Στην Πορτογαλία θέλουν Χάτεγκαν, Γερμανό, «έστω» Κάϊπερς η, Ισπανό διαιτητή!

Στην Πορτογαλία θέλουν Χάτεγκαν, Γερμανό, «έστω» Κάϊπερς η, Ισπανό διαιτητή!

Στην Πορτογαλία θέλουν Χάτεγκαν, Γερμανό, «έστω» Κάϊπερς η, Ισπανό διαιτητή!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί διαιτησίας στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αναρωτιέται αν στην ΟΥΕΦΑ κάνουν το χατίρι σε κάποιους που θέλουν συγκεκριμένους διαιτητές στο Πόρτο-Ολυμπιακός, ενθυμούμενος και τις διαιτησίες του Ολυμπιακού πέρσι με τον Ερυθρό Αστέρα και τη Γουλβς…
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πόρτο την προσεχή Τρίτη έχει λάβει διαστάσεις πάρα πολύ καθοριστικού αγώνα μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων!

Παρότι είμαστε τόσο νωρίς, βλέπουμε ότι εάν ο Ολυμπιακός κάνει διπλό στην Πορτογαλία και έρθει και το πιο αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή επίσης διπλό, στο Μαρσέϊγ -Μάντσεστερ Σίτι, τότε θα έχουμε αυτόματα δύο φαβορί κιόλας για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ! Ένα μεγάλο φαβορί, τη Σίτι κι ένα δεύτερο, μικρότερο, αλλά φαβορί, τον Ολυμπιακό. Διότι αυτές οι δύο ομάδες θα έχουν φτάσει τους έξι βαθμούς κι οι άλλες δύο του ομίλου θα είναι στο μηδέν! Ακόμη και δε και ισοπαλία να έρθουν τα δύο παιχνίδια η, έστω μόνο του Ολυμπιακού, και πάλι ο πρωταθλητής Ελλάδας θα έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης, καθώς θα έχει κρατήσει το +3 από την Πόρτο και θα την έχει και στον Πειραιά την τελευταία αγωνιστική, ενώ αν χάσει η Μαρσέίγ από τη Σίτι ο Ολυμπιακός θα έχει αποσπαστεί τέσσερις πόντους από τους Γάλλους.

Στην Πόρτο νιώθουν πολύ καλά τη σημασία του αγώνα της Τρίτης, είναι «γριές αλεπούδες» στη διοργάνωση και ήδη έχουν αρχίσει τη δουλίτσα! Στόχος, τουλάχιστον αν μιλάμε για τη συνήθη πρακτική των ομάδων, με το σφύριγμα κιόλας της λήξης της ήττας του 1-3 από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, ο επηρεασμός του διαιτητή του επόμενου αγώνα. Η, αν θέλετε, ο επηρεασμός της ΟΥΕΦΑ για ορισμό στο ματς με τον Ολυμπιακό ενός διαιτητή που θα είναι αρεστός στους γηπεδούχους.

Να τα πρωτοσέλιδα για τον διαιτητή στο Σίτι, να τα ‘φρικτά’ παράπονα στην επίσημη ιστοσελίδα της Πόρτο, να και οι δηλώσεις του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που ασφαλώς και μπήκε στο κόλπο κι αυτός, πρώτος πρώτος. Ξέρετε τι δήλωση έκανε; "Έχω πολλά να μάθω από τον Γκουαρντιόλα, από τον τρόπο που πιέζει τους διαιτητές, που μιλάει σε αντίπαλους παίκτες και στον αντίπαλο πάγκο. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Πρέπει να μάθω από αυτό. Εμείς ήμασταν άγγελοι σε σύγκριση με τον άλλο πάγκο"!!!

Κατ΄ αρχάς, έχουν δίκιο οι Πορτογάλοι; Τα περισσότερα απ΄ όσα υποστηρίζουν είναι…σάλτσες η, απλά δεν υπάρχουν. Όμως, πράγματι στη φάση της ισοφάρισης της Σίτι στο 21ο λεπτό υπάρχει πριν το πέναλτι καθαρό επιθετικό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα των Πορτογάλων. Υπό αυτή την έννοια, ορθά φωνάζουν, καθότι πρόκειται για φάση καθοριστική, καθότι είχαν ξεκινήσει με γκολ το ματς και έχασαν το προβάδισμα πολύ γρήγορα. Βέβαια, τι να έλεγε κι ο Ολυμπιακός για τη δική του τελευταία επίσκεψη στην Αγγλία, μόλις τον Αύγουστο, εκεί, στο Γουλβς, όπου Πολωνοί «κομάντο» έκαναν καταδρομή και κατέστρεψαν το όνειρο των «ερυθρόλευκων» για μία ιστορική παρουσία τους στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ…

Τέλος πάντων, ορισμένοι που υποτίθεται ξέρουν παραπάνω από τα διαιτητικά, λένε ότι κάποιοι στην Πορτογαλία θα ήθελαν να οριστεί για το ματς της Πόρτο με τον Ολυμπιακό ο Ρουμάνος Χάτεγκαν η, κάποιος Γερμανός διαιτητής (ιδανικά μάλιστα ο Μπριχ!). «Έστω» ο Ολλανδός Κάϊπερς η, ένας Ισπανός! Λέτε από την ΟΥΕΦΑ να τους γίνει το χατίρι;…

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική, εξαιτίας ενός σοβαρού διαιτητικού σφάλματος: παίζοντας στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, κι ενώ κέρδιζε με 1-0, ο Γάλλος Μπαστιέν, τον άφησε με δέκα παίκτες από το 55΄λεπτό, βγάζοντας μία υπερβολικά εύκολη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπενζιά. Με παίκτη λιγότερο επί 40 λεπτά, ο Ολυμπιακός έχασε τελικά με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά από τους Σέρβους κι έχασε επί της ουσίας και τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση, αφού οι άλλες ομάδες του ομίλου πήραν και τους έξι βαθμούς από τον Ερυθρό Αστέρα κι οι Πειραιώτες μόνο τους τρεις…

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μαρσέϊγ είχε την τύχη να οριστεί μία διαιτητάρα, ο Ιταλός Ορσάτο, ρέφερι στον πρόσφατο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν. Με σφυρίγματα 50-50 από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ο έμπειρος Ιταλός έκανε για άλλη μία φορά μία τέλεια διαιτησία, βγάζοντας μάλιστα μόλις μία κίτρινη κάρτα κι αυτή για μία χαζή διαμαρτυρία στον Χασάν. Αυτοί είναι διαιτητές κι όχι κάποιες σφυρίχτρες από ανατολικές χώρες, όπως ο Πολωνός Μαρτσίνιακ (Γουλβς-ολυμπιακός), ο Βούλγαρος Καμπάκοφ (Τότεναμ-Ολυμπιακός) κ.α.

Κατά τα άλλα: Αυτή η φωτογραφία, από τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα, «βγάζει» οφσάϊντ τον Μασούρα, στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του την Τετάρτη επί της Μαρσέϊγ;

Σας μοιάζει να είναι ο κυνηγός του Ολυμπιακού πίσω από τον γκολκίπερ και τον τελευταίο αμυνόμενο; Νας σας θυμίσω ότι είδαμε απλά μία "φωτογραφία" στην οποία υπάρχει στο μισό της το σουτ του Βαλμπουενά και στο άλλο μισό της που βρίσκεται ο Μασούρας την στιγμή του σουτ. Συγνώμη, αλλά εγώ θα ήθελα μεν να δούμε αυτή την όντως έξυπνη «φωτογραφία», αλλά αφού πρώτα δούμε το κλασικό ριπλέϊ, δηλαδή ολόκληρο το πλάνο με το σουτ του Βαλμπουενά από κάμερα στην ίδια ευθεία με τη φάση.

Εγώ δεν το κρύβω, ότι εμπιστοσύνη στους χειριστές του VAR γενικά δεν υπάρχει από εμένα, με όσα έχουν δει τα μάτια μου όλους αυτούς τους μήνες. Αυτή τη φορά ήταν ο Ιταλός Γκουίδα με AVAR τον συμπατριώτη του Περέτι. Κι είδα μία ακόμη πολύ οριακή φάση που υποδείχθηκε εις βάρος του Ολυμπιακού. Όπως είχε ακυρωθεί το γκολ του Καμαρά από την ασίστ του Ελ Αραμπί στο Γουλβς-Ολυμπιακός, από τους Πολωνούς VAR κι AVAR.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1319760514033971202

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.