Κασίγιας - Champions League:Το ντεμπούτο στα 18 του κόντρα στον Ολυμπιακό (pics & vid)

Gazzetta team
Κασίγιας - Champions League:Το ντεμπούτο στα 18 του κόντρα στον Ολυμπιακό (pics & vid)

bet365

Ο Ίκερ Κασίγιας ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρσή του από τα γήπεδα, 21 χρόνια μετά το ντεμπούτο του μετέπειτα ρέκορντμαν στο Champions League, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το «αντίο» του Ίκερ Κασίγιας έμοιαζε προδιαγεγραμμένο και τελικά έφτασε κι επίσημα. Ο Ισπανός θρύλος αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά από μια ονειρική καριέρα 21 ετών στο ευρωπαϊκό στερέωμα, η οποία και ξεκίνησε από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1999, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και το κοινό των Ερυθρολεύκων έγινε μάρτυρας στο «βάπτισμα του πυρός» ενός εκ των σπουδαιότερων κίπερ της ιστορίας και νυν ρέκορντμαν του θεσμού με 177 συμμετοχές.

Ο μόλις 18 χρονών και 118 ημερών Κασίγιας είχε κάνει ήδη ντεμπούτο στη La Liga τρεις μέρες νωρίτερα επί της Μπιλμπάο (2-2) και απέναντι στους Ερυθρόλευκους έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε στη διοργάνωση, επίδοση που διατηρήθηκε αξεπέραστη για τα επόμενα 18 χρόνια.

  • Μπουφόν σε Κασίγιας: «Χωρίς εσένα, τίποτα δεν θα σήμαινε το ίδιο»


Μετά από ένα φοβερό ματς, ο Ολυμπιακός κοίταξε στα «μάτια» τη Βασίλισσα, η οποία έμελλε να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στη Βαλένθια.

Ο Ζιοβάνι είχε «λάμψει» για τους Πειραιώτες, ανοίγοντας το σκορ στο 11' και ισοφαρίζοντας μετά την ανατροπή των Μερένγκες στο 64', με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς να πραγματοποιεί το δικό του ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα και να δίνει ξανά προβάδισμα στο 67'.

Το γκολ του Ραούλ στο 80' στέρησε τη νίκη από τον Ολυμπιακό, αλλά οι εντυπώσεις στο φινάλε αναμφίβολα ήταν με το μέρος του, καθώς και με του νεαρού, αμούστακου κίπερ των Μαδριλένων, ο οποίος ξεκινούσε μια ασυναγώνιστη καριέρα.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Μαυρογενίδης (46' Αμπονσά), Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς, Γιανακόπουλος (60' Γκόγκιτς), Ζάχοβιτς (86' Νινιάδης), Οφορίκουε, Ζιοβάνι

Ρεάλ Μαδρίτης (Τζον Τόσακ): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ζούλιο Σέζαρ, Ιέρο (60' Ελγέρα), Ρομπέρτο Κάρλος, Γκέρεμι, Ρεδόνδο (73' Γκούτι), ΜακΜάναμαν, Μοριέντες (54' Ανελκά), Ραούλ, Σάβιο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα