Champions League: Η Γερμανία αφήνει πίσω την Αγγλία και βγάζει 5η ομάδα

Μπάγερν

bet365

Οι Γερμανοί κάνουν την αντεπίθεσή τους, αφήνουν πίσω την Αγγλία κι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν μια ακόμα θέση στο Champions League.

Η Μπάγερν πέρασε αήττητη στα ημιτελικά του Champions League, η Ντόρτμουντ έκανε την υπέρβαση, την ώρα που η Σίτι γνώριζε την αποκαθήλωση στο «Ετιχαντ». Η κατάσταση στο Europa League δεν είναι η καλύτερη για τους Βρετανούς, αφού η Λίβερπουλ αναζητά ένα πολύ μεγάλο ματς, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την Γουέστ Χαμ, η οποία και ηττήθηκε από τη Λεβερκούζεν. Σε... κρίση οι Βρετανοί και οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να καρπωθούν μία ακόμα θέση στο Champions League, μιας και οι Ιταλοί την έχουν ήδη «αγκαλιάσει».

Η βαθμολογία της σεζόν 2023 - 2024

Ιταλία18.428
Γερμανία17.642
Αγγλία16.875
Ισπανία15.312
Γαλλία15.250

Πώς θα κατανεμηθούν οι τέσσερις επιπλέον θέσεις στη φάση των ομίλων του Champions League;

Η πρόκριση για το Champions League θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή και θα εξαρτηθεί από την τελική θέση του συλλόγου στην διοργάνωση του εγχώριου πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν, σε συνδυασμό με τη θέση κάθε ομοσπονδίας στην κατάταξη συντελεστών συλλόγων της εθνικής ομοσπονδίας. Η βάση της λίστας συμμετοχής θα παραμείνει ίδια με την τρέχουσα σεζόν και οι τέσσερις πρόσθετες θέσεις που είναι διαθέσιμες από το 2024/25 (από τις 32 στις 36 ομάδες) θα κατανεμηθούν ως εξής:

Πρώτη θέση: Αυτή η θέση πηγαίνει στην τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος της πέμπτης χώρας στο UEFA ranking, η οποία πλέον δεν θα μετέχει στα προκριματικά, αλλά θα έχει απευθείας συμμετοχή.

Δεύτερη θέση: Ένα επιπλέον εισιτήριο θα υπάρξει στη διαδικασία πρόκρισης των πρωταθλητών των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μέχρι τώρα από το Champions Path προκρίνονταν, μέσα από τέσσερις προκριματικούς γύρους, τέσσερις πρωταθλητές, από τη νέα σεζόν οι θέσεις αυτές γίνονται πέντε.

Τρίτη και τέταρτη θέση: Αυτές οι θέσεις πηγαίνουν στις Ομοσπονδίες με τις καλύτερες συλλογικές επιδόσεις των ομάδων τους την προηγούμενη σεζόν (δηλαδή τον υψηλότερο συντελεστή ομοσπονδίας της προηγούμενης σεζόν, ο οποίος βασίζεται στον συνολικό αριθμό των βαθμών, που πέτυχε κάθε σύλλογος από μία ομοσπονδία διαιρούμενη με τον αριθμό των συλλόγων που την εκπροσώπησαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Αυτές οι δύο Ομοσπονδίες θα κερδίσουν η καθεμία μια επιπλέον απευθείας θέση στο νέο Champions League, σχετικά με αυτές που κανονικά δικαιούνται. Η Ιταλία είναι στην κορυφή του Ranking με 18.428 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 17.642 βαθμούς, η οποία και έχει ανοίξει την ψαλίδα από τους Άγγλους.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα