Πρωτοβουλία της Γαλλίας εντός Ε.Ε εναντίον της Super League!

Newsroom
Η European Super League

bet365

Μετά την αγγλική κυβέρνηση, πρωτοβουλία εναντίον της Super League αναλαμβάνει και η κυβέρνηση της Γαλλίας εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά από εντολή του Εμανουέλ Μακρόν, που από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί με φανατισμό εναντίον του συγκεκριμένου εγχειρήματος!

Η Γαλλίδα Υπουργός των Σπορ, Αμελί Ουντεά Καστερά, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους ομολόγους της, μετά τις 10 Ιανουαρίου και σε σχετική ανάρτησή της στο Χ, καταδίκασε εκ νέου το σχέδιο της Σουπερ Λιγκ!

European Super League: Η Γαλλία απέναντι στο εγχείρημα

«Το εγχείρημα της Σούπερ Λιγκ έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες, που προωθεί η Γαλλία για τον επαγγελματικό αθλητισμό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απόπειρα αναβίωσής του, βασισμένη σε μια βιαστική και προκατειλημμένη ανάγνωση της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει αρχίσει να προκαλεί ομόφωνη αντίδραση των ευρωπαϊκών χωρών και των ενδιαφερομένων φορέων για την παρεμπόδιση της απόφασης. Αντιμέτωπη με τις απειλές που θέτει αυτό το έργο για τα πρωταθλήματά μας, τους ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς συλλόγους μας, τους αθλητές μας και το αθλητικό κίνημά μας στο σύνολό του, η Γαλλία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ένα ευρωπαϊκό μοντέλο βασισμένο σε δίκαιους αγώνες, αθλητική αξία και οικονομική αλληλεγγύη στην υπηρεσία του κοινωνικού αντίκτυπου του αθλητισμού και της πρόσβασής του για όλους. Οι συζητήσεις που διεξάγονται εδώ και αρκετούς μήνες με τους ευρωπαίους ομολόγους μου θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, σχετικά με αυτά τα θέματα, ξεκινώντας από τις 10 Ιανουαρίου σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να αναπτυχθούν από κοινού τρόποι βελτίωσης του τρέχοντος μοντέλου και ενίσχυσης των θεμελιωδών αρχών του», ανέφερε στην ανάρτησή της η Γαλλίδα Υπουργός.

Μάλιστα, το πρώτο σχόλιο επιδοκιμασίας της σχετικής ανάρτησης ήρθε από την Ελληνα Ευρωπαίο Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχινά, ο οποίος πόσταρε το εξής: «Η βασική αρχή της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη. Η συνεπής υποστήριξή μας σε ένα ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο βασισμένο στις αξίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα παραμείνει πάντοτε φορέας ένταξης και συνοχής. Για τους πολλούς. Όχι μόνο για τις ελίτ».

Νέα νομοθεσία στην Αγγλία για τη Super League

Η κυβέρνηση της Αγγλίας έδωσε από τη μεριά της ξεκάθαρη απάντηση για την ESL, καθώς εκπρόσωπός της ανέφερε ότι η προηγούμενη απόπειρα για τη νέα λίγκα ήταν «μια καθοριστική στιγμή στο αγγλικό ποδόσφαιρο και αποδοκιμάστηκε ομόφωνα από τους φιλάθλους, τις ομάδες και την κυβέρνηση». Ήδη, από την προηγούμενη φορά, η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ είχε προαναγγείλει τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για το ποδόσφαιρο της χώρας, με στόχο να υψωθούν νομικά εμπόδια. «Σύντομα θα υπάρξει νομοθεσία που θα το κάνει πράξη και θα σταματήσει τα κλαμπ από το να ενταχθούν σε οποιαδήποτε παρόμοια διοργάνωση στο μέλλον», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Τύπος της Αγγλίας, από την πλευρά του, είναι ιδιαίτερα καυστικός ως προς τη European Super League.

Προωτοσέλιδο για την ESL

Άρθρο για την ESL

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα