Κλαμπ Μπριζ - Ζενίτ 3-0: «Περίπατος» και πάει για πρόκριση! (vid)

Gazzetta team
Κλαμπ Μπριζ - Ζενίτ 3-0: «Περίπατος» και πάει για πρόκριση! (vid)

bet365

Η Κλαμπ Μπριζ «τσάκισε» τις ελπίδες της Ζενίτ για συνέχεια στο Europa League (3-0) και πλέον ορίζει την τύχη της για τη δική της πρόκριση στους «16», αρκεί να πάρει διπλό κόντρα στη Λάτσιο την τελευταία αγωνιστική.

Κυρίαρχα, πιο εύκολα από όσο θα μπορούσε να φανταστεί ενδεχομένως, η Κλαμπ Μπριζ διένυσε υγιεινό περίπατο κόντρα στη Ζενίτ (3-0) και βλέπει την πρόκριση στους «16» να περνάει από το χέρι της, έστω και σε δύσκολη δοκιμασία.

Οι Βέλγοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, είδαν το VAR να ακυρώνει δύο φορές (ορθώς) γκολ των Ρώσων στο ματς(οφσάιντ Αζμούν και γκολ με το χέρι του ο Κουζιαέβ), αλλά είχαν ήδη κάνει το κουμάντο τους, ανοίγοντας το σκορ στο 33’ με τον εκπληκτικό 19χρονο, Ντε Κετέλαρε.

Τη σκυτάλη πήραν στο 2ο ημίχρονο ο Βάνακεν με πέναλτι στο 58’ και ο Λανγκ στο 73’, για να κλείσουν θριαμβευτικά το κεφάλαιο των αναμετρήσεων κόντρα στην απογοητευτική Ζενίτ, που έμεινε ουραγός στον όμιλο κι εκτός Ευρώπης.

Από την άλλη, το απόλυτο κοντράστ. Το σύνολο του Φιλίπ Κλεμάν πήρε το «δώρο» από τη Βεστφαλία και το 1-1 της Μπορούσια με τη Λάτσιο και θα ταξιδέψει την τελευταία αγωνιστική στη Ρώμη, για έναν «τελικό» πρόκρισης απέναντι στους Λατσιάλι, όπου θα χρειαστούν αποκλειστικά τη νίκη. Έτσι κι αλλιώς, έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας τους «32» του Europa League.

Κλαμπ Μπριζ (Φιλίπ Κλεμάν): Μινιολέ, Μάτα, Μέχελεν, Κοσουνού, Ρίκα, Μπαλάντα, Βάνακεν (87’ Σόμπολ), Φόρμερ (88’ Σκράιφερς), Λανγκ (88’ Οκερέκε), Ντε Κετέλερε, Μποναβεντούρε

Ζενίτ (Σεργκέι Σέμακ): Κερζακόβ, Σουτορμίν, Πρόκιν, Ρακίτσκι (46’ Κρουγκοβόι), Ντόουγκλας Σάντος, Ερόκιν (46’ Οζντοέβ), Μπάριος, Κουζιαέβ (65’ Μουζιαέβ), Μάλκομ (75’ Σαμκίν), Αζμούν, Ντριουσί (46’ Μοστοβόι)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Λάτσιο 1-1
Κλαμπ Μπριζ – Ζενίτ 3-0

Βαθμολογία
1. Μπορούσια Ντόρτμουντ 10 (10-4)
2. Λάτσιο 9 (9-5)
3. Κλαμπ Μπριζ 7 (6-8)
4. Ζενίτ 1 (3-11)

Τελευταία αγωνιστική (8/12)
Λάτσιο – Κλαμπ Μπριζ
Ζενίτ – Μπορούσια Ντόρτμουντ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα