Αντσελότι: «Νιώθω τον τελικό σαν άλλος οπαδός της Ρεάλ»

Newsroom
Αντσελότι για Μπαπέ: «Καταλαβαίνω πως για σας είναι το θέμα της ημέρας, αλλά όχι για μας»

bet365

Ο Κάρλο Αντσελότι χαλαρός και με πολύ καλή διάθεση ανέλυσε τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου (01/06) κατά τη διάρκεια της Media Day που διοργάνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Βαλντεμπέμπας.

Η Media Day της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε αυτή τη Δευτέρα (27/05) και το σήμα εκκίνησης δόθηκε από τον Κάρλο Αντσελότι με μια εκτενή συνέντευξη Τύπου στην οποία αποκάλυψε από τις... συνήθειές του τις προηγούμενες ώρες, πώς οραματίζεται το μέλλον του συλλόγου και το οικογενειακό κλίμα των αποδυτηρίων. «Καλώς ήρθατε στην εργάσιμη μέρα μας, ας δούμε αν μπορείτε να μάθετε κάτι», αστειεύτηκε ο «Καρλέτο».

«Με όλο τον ενθουσιασμό στον κόσμο, αυτό απαιτεί ένας τελικός. Υπάρχει ηρεμία, αυτοπεποίθηση, είναι μια εβδομάδα για να απολαύσετε, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Ένας τελικός είναι επιτυχία. Θα πάμε μέχρι τέλους», ανέφερε αρχικά.

Για το αν η Ρεάλ είναι φαβορί: «Δεν το σκεφτόμαστε αυτό, πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας αντίπαλος που άξιζε να φτάσει στον τελικό. Έχει αποκλείσει ομάδες υψηλής ποιότητας, Ατλέτικο, PSG... έχει δείξει μεγάλη διάθεση. Πεπεισμένοι ότι πρέπει να υποφέρουμε, να πολεμήσουμε και να πολεμήσουμε».

Έκτος τελικός ως προπονητής. «Είναι πάντα το ίδιο, τα προηγούμενα είναι ίδια. Υπάρχει ευτυχία στο να είμαι πρωταγωνιστής στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν για όλους, είναι ο ένατος τελικός μου αν τους μετρήσουμε ως παίκτη και είναι η ίδια ευτυχία. Μετά θα έρθει η ανησυχία και ο φόβος, όπως πάντα, αλλά πριν έρθει θέλω να το απολαύσω».

Για το πώς περνάει τα προηγούμενα βράδια. «Με πιάνει κρύος ιδρώτας μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, είναι φυσιολογικό, αλλά μετά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έχω την εμπειρία. Η ομάδα μου μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση, είναι σε κατάσταση Champions».

Αν έχεις... ρουτίνες πριν από έναν τελικό Champions. «Μου αρέσει να τρώω. Σολομό και ζυμαρικά. Και μετά μια ώρα υπνάκο, αν μπορώ (γέλια). Πριν από την ομιλία, η καρδιά αρχίζει να ανεβαίνει στους 120 παλμούς και είναι εκεί μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού, όταν ξεκινάει, επιστρέφει στον κανονικό της ρυθμό... Θα επικεντρωθούμε στην επιθετική και αμυντική δουλειά. Το σημαντικό είναι να έχουμε ξεκάθαρες ιδέες για το τι πρέπει να κάνουμε»

Αν είναι προληπτικός: «Η ρουτίνα μου είναι αυτό που θα ακολουθήσω, τίποτα το ιδιαίτερο. Υπάρχει λίγη δεισιδαιμονία, την έχω, είναι φυσιολογικό. Μου έχουν μάθει ότι το να μην το έχω φέρνει κακή τύχη (γέλια). Πρέπει να βάλεις το κερασάκι στην τούρτα».

Τι τον ανησυχεί για την Μπορούσια; «Είναι πολύ γρήγοροι στη μετάβαση, είναι μια ομάδα με διάθεση και αφοσίωση. Αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή μου απέναντι στην PSG ήταν η στάση τους, η επιθυμία να φτάσει στον τελικό, είναι αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο και αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο».

Η ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων και τι συνεισφέρουν νέοι και αποδυτήρια. «Οι βετεράνοι είναι το παράδειγμα, αυτή η γενιά είναι μια γενιά αφοσίωσης και θετικής στάσης. Συνεχίζουν να το συνεισφέρουν, και στο μέλλον. Μια μετάβαση έχει ξεκινήσει. Υπάρχουν νέοι που αρχίζουν να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες. Πολλοί νέοι έρχονται με τεχνική ποιότητα, αλλά επιπλέον έχουν καταλάβει τι σημαίνει Ρεάλ».

Οι παίκτες του τον βλέπουν σαν πατέρα. «Μια θεμελιώδης πτυχή της ζωής μας είναι η διαπροσωπική σχέση, αυτή που έχεις και με αυτούς που εργάζονται μαζί σου. Με βάση το σεβασμό προς το άτομο. Είναι αυτό που θέλω να κάνω, γιατί νιώθω καλά που το κάνω. Θέλω να το καταλάβουν όσοι συνεργάζονται μαζί μου. Για μένα η διαπροσωπική σχέση είναι πιο σημαντική από την επαγγελματική».

Αν έχει ενισχύσει το νοητικό κομμάτι αυτή την εβδομάδα. «Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά η ιδέα μου είναι ότι όταν τους μιλάω, δεν μιλώ μόνο για τεχνικές και τακτικές πτυχές, αλλά και για τη ζωή τους. Όπως συμβαίνει με την οικογένειά μου, αν δεν υπάρχει καλό περιβάλλον, δεν μπορώ να κάνω καλά τη δουλειά μου».

Ο τελευταίος χορός του Κρόος. «Ελπίζω να μπορέσει να ολοκληρώσει την καριέρα του με ένα Champions League. Σε ατομικό επίπεδο το αξίζει. Όμως η καριέρα του δεν αλλάζει με ένα Champions League περισσότερο από ό,τι έχει ήδη κάνει.».

Για το παιχνίδι: «Είμαστε πολύ ξεκάθαροι για το τι είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχουν εμπειρία και είναι μια ομάδα με αξία. Έφτασαν οι δύο καλύτεροι για να παίξουν στον τελικό; Ναί. Δεν τελειώσαμε ακόμα, δεν είμαστε διακοπές. Άλλοι είναι σε διακοπές και θα το δουν στην τηλεόραση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα