Παρί Σεν Ζερμέν: Τέταρτη ανατροπή μετά το 90' στην ιστορία του Champions League (vids)

Gazzetta team
Παρί Σεν Ζερμέν: Τέταρτη ανατροπή μετά το 90' στην ιστορία του Champions League (vids)

bet365

Η απίθανη ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν μέσα σε δύο λεπτά στις καθυστερήσεις του ματς με την Αταλάντα, είναι κάτι που είχε παρατηρηθεί μόλις 3 φορές στα προηγούμενα 27 χρόνια του Champions League!

Μέχρι το 89’ βρισκόταν αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού. Στο τέλος του προημιτελικού απέναντι στην Αταλάντα, όμως, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εκείνη που ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Τι είχε μεσολαβήσει; Δύο γκολ μέσα σε 149 δευτερόλεπτα, ένα από τον Μαρκίνιος στο 90’ και το καθοριστικό από τον Έρικ Τσούπο-Μότινγκ στο 90+3’, για να σφραγίσουν μια ανατροπή που παρόμοιά της είχε σημειωθεί μόλις τρεις φορές στην ιστορία του Champions League.

Συγκεκριμένα, οι Παριζιάνοι έγιναν η τέταρτη ομάδα που καταφέρνει να πάρει νίκη ενώ βάδιζε προς τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ούσα πίσω στο σκορ: η πρώτη που είχε πράξει κάτι ανάλογο ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον επικό τελικό της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν το 1999, φτάνοντας στην κατάκτηση της κούπας με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Έξι χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά των Βαυαρών να το πετύχουν το 2005 στη ρεβάνς των προημιτελικών κόντρα στην Τσέλσι, κάνοντας το 1-2, 3-2 που όμως δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση (οι Μπλε είχαν νικήσει 4-2 στο Λονδίνο).

Πιο πρόσφατη ανάλογη ανατροπή ήταν αυτή της Ντόρτμουντ κόντρα στη Μάλαγα το 2013 και πάλι για τους «8», όταν οι Ρόις και Σαντάνα γύρισαν τούμπα το ματς στις καθυστερήσεις κι έδωσαν σκορ πρόκρισης στους Βεστφαλούς.

ΤΣΟΥΠΟ-ΜΟΤΙΝΓΚ, Ο 5ος ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ «4» ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90+’

Παράλληλα με την σπάνια ανατροπή που σημείωσε η Παρί, ο «θύτης» ονόματι Έρικ Τσούπο-Μοτίνγκ εισήλθε σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ παικτών κι έγινε μόλις ο 5ος που σκοράρει στο 90+’ και δίνει πρόκριση στα ημιτελικά την Champions League στην ομάδα του.

Οι προηγούμενοι τέσσερις ήταν ο Τόμας Λίνκε για την Μπάγερν κόντρα στην Πόρτο το 2000, ο Γιον-Νταλ Τόμασον για λογαριασμό της Μίλαν επί του Άγιαξ το 2003, ο Σαντάνα όπως αναφέρθηκε παραπάνω για την Ντόρτμουντ το 2013 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης το 2018, επί της νυν ομάδας του, Γιουβέντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα