Κλήρωση Champions League: Ο ΠΑΟΚ μαθαίνει τον αντίπαλό του

Αντώνης Σαούλης
Κλήρωση Champions League: Ο ΠΑΟΚ μαθαίνει τον αντίπαλό του

bet365

O ΠΑΟΚ μαθαίνει στις 13:00 τον αντίπαλό του για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. «Κλειδώνει» και το ζευγάρι για τα play off.

Η πιο μεγάλη μέρα για τον ΠΑΟΚ για την φετινή του ευρωπαϊκή πορεία ήταν η 25η Αυγούστου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέκλεισε την Μπεσίκτας έκανε το πρώτο και σημαντικό βήμα να «κλειδώσει» τους ομίλους του Europa League και σήμερα θα δει πόσο... βατός ή όχι θα είναι ο δρόμος του για το μεγάλο όνειρο.

Ποιο είναι αυτό; Φυσικά να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League. Σήμερα στις 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας ο ΠΑΟΚ θα μπει στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο και ουσιαστικά δεν θα χρειαστεί να περιμένει και την αυριανή κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό του στα play off μιας και ουσιαστικά θα υπάρχει ορισμός.

Πάμε αρχικά να δούμε τα δεδομένα της σημερινής κλήρωσης

Στην κληρωτίδα θα μπουν συνολικά 16 ομάδες. 10 για το μονοπάτι των πρωταθλητών και 6 για το μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μέσα στις 6 ομάδες και τα δεδομένα έχουν ως εξής

ΙΣΧΥΡΟΙ

Μπενφίκα 70.000
Ντιναμό Κιέβου 55.000
Γάνδη 39.500

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Ραπίντ Βιέννης 22.000
ΠΑΟΚ 21.000
Αλκμάαρ 18.500

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θα κληρωθεί με μία από τις τρεις ισχυρές! Η πρόκριση θα κριθεί σε μονό ματς το οποίο θα γίνει στην έδρα της ομάδας που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Ο αγώνας θα γίνει στις 15 ή στις 16 Σεπτεμβρίου.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ PLAY OFF

Αν και η UEFA δεν έχει ανακοινώσει κάτι ακόμα σε ότι έχει να κάνει περιορισμούς στις κληρώσεις (το κάνει λίγες ώρες πριν) εντούτοις δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι για τις ομάδας της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Τα προηγούμενα χρόνια λόγω των σχέσεων των δύο χωρών η UEFA είχε αποφασίσει να μην κληρώνονται μαζί ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία οπότε λογικά θα συμβεί και φέτος το ίδιο. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο ΠΑΟΚ δεν θα χρειαστεί να περιμένει την αυριανή κλήρωση των play off γιατί θα ξέρει αυτομάτα το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στα play off, εάν φυσικά περάσει.

Πως θα είναι τα ζευγάρια στα play off;

Εάν ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με την Μπενφίκα στον 3ο προκριματικό γύρο:
Θα οριστεί να παίξει στα play off με την Κράσνονταρ

Εάν ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με τη Ντιναμό Κιέβου στον 3ο προκριματικό γύρο:
Θα οριστεί να παίξει με το ζευγάρι με της Γάνδης

Εάν ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με την Γάνδη στον 3ο προκριματικό γύρο:
Θα οριστεί να παίξει με τη Ντιναμό Κιέβου

Η κλήρωση για το μονοπάτι των πρωταθλητών

Φυσικά πρώτα θα έχουμε την κλήρωση για το μονοπάτι των πρωταθλητών. Σε αυτό τα δεδομένα έχουν ως εξής

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ 33.500
Γιουνγκ Μπόις 25.500
Ερυθρός Αστέρας 22.750
Καραμπάκ 21.000
Μακάμπι Τελ Αβίβ 16.500

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Μόλντε 15.000
Μίντιλαντ 14.500
Φερεντσβάρος 9.000
Ομόνοια 5.350
Ντιναμό Μπρεστ 3.775

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα