Παναθηναϊκός: Μια Μαρσέιγ... έτοιμη για αποκλεισμό, αλλά με τρομερό Βιτίνια!

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Μια Μαρσέιγ... έτοιμη για αποκλεισμό, αλλά με τρομερό Βιτίνια!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τη Μαρσέιγ που παρακολούθησε στο σημερινό ματς με τη Ρεμς και τις τρεις διαφορές που σίγουρα θα βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης στη Γαλλία.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα απολύτως να φοβηθεί στη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης από τη Μαρσέιγ... γενικώς. Από τη Μαρσέιγ που είδαμε στη Λεωφόρο, από τη Μαρσέιγ που ξαναείδαμε σήμερα εναντίον της εξαιρετικής από πέρυσι Ρεμς. Μια ομάδα που δέχθηκε ένα γκολ, ευτυχώς για την ίδια ακυρώθηκε ένα επιπλέον της φιλοξενούμενης μέσω VAR στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε «τιμωρηθεί» πολλάκις, μα τελικά επικράτησε δύσκολα 2-1.

Να «τιμωρηθεί» για τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε (αλλά σκόραρε δις!), για τα τεράστια αμυντικά κενά της στον κεντρικό άξονα, για την τραγική εμφάνιση του Λόντι στο αριστερό άκρο της, για το μικρό ποσοστό (πάλι) κατοχής μπάλας, για την έλλειψη συνοχής, για, για,για... Μια ομάδα εμφανώς χωρίς ταυτότητα, χωρίς χημεία, χωρίς χαρακτήρα. Μια ομάδα που παίζει αυτή την περίοδο με το ταλέντο και το (όποιο) ποδοσφαιρικό πάθος και φιλότιμο των παικτών της.

Ο Μαρθελίνο επιμένει στο 4-4-2 (άλλαξε σήμερα σε 4-5-1 μόνο στα τελευταία λεπτά, μετά το 2-1) κι αυτό έχει τα καλά του και τα στραβά του για τον Παναθηναϊκό. Διότι οι Γάλλοι δημιουργούν λίγο, αλλά φαίνεται πόσο εύκολα σκοράρουν... όταν δημιουργούν. Στη Λεωφόρο έχασαν μόλις μία ευκαιρία, αλλά την Τρίτη δεν θα είναι το ίδιο μπροστά σε 62.000 θεατές. Κι αν υπήρχε σήμερα, εναντίον της Ρεμς, μια σούπερ αξιοσημείωτη αλλαγή στην ενδεκάδα του Μαρθελίνο, αυτή ήταν η χρησιμοποίηση του Βιτίνια (είχε μείνει 90 λεπτά στον πάγκο της Λεωφόρου...) αντί του Ομπαμεγιάνγκ. Ο Ισπανός δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο στόπερ Μπαλέρντι, άφησε στον πάγκο τον Βερετού από τη μεσαία γραμμή και τον Σαρ από τους εξτρέμ, μα η σημαντικότερη αλλαγή του, ήταν αυτή του σέντερ φορ. Διότι εκτός όλων των άλλων του «βγήκε» και 100%!

Ο 23χρονος Πορτογάλος που αποκτήθηκε πριν από οκτώ μήνες από τη Μπράγκα αντί 18 εκατ. Ευρώ έκανε... όσα δεν έκανε ο «Ομπα» τόσο στη Λεωφόρο, όσο και σήμερα, από τη στιγμή που ο Γκαμπονέζος μπήκε ως αλλαγή (στο 67'). Πολύ πιο «ελαφρύς», πολύ πιο κινητικός, πολύ πιο απειλητικός και το κυριότερο για τον Παναθηναϊκό: πολύ πιο «διψασμένος» από το διάσημο πρώην παίκτη της Αρσεναλ και της Τσέλσι. Περίμενε τη στιγμή του, παραμόνευε σαν ύαινα, προσπαθούσε να αξιοποιήσει κάθε μπάλα που θα πέσει στην αντίπαλη περιοχή. Πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ στο α' ημίχρονο, σκόραρε το 2-1 και κατά τη γνώμη μας με τη σημερινή του απόδοση έθεσε πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα της Τρίτης.

Κατά τα λοιπά; Ηταν αρκετά επίπονο το τέμπο του αγώνα για τη Μαρσέιγ, είχε απίστευτα κενά στη μεσαία γραμμή της που έμοιαζε ώρες – ώρες με αεροδιάδρομο για τη Ρεμς (έτρεχε και δεν έφτανε ο Κοντογκμπιά που δεν παίζει λόγω κόκκινης κάρτας στη ρεβάνς), όμως η αστοχία/επιπολαιότητα των αντιπάλων στην τελική προσπάθεια (κυρίως αυτή) ο Βιτίνια κατά δεύτερο λόγο και ο παικταράς Ουνάχι στο πρώτο ημίχρονο (όταν έφευγε πολλάκις από τη γραμμή και αγωνιζόταν ως «δεκάρι») την κράτησαν όρθια και της χάρισαν μια νίκη – ανάσα που πανηγυρίστηκε με ανακούφιση στο τέλος του ματς από τους οπαδούς της, οι οποίοι κρέμασαν και ουκ ολίγα πανό στη μνήμη του δολοφονηθέντος, Μιχάλη Κατσούρη.

Δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά ο Μαρθελίνο, αυτή είναι η αλήθεια. Κι ας είχε πει ότι πεποίθησή του είναι ότι θα προκριθεί τελικά η ομάδα του. Τι να αλλάξει σε έξι μέρες με τρεις «κανονικές» προπονήσεις; Το σημερινό ματς προφανώς τον βοήθησε, ακόμα πιο... προφανώς, όμως, διαφώτισε και το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού, το οποίο εκτός όλων των άλλων – όσων δηλαδή είχε μελετήσει άριστα όπως αποδείχθηκε πριν από το πρώτο ματς στη Λεωφόρο- καλείται πια να προσμετρήσει τρεις «διαφορετικές» παραμέτρους: α) την απουσία του Κοντογκμπιά και τη χρυσή ευκαιρία του Παναθηναϊκού να τρυπήσει τη Μαρσέιγ από τον κεντρικό άξονα β) τον Βιτίνια ο οποίος πασιφανώς είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα συμπεριληφθεί στην αρχική ενδεκάδα αντί του μεγάλου αστέρα γ) το «Βελοντρόμ» με ό,τι συνεπάγεται αυτή η λέξη.

Αποδείχθηκε, άλλωστε, στο 1-0 της Λεωφόρου ότι σημαντικότερη από τη φυσική, ήταν η πνευματική προετοιμασία για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πραγματικά, βάσει και της σημερινής απογοητευτικής – βάσει μεγέθους – εικόνας της Μαρσέιγ εναντίον της Ρεμς, ο Παναθηναϊκός μετά και το 1-0 στου πρώτου αγώνα, έχει μια σοβαρή ευκαιρία πρόκρισης στα play offs. Εκεί όπου αν τα καταφέρει την Τρίτη, θα βρει τη Μπράγκα, η οποία χθες ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα: 1-2 από τη Φαμαλικάο και σοβαρά επεισόδια με προσωρινή διακοπή του αγώνα...

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...