

Τσέλσι: Φτάνει ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό με αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν! (vids)

bet365

Πρόσω ολοταχώς για ευρωπαϊκή κούπα η Τσέλσι που έχει δημιουργήσει μια θεότρελη παράδοση στις χρονιές που διεκδικεί τρόπαιο σε διοργανώσεις της UEFA και έχει αλλάξει προπονητή στα μισά της σεζόν!
Build A Bet στο Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας αγώνας –πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Από τον Γκούλιτ, μέχρι και τον Φρανκ Λάμπαρντ...

Με πολλές ιστορίες, με... παρεξηγήσεις προπονητών και διοικήσεων, με παίκτες να σταματούν να εκτελούν τις οδηγίες του προπονητή τους προκειμένου να τον διώξουν!

Απ' όλα έχει ο μπαξές στην Τσέλσι τις χρονιές που έχει διεκδικήσει/πάρει ευρωπαϊκό τρόπαιο και έχει αλλάξει προπονητή μέσα στην αγωνιστική περίοδο!

Το σενάριο τείνει να επαναληφθεί γι' ακόμα μια φορά, με τον Φρανκ Λάμπαρντ φέτος ν' απομακρύνεται με πολύ δύσκολη απόφαση από τους «μπλε» τον περασμένο Ιανουάριο λόγω και της σχέσης του με το κλαμπ. Ωστόσο, ο Τόμας Τούχελ κατάφερε να συμμαζέψει την ομάδα και να την οδηγήσει στον τελικό του Champions League, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και στην 4άδα του πρωταθλήματος!

Ο Γκούλιτ και η παρεξήγηση με την άρρωστη μητέρα του

Ο Ρουντ Γκούλιτ είχε αναλάβει παίκτης προπονητής της Τσέλσι πίσω στο 1996 και μάλιστα υπό την καθοδήγησή του, η κατάκτηση του Κυπέλλου του 1997 σήμανε τον πρώτο τίτλο των «μπλε» έπειτα από 26 χρόνια! Παρ' όλα αυτά, ενώ η Τσέλσι είχε φτάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων εκείνη την σεζόν, εκείνος ταξίδεψε στην πατρίδα του για να σταθεί στο πλευρό της μητέρας του που μαχόταν με τον καρκίνο.

Δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση περί... αδιαφορίας και συμμετοχής σε πάρτι τη στιγμή που η ομάδα τον χρειαζόταν, ο Βιάλι ανέλαβε στη θέση του και οι «μπλε» βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό του UEFA Cup Winners' Cup, κατακτώντας το τρόπαιο απέναντι στην Στουτγκάρδη το 1998!

Το πρώτο «αντίο» στον Μουρίνιο και το πέναλτι του Τέρι

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να κατέγραψε τεράστιες επιτυχίες ως κόουτς της Τσέλσι από το 2004 που κάθισε στον πάγκο του κλαμπ κατακτώντας back-to-back πρωταθλήματα και επαναφέροντας την ομάδα στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από μισό αιώνα, ωστόσο, η πρώτη του θητεία ολοκληρώθηκε στην έναρξη της σεζόν 2007-2008.

Οι παίκτες τον ήθελαν, ο Αμπράμοβιτς όμως τότε απλά έβαλε σε εφαρμογή το σύνηθες πλάνο του για αλλαγή προσώπου στον πάγκο όταν τα πράγματα στραβώνουν. Στη θέση του προσελήφθη ο Άβραμ Γκραντ που έφτασε την Τσέλσι στον τελικό του Champions League στην Μόσχα κι εκεί ήρθε ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Τζον Τέρι να χάνει πέναλτι στη διαδικασία από την άσπρη βούλα...

«Έφαγαν» τον Βίλας – Μπόας και το πήραν με Ντι Ματέο και... παλιοσειρές

Ο Αντρέ Βίλας – Μπόας είχε φτάσει σε σημείο να γίνει περίγελος από τους παίκτες της Τσέλσι την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Δεν θα ξεχάσει κανείς τις σκηνές στον πάγκο της ομάδας στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Νάπολι στη φάση των «16» του Champions League όπου οι... παλιοσειρές των «μπλε» γελούσαν έχοντας παραγκωνιστεί από τον Πορτογάλο.

Αλλαγή προπονητή, ο Ντι Ματέο στο «τιμόνι» με τους Τέρι και Λάμπαρντ για βοήθεια και πορεία μέχρι και τον μεγάλο τελικό του Μονάχου απέναντι στην Μπάγερν! Γκολ ο Ντρογκμπά στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, απόκρουση του Τσεχ σε πέναλτι στην παράταση, θρίαμβος των Λονδρέζων από την άσπρη βούλα!

Back-to-back ευρωπαϊκά με Μπενίτεθ

Την τελευταία φορά πριν από τη φετινή όπου η Τσέλσι με αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν έφτασε στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ήταν στα... καπάκια μετά την κατάκτηση του Champions League του 2012.

Οι Λονδρέζοι έγιναν ακόμα μια από τις ομάδες που αποτυγχάνουν αμέσως μετά την επιτυχία τους να προκριθούν από τη φάση των γκρουπ την επόμενη αγωνιστική περίοδο, «υποβιβάστηκαν» στο Europa League, ο Ντι Ματέο απομακρύνθηκε και ανέλαβε προσωρινά ο Μπενίτεθ.

Mε τα καλά και τα άσχημά του, με τον Τέρι να έχει κόντρα μαζί του αφού ο Ισπανός τον θεωρούσε πολύ μεγάλο για να παίζει διαδοχικά ματς, η Τσέλσι έφτασε στον τελικό του Άμστερνταμ με την Μπενφίκα και πήρε το τρόπαιο με τρομερή κεφαλιά του Ιβάνοβιτς στο 90' + 3'!

Διαβάστε επίσης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα