Τσέλσι - Λιλ 2-1: Στους "16" οι Μπλε (vid)

Gazzetta team
Τσέλσι - Λιλ 2-1: Στους "16" οι Μπλε (vid)

bet365

Αμπραχαμ και Αθπιλικουέτα έβαλαν βάσεις νίκης από το πρώτο 45λεπτο και η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ πήρε το τρίποντο και το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Champions League.

Εχοντας το τελευταίο ματς με αντίπαλο την ουραγό του ομίλου Λιλ στο Stamford Bridge, η Τσέλσι μάλλον ήταν σίγουρη ότι θα προκριθεί και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο. Οι Λονδρέζοι ήθελαν μόνο νίκη και μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να την πάρουν, καθαρίζοντας από νωρίς... Στο 19' το γύρισμα από δεξιά είχε ως αποτέλεσμα το 1-0 από την κοντινή προσπάθεια του Αμπραχαμ, για να έρθει το 2-0 στο 35' από τον Αθπιλικούετα. Και με το ημίχρονο να βγαίνει με αυτό το σκορ, ο Λάμπαρντ και οι παίκτες του απλά περίμεναν να περάσει το δεύτερο 45λεπτο για να πανηγυρίσουν. Και πανηγύρισαν.

Η Λιλ όσο κι αν ήθελε προφανώς δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση και το γκολ του Ρεμί στο 78', βρίσκοντας οριζόντιο δοκάρι και δίχτυα μετά το γύρισμα από αριστερά, βοήθησε απλά στο να μειωθεί το σκορ. Οχι και στο να αλλάξει το αποτέλεσμα όμως, με την Τσέλσι να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση, έστω από τη 2η θέση του ομίλου.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζουμά, Εμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (82' Μάουντ), Γουίλιαν, Πούλισικ (62' Χάντσον-Οντόι), Αμπραχαμ (72' Μπατσουαγί).

Λιλ: Μενιάν (72' Λέο), Πιέ, Τζαλό, Γκάμπριελ, Τσελίκ, Σουμαρέ, Μαΐα (66' Μπάμπα), Ζέκα, Αραούχο (82' Ρενάτο Σάντσες), Γιαζίτσι, Ρεμί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βαλένθια 11 (9-7)
2. Τσέλσι 11 (11-9)
3. Αγιαξ 10 (12-6)
4. Λιλ 1 (4-14)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα