Σιμόν στο gazzetta.gr: «Ρατσιστική η συμπεριφορά του Κολτέσκου στον Ουεμπό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Σιμόν στο gazzetta.gr: «Ρατσιστική η συμπεριφορά του Κολτέσκου στον Ουεμπό»

bet365

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο μουντιαλικό διαιτητή, Κάρλος Σιμόν αναφορικά με το επεισόδιο ανάμεσα σε Κολτέσκου και Ουεμπό παίρνοντας το μέρος του Καμερουνέζου ασίσταντ της Μπασάκσεχιρ.

Ο Σιμόν, ο οποίος έχει διαιτητεύσει μεταξύ άλλων σε 3 Μουντιάλ (2002, 2006, 2010) και πλέον ακολουθεί καριέρα σχολιαστή στο Fox Sports μίλησε στο gazzetta.gr για όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι, κάνοντας λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά του Ρουμάνου τέταρτου διαιτητή Σεμπαστιάν Κολτέσκου έναντι του Πιέρ Ουεμπό. Παράλληλα ισχυρίστηκε πως η Μπασάκσεχιρ σωστά έπραξε αποχώρώντας ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τον αγωνιστικό χώρο του «Παρκ ντε Πρενς».

«Προσωπικά θεωρώ πως η αναφορά του 4ου διαιτητή Σεμπαστιάν Κολτέσκου έναντι του Ουεμπό είναι ρατσιστική.

Θα μπορούσε να αποφύγει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό προκειμένου να μην προκληθεί πανδαιμόνιο με συνέπεια την διακοπή της αναμέτρησης. Νομίζω πως σωστά ζήτησε εξηγήσεις στη συνέχεια και ο Ντεμπά Μπα.

Μου άρεσε που η Μπασάκσεχιρ αποφάσισε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Ήταν σωστή και δικαιολογημένη ενέργεια. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να δείχνει ανοχή σε τέτοιου είδους κρούσματα».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα