Και η Πόρτο και η Σίτι έχουν κάνει ό,τι ακριβώς δεν θέλει ο Ολυμπιακός!

Και η Πόρτο και η Σίτι έχουν κάνει ό,τι ακριβώς δεν θέλει ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta το σπουδαίο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πόρτο, βάζοντας το στην πραγματική του διάσταση, ενώ ρίχνει και τη ματιά του στα παιχνίδια των ΠΑΟΚ κι Άρη.
Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε λεπτό, με το Edit My Bet* της bwin ισχύει το ίδιο τώρα και για το στοίχημά σου! |21+ (*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)

Το στόρι είναι γνωστό: ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ εις βάρος της Μαρσέιγ πρέπει με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη να φέρει καλύτερο η, έστω το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα φέρει η Ολιμπίκ με τη Σίτι στο Μάντσεστερ.

Τόσο η Σίτι, όσο κι η Πόρτο βαθμολογικά είναι αδιάφορες (έχουν περάσει στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, ως πρώτη η μεν και ως δεύτερη η δε) και πολλοί πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ανάσα από την πρόκριση, καθώς λογικά είναι πιο εύκολο να φέρει ο ίδιος καλύτερο αποτέλεσμα εντός έδρας κόντρα στην Πόρτο απ΄ ότι η Μαρσέιγ εκτός έδρας κόντρα στη Σίτι. Η, ότι στη χειρότερη θα φέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Είναι όμως έτσι; Εντελώς θεωρητικά, ναι. Εντελώς όμως. Γιατί άλλο η πράξη, αλλά η θεωρία. Κι εδώ παραθέτω δύο συγκεκριμένα, πρόσφατα παραδείγματα, με την Πόρτο, αλλά και τη Σίτι να φέρνουν υπό παρόμοιες συνθήκες ανάποδα αποτελέσματα, και οι δύο, σε σχέση με αυτά που θα ήθελε την Τετάρτη το βράδυ ο Ολυμπιακός!...

Είμαστε 11 Δεκέμβρη του 2018. Η Πόρτο όχι απλά έχει προκριθεί και μαθηματικά στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά και πάει να παίξει όχι στην Αθήνα όπως τώρα αλλά στη γειτονική Κωνσταντινούπολη εναντίον της Γαλατασαράι που έπαιζε την τρίτη θέση (και την συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ) με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Όπως παίζει τώρα την Τρίτη θέση ο Ολυμπιακός με τη Μαρσέιγ. Η Πόρτο κέρδισε και μάλιστα πιο άνετα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ 2-3. Προηγήθηκε 0-1, 0-2, οι Τούρκοι μείωσαν σε 1-2, οι Πορτογάλοι έκαναν και το 1-3 κι η Γαλατά απλά μείωσε σε 2-3. Η Γαλατά ήταν τυχερή γιατί στο άλλο ματς του ομίλου η επίσης αδιάφορη βαθμολογικά Σάλκε (είχε ήδη προκριθεί ως δεύτερη) κέρδισε με 1-0 τη Λοκομοτίβ κι έτσι συνέχισαν στην Ευρώπη οι Τούρκοι.

Είμαστε 6 Δεκέμβρη του 2017, ένα χρόνο πίσω. Η Σίτι, με τον Γκουαρντιόλα πάντα στον πάγκο, έχει προκριθεί ως πρώτη από τον όμιλό της, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα, και πάει να παίξει στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ, που ήθελε νίκη για να περάσει κι αυτή. Η Σαχτάρ την πήρε τη νίκη και δη αρκετά εύκολα, προηγούμενη με 2-0 από το 32ο λεπτό, κι οι Άγγλοι απλά μείωσαν 2-1 στο 90’.

Να υπενθυμίσω και δύο πράγματα.

Ένα ότι η Σίτι είναι αυτή την στιγμή έξι πόντους πίσω από την κορυφή στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχοντας ένα ματς λιγότερο, κι ότι το Σάββατο παίζει το μεγάλο τοπικό ντέρμπι με την ισόβαθμη της Γιουνάιτεντ κι ο Γκουαρντιόλα έχει ήδη ανακοινώσει ότι με τη Μαρσέιγ θα βάλει τους παίκτες που δεν έπαιξαν το Σάββατο με τη Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ, άρα θα βάλει τους υπόλοιπους εφτά-οκτώ παίκτες της βασικής 18άδας του, τον εφεδρικό γκολκίπερ και τουλάχιστον δύο παιδιά 18 ετών από τη Β ομάδα της Σίτι.

Δύο ότι η Πόρτο το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν έχει αγώνα για το πορτογαλικό πρωτάθλημα, αλλά για το Κύπελλο, και δη εντός έδρας με την θεωρητικά αδύναμη Τοντέλα, οπότε και τη δυνατότητα να κάνει ροτέισον ο Κονσεϊσάο.

Πού καταλήγουμε; Αν ο Ολυμπιακός στηριχθεί στο τι θα κάνει η Σίτι με τη Μαρσέιγ μπορεί να ζήσει πολύ άσχημο εφιάλτη τη νύχτα της Τετάρτης.

Ερώτημα: μπορεί να κερδίσει την Πόρτο στην κατάσταση που είναι αυτή την στιγμή και με τα προβλήματα που έχει; Κατ΄ αρχάς, εξυπακούεται ότι αφενός μεν εάν παίξει όπως με τον Βόλο θα ζήσουμε θλιβερές στιγμές, αλλά και ότι αφετέρου δε αποκλείεται να παίξει όπως με τον Βόλο! Είναι παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, είναι τελευταίο χαρτί για την συνέχεια της ευρωπαϊκής παρουσίας του, θα είναι καλός ο Ολυμπιακός. Πόσο καλός, δεν μπορώ να το ξέρω. Θα εξαρτηθεί από το πλάνο του κι από τις αντοχές των παικτών του.

Δεν είναι ευχάριστο, πάντως, ένα πράγμα: με την απουσία Βαλμπουενά και Χασάν (τον Μπρούμα δεν τον βάζω, αφού επί της ουσίας δεν τον είδαμε και ποτέ…) ο Μαρτίνς δεν θα έχει στον πάγκο εναλλακτικές λύσεις πρώτης γραμμής, ώστε να έχει μία αυξημένη πιθανότητα όταν θα τους βάλει να του γυρίσουν το παιχνίδι άμα στραβώσει. Επί της ουσίας θα έχει όποιον μείνει εκτός ενδεκάδας (12 είναι οι βασικοί αυτή την στιγμή), τον Ραντζέλοβιτς και τον Σουντανί που ακόμη δεν έχει παίξει πάνω από 20-25 λεπτά. Να θυμίσω ότι Τιάγκο, Λοβέρα, Κάιπερς, Μπρούνο είναι εκτός λίστας. Η δε απουσία του Ντρέγκερ, του στερεί και μία εναλλακτική αν κάτι δεν πάει καλά με Ραφίνια η, Χολέμπας…

Πάμε παρακάτω: Διαιτητή η ΟΥΕΦΑ όρισε τον πολύπειρο Γερμανό Μπριχ. Αυστηρός, σκληρός διαιτητής, υψηλού επιπέδου.

Εγώ να σας υπενθυμίσω τον τίτλο του άρθρου μου παραμονές του πρώτου αγώνα Πόρτο-Ολυμπιακός. Εδώ

Λοιπόν, από εκείνη την στιγμή ορίστηκαν στα παιχνίδια της Πόρτο δύο Γερμανοί διαιτητές (με Ολυμπιακό και στα δύο ματς), ένας Ισπανός (με Μαρσέιγ μέσα) κι ο Κάιπερς (με Σίτι εντός έδρας)!!! Ούτε κλειστό γράμμα να διάβαζα, ε;

Κι επειδή υπάρχει μία άποψη, που εγώ δεν θα πω αν είναι σωστή η, λάθος γιατί δεν είμαι βέβαιος ότι έχω την σωστή απάντηση, σύμφωνα με την οποία η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί μέσω της διαιτησίας τα έντονα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία, να καταγράψω κάτι άλλο: η Πόρτο φέρεται να έχει κληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ για φραστική επίθεση μελών της αποστολής της στο διαιτητή του αγώνα της με τη Σίτι την πρώτη αγωνιστική, στο Μάντσεστερ, μετά την ήττα της 1-3 από τη Σίτι. Εδώ

Του φώναζαν, λέει, στη φυσούνα του διαιτητή «σκατά» και άλλες προσβλητικές εκφράσεις κι επίκειται τιμωρία της Πόρτο. Ε, μετά από αυτό το παιχνίδι, η Πόρτο είχε μια χαρά διαιτησίες. Παίρνοντας μεταξύ άλλων πέναλτι και στα δύο παιχνίδια με την Μαρσέιγ και χωρίς να της πειράξουν ούτε το νυχάκι-το αντίθετο…Βεβαίως, να λάβουμε υπόψιν μας ότι η Πόρτο είναι…Πόρτο. Δεν είναι θηρίο στην Ευρώπη, αλλά στην ΟΥΕΦΑ είναι δύναμη, μεγάλη…

Η ουσία για εμένα είναι μία: ο Ολυμπιακός πρέπει να εμφανιστεί την Τετάρτη πανέτοιμος για μία πραγματικά μεγάλη μάχη. Όχι οι 11 που θα παίξουν, αλλά και οι εννιά που θα είναι στον πάγκο. Κι ο Ανδρούτσος κι ο Αβραάμ κι ο Πέπε κι ο Σουρλής κι ο Τζολάκης! Άλλος τρόπος πρόκρισης δεν υπάρχει!

Άσχετο: Έχασε, λέει, ο Αστέρας Τρίπολης για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ! Κι όμως υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πλάκα ψάχνοντας να βρεις τι έχει συμβεί στα παιχνίδια των δύο ομάδων. Βλέπετε, υπάρχουν δύο εποχές σε αυτά!

Η πρώτη εποχή είναι μέχρι να έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο η περίφημη εξυγίανση που έφεραν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ κι οι λοιπές δυνάμεις. Έως τότε λοιπόν ο Αστέρας σε 23 παιχνίδια του πρωταθλήματος εντός κι εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ είχε 10 νίκες κι ο ΠΑΟΚ 7, με τα άλλα 6 μεταξύ τους παιχνίδια ισόπαλα. Επαναλαμβάνω ότι ο Αστέρας είχε 10 νίκες, μέσα έξω. Κι ο ΠΑΟΚ μόλις 7. Και τη μοναδική φορά που είχαν συναντηθεί στο Κύπελλο ο Αστέρας είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ σε διπλά παιχνίδια (1-2, 2-0)!

Με το που ήρθε η εξυγίανση, τα πράγματα άλλαξαν στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα. Κι έτσι, στα 10 τελευταία μεταξύ τους ματς ο ΠΑΟΚ έχει 9 νίκες κι ο Αστέρας μία. Επιπλέον τη μοναδική φορά αυτή την πενταετία που έχουν συναντηθεί στο Κύπελλο την πρόκριση την έχει πάρει ο ΠΑΟΚ σε διπλά παιχνίδια (0-0, 2-0).

Οπότε, ουδεμία έκπληξη για το χθεσινό ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0, με τον Αστέρα να παίζει με παίκτη παραπάνω από το 38ο λεπτό, λόγω αποβολής του Καντουρί, και με το αποτέλεσμα 0-0! Με την ομάδα της Τρίπολης να κάνει μαζεμένες τρεις αλλαγές αμυντικογενών παικτών της στο 60ο λεπτό, στο 0-0. Και στο 64’, με τον Αστέρα να έχει ανακατευτεί, να γίνεται το 1-0. Και στο 69΄να γίνεται και το 2-0 με πέναλτι που έκανε ένας από τις τρεις αλλαγές.

Αμ πως δηλαδή! Μόνο η άλλη μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης θα τα καταφέρνει με 10 παίκτες; Ο Άρης στον αγώνα του με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι μία ημέρα πριν, έμεινε με παίκτη λιγότερο στο ίδιο χρονικό σημείο, στο 35ο λεπτό, με την αποβολή του Ρόουζ, που έφερε και το 1-0 των γηπεδούχων με πέναλτι. Κι αφού έφαγε δύο γκολ, στο τέλος το γύρισε σε 2-2! Ο Άρης είχε ακόμη πιο δύσκολη αποστολή από τον ΠΑΟΚ και τα κατάφερε.

Εν τέλει, αυτό που έμεινε είναι ότι στο μεταξύ τους ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Κυριακή θα παίξει η κάθε ομάδα χωρίς ένα παίκτη κλειδί, τον Ρόουζ και τον Καντουρί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.