Γκουαρδιόλα: «Εμείς παίζουμε συνεχόμενα, η Ρεάλ έχει εννέα μέρες προετοιμασίας!»

Newsroom
Γκουαρδιόλα: «Εμείς παίζουμε συνεχόμενα, η Ρεάλ έχει εννέα μέρες προετοιμασίας!»

bet365

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, επέκρινε την Premier League και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τον πρόσφατο προγραμματισμό των αγώνων των «Σίτιζενς».

Η Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφει στη δράση της Premier League απέναντι στην Άρσεναλ στο «Etihad Stadium» το απόγευμα της Κυριακής (31/03), τον πρώτο από τους τουλάχιστον 10 αγώνες πριν από το τέλος Απριλίου σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις!

Οι «Πολίτες» παραμένει στην προσπάθεια να διατηρήσουν το ιστορικό τρεμπλ της περασμένης σεζόν, με τον επερχόμενο προημιτελικό του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, μόλις ένας βαθμός χωρίζει την Άρσεναλ, τη Λίβερπουλ και τη Σίτι στην κούρσα του τίτλου της Premier League, αν και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι η μόνη ομάδα που εξακολουθεί να έχει τρία ανοιχτά μέτωπα, αφού τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Άρσεναλ αποκλείστηκαν από το Κύπελλο Αγγλίας.

Οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ αντιμετωπίζουν τρία παιχνίδια πρωταθλήματος σε λιγότερο από επτά ημέρες μετά την επιστροφή τους από τη διεθνή διακοπή, αφού υποδέχονται σήμερα (31/03) την Άρσεναλ, στη συνέχεια την Άστον Βίλα (03/04) και ταξιδεύουν στο «Σέλχαρστ Παρκ» το επόμενο Σάββατο (06/04) για το ματς με την Κρίσταλ Πάλας. Όλα αυτά πριν ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ο οποίος καλείται να διαχειριστεί επιπρόσθετα και μια σειρά από σοβαρά χτυπήματα τραυματισμών μετά από μυϊκούς τραυματισμούς τόσο του Κάιλ Γουόκερ όσο και του Τζον Στόουνς για την Αγγλία κατά τη διάρκεια φιλικών, έχει επικρίνει τις Αρχές για τον πρόσφατο προγραμματισμό των αγώνων της ομάδας του.

«Παίζουμε την Τετάρτη εναντίον της (Ρεάλ) Μαδρίτης στο δεύτερο παιχνίδι εδώ. Μετά, μπορούμε να παίξουμε Σάββατο ή Κυριακή. Η Κόβεντρι, η (Μάντσεστερ) Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι; κάνουν διακοπές για μια εβδομάδα. Γιατί να παίξουμε το Σάββατο; Κάθε χρόνο παίζουμε Σάββατο. Γιατί δεν μας δίνουν μια μέρα παραπάνω όταν δεν παίζουν, η Κόβεντρι δεν παίζει Champions League, η Τσέλσι δεν παίζει Champions League ή Europa League, η Γιουνάιτεντ δεν το κάνει. Γιατί δεν παίζουμε Κυριακή, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς; Η απάντηση: "Πληρώνω πολλά χρήματα. Είναι σωστό, οπότε παίζουμε Σάββατο". Χωρίς νόημα!

Και αφού παίξουμε την Πέμπτη, γιατί δεν παίζουμε Τετάρτη; Είναι Πέμπτη και Κυριακή, γιατί δεν παίζουμε Τετάρτη; "Όχι, αλλά προκριθήκατε στον επόμενο γύρο του Champions League και μετά παίζετε την Τετάρτη". Α, ΟΚ. Αυτό είναι καλό, αυτό είναι καλό. Απλά καταλάβετέ το από τη δική μου οπτική γωνία. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν τις δικές τους αποφάσεις, τις αποφάσεις της Πρέμιερ Λιγκ, πρέπει να υπερασπιστώ την ομάδα μου.

Παίζουμε το Σάββατο, φυσικά. Θα πάμε στο Λονδίνο να παίξουμε με την Τσέλσι, η Τσέλσι δεν θα έρθει εδώ. Πηγαίνουμε στο Λονδίνο, πέντε ώρες, για να πάμε εκεί. Θα ταξιδέψουμε, κανένα πρόβλημα. Θα πάμε εκεί. Γιατί έχω εμπειρία από αυτό. Παίζουμε προημιτελικούς πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Τετάρτη, δεύτερος αγώνας και ΚΑΘΕ φορά παίζουμε Σάββατο. Όλες τις φορές!

Λοιπόν παίζουμε με την Άστον Βίλα στις 20:15, παίζοντας στις 12:30 (κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας) Σάββατο, 12:30! Και αφού πάμε στη Μαδρίτη την Τρίτη, η Μαδρίτη έχει εννέα ημέρες προετοιμασίας, εννέα ημέρες! Παίζει αυτό το Σαββατοκύριακο και μέχρι το παιχνίδι μας, δεν παίζει».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα