Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

Gazzetta team
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

bet365

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε από την Κράσνονταρ και δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League
Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απόψε και έχασε από την Κράσνονταρ με 2-1, αποτέλεσμα που τον έστειλε στους ομίλους του Europa League και όχι του Champions League. Ας δούμε την εικόνα των παικτών του.
Ζ. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ
Μέχρι την ανάπαυλα ήταν... περίπου θεατής. Αντέδρασε σωστά στο σουτ του Καμπελά (32') στη μόνη φορά που χρειάστηκε να πει «παρών», ενώ είχε και σωστές τοποθετήσεις/εξόδους. Στο δεύτερο μισό δεν φέρει ευθύνη για κάποιο από τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.
ΙΝΓΚΑΣΟΝ
Ξεκίνησε ως ο δεξιός στόπερ στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών. Στο πρώτο μισό άγγιξε το τέλειο, ενώ δεν έχασε κάποια προσωπική «μονομαχία». Στο δεύτερο όμως «έχασε» τον Σμόλικοφ στη φάση του αυτογκόλ, δεν τον πρόλαβε και ο αντίπαλός του έκανε την παράλληλη. Στη φάση του δεύτερου γκολ της Κράσνονταρ είναι ο μόνος των μετόπισθεν του ΠΑΟΚ που παίζει άμυνα,
ΒΑΡΕΛΑ
Ηταν ο μεσαίος εκ των τριών κεντρικών αμυντικών του ξεκίνησε ο Αμπέλ Φερέιρα. Στο πρώτο μισό ήταν πάρα πολύ καλός και πιστώνεται ένα κρίσιμο stop στο 42'. Στο 56' απείλησε σε στατική μπάλα και αντικαταστάθηκε στο 76'.
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ο μοιραίος της ομάδας του. Ξεκίνησε ο αριστερός στόπερ στην τριάδα και στο πρώτο μισό, όπως και όλοι οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ, πήρε πολύ καλό βαθμό. Στο δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο, όμως στο 73' έκανε κάκιστο διώξιμο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Χωρίς να έχει παίκτη κοντά του, αντί να διώξει σε κόρνερ που μπορούσε άνετα να το κάνει στην παράλληλη του Σμόλικοφ, έχασε τον έλεγχο της μπάλας και σημείωσε αυτογκόλ με τακουνάκι. Προφανώς τον πήρε από κάτω και στο τέρμα του Καμπελά, ο παίκτης των φιλοξενουμένων πήρε ανενόχλητος το «ριμπάουντ» στο σουτ του Βιλένα που πήγε στο δοκάρι, σε μία φάση που φέρει μερίδιο ευθύνης.
ΚΡΕΣΠΟ
Αρκετά δραστήριος στο πρώτο 45λεπτο και ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ από την πλευρά του. Επειδή δεν είναι κλασικός μπακ-χαφ θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να δώσει καλύτερη τελική πάσα. «Εφτιαξε» τη φάση του Ελ Καντουρί στο 45', ενώ εκείνος απώλεσε την πολύ μεγάλη ευκαιρία του 34', όταν με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σαφόνοβ. Αντικαταστάθηκε στο 59'.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Στο πρώτο μισό έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στα ανασταλτικά του καθήκοντα και δεν πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες. Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε από την πλευρά του, φυσικά και του πιστώνεται. Στο δεύτερο μισό πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, στο 55' είχε μία πολύ καλή σέντρα που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Πέλκας, όμως από το 60' και μετά η απόδοσή του έπεσε και δεν φάνηκε.
ΣΒΑΑΜΠ
Καλή και αθόρυβη η παρουσία του στο πρώτο 45λεπτο. Κάλυπτε χώρους, αμύνθηκε σωστά και έτρεξε πολύ χωρίς την μπάλα. Στο δεύτερο μισό πιστώνεται την ασίστ στο γκολ του Ελ Καντουρί με όμορφη εκτέλεση φάουλ, όμως ο άξονας του ΠΑΟΚ απώλεσε τη συνοχή του και η Κράσντονταρ έπαιξε κάθετα.
ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ
Στο πρώτο ημίχρονο έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι. «Κυριάρχησε» στον άξονα και βοήθησε τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Κέρδισε πολλά φάουλ και άπλωσε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα «έφτιαξε» τις ευκαιρίες των Αν. Ζίβκοβιτς (16'), Κρέσπο (34'), ενώ και εκείνος απείλησε δις (18', 45'). Στο δεύτερο μισό δεν είχε ανάλογη εικόνα. Ναι μεν δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει. Ισοφάρισε στο 77' με κεφαλιά και ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.
ΑΝ. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ
Ξεκίνησε αριστερά και απείλησε στο 16' με ένα καλό σουτ, που όμως απέκρουσε ο γκολκίπερ της Κράσνονταρ. Κάπου «χάθηκε» στην πορεία και φτάσαμε στο 56' ώστε να κάνει ξανά αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά ως εκεί. Πάντως η στατιστική υπηρεσία τον έδωσε ως τον παίκτη του ΠΑΟΚ που έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον.
ΠΕΛΚΑΣ
Τραβιόνταν αριστερά και στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους πλέον δραστήριους, αν και ορισμένες φορές έκανε το κάτι παραπάνω. Ωστόσο «πονοκεφάλιασε» αρκετά την άμυνα της Κράσνονταρ. Εκλεψε την μπάλα για τη φάση του Αν. Ζίβκοβιτς στο 16', «έστρωσε» στον Ελ Καντουρί για εκείνη του 18' και έτρεξε πολύ. Στο 55' δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί την ωραία σέντρα του Γιαννούλη και αντικαταστάθηκε στο 59'.
ΤΖΟΛΗΣ
Ηταν το «9άρι» και μέχρι την είσοδο του Τσόλακ ο μόνος κλασικός «φουνταριστός». Δεν έκανε κάποια μεγάλη φάση, αλλά πρέσαρε ψηλά, πίεσε και έδωσε πολλές «μάχες». Π.χ. στο 27' «κυνήγησε» μία χαμένη μπαλιά και κέρδισε κόρνερ. Στο δεύτερο μισό έπεσε κάπως η απόδοσή του Πάντως κυρίως στο πρώτο μισό έτρεξε πολύ.
ΤΣΟΛΑΚ
Μπήκε στο 59' και πέρασε ως δεύτερος φορ μαζί με τον Τζόλη. Η εξέλιξη του αγώνα δεν του επέτρεψε να φανεί ιδιαίτερα, αν και επεδίωξε ορισμένες φορές να φανεί απειλητικός (π.χ. στο 62').
ΟΥΑΓΚΙΕ
Πέρασε στον αγώνα στο 55' και αμέσως πήγε δεξιά. Τόσο ως μπακ-χαφ όσο και σαν μπακ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Πήρε πρωτοβουλίες, αλλά χρειάζεται χρόνο.
ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ
Μπήκε στο 76' και σε διάστημα δύο λεπτών κρίθηκαν ουσιαστικά όλα, αφού το σκορ από 0-1 έγινε 1-2. Επαιξε μπροστά, είχε μία καλή στιγμή στο 81', αλλά ο αγώνας επί της ουσίας «τελείωσε» αμέσως μετά την είσοδό του στο γήπεδο.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα