Μπασάκσεχιρ – Λειψία: Το μυθικό βραδυ και το τρελό χατ τρικ του Καχβετσί (vid)

Gazzetta team
Μπασάκσεχιρ – Λειψία: Το μυθικό βραδυ και το τρελό χατ τρικ του Καχβετσί (vid)

bet365

«Τρέλανε» την Ευρώπη ο Ιρφάν Καχβετσί της Μπασάκσεχιρ, ο οποίος πέτυχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League με τρεις γκολάρες εκτός περιοχής κόντρα στη Λειψία (ένα απευθείας φάουλ), στο ματς της ζωής του.

Βραδιά καριέρας, βραδιά που τον θέτει στο πάνθεον των παικτών με χατ-τρικ στο Champions League έζησε ο Ιρφάν Καχβετσί. Ο 25χρονος μέσος της Μπασάκσεχιρ «σεληνιάστηκε» κόντρα στη Λειψία, πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του, ανέτρεψε μόνος του το 1-3 σε 3-3 πριν τελικά η ομάδα του υποκύψει στους Γερμανούς και κάθε του τέρμα ήταν καλύτερο από το άλλο.

Πρώτα μείωσε με τέλειο πλασέ μετά την κομπίνα από κόρνερ στο 45+3’, στη συνέχεια πέτυχε σούπερ «curler» στο 72’, νικώντας τον ανήμπορο να αντιδράσει Γκουλάτσι και άφησε το καλύτερο για το τέλος. Στο 85’, με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, ο διεθνής Τούρκος χαφ έγραψε το 3-3 και ολοκλήρωσε μια απίθανη εμφάνιση σε προσωπικό επίπεδο, που όμοιά της δεν είχε συμβεί ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τα τελευταία 16 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Καχβετσί έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ με όλα τα γκολ εκτός περιοχής, μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος το έπραξε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Σεπτέμβριο του 2004!

Και τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ: ο Καχβέτσι έγινε μόλις ο 4ος Τούρκος με χατ-τρικ στο Champions League, μετά τους Τουντσάι Σανλί, Μπουράκ Γιλμάζ και Αρντά Τουράν. Παράλληλα, είναι μόλις ο τρίτος παίκτης που σκοράρει χατ-τρικ αλλά η ομάδα του χάνει, βάζοντας έτσι το όνομά του στην ίδια πρόταση με τους Κριστιάνο Ρονάλντο (2010) και Γκάρεθ Μπέιλ (2010)!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα