Αστάνα - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-2: Πέρασε... αέρας από το Καζακστάν κι έκλεισε ραντεβού με την ΑΕΚ!

Νίκος Κικίδης
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

bet365

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέρασε και από το Καζακστάν (0-2), έκανε το 2Χ2 επί της Αστάνα και σφράγισε το ραντεβού της με την ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η συντριπτική νίκη με 4-0 στο πρώτο ραντεβού της Κροατίας είχε ξεδιαλύνει ουσιαστικά το τοπίο γύρω από το ποιος θα είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε χτίσει ατσαλένιες βάσεις κόντρα στην Αστάνα, αλλά τελικά δεν έκανε το λάθος να πάρει περιττά ρίσκα στη ρεβάνς του Καζακστάν.

Με γκολ σε κάθε ημίχρονο οι Κροάτες πέρασαν αλώβητοι και από την «Astana Arena», επικράτησαν με 2-0 κι έκλεισαν και τυπικά ραντεβού με την Ένωση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα, αφού μόλις στο 24΄ο Εμρέλι με όμορφη ατομική ενέργεια και άψογο τελείωμα στη γωνία βρήκα δίχτυα για να γράψει το 1-0. Κάπως έτσι η ρεβάνς απέκτησε από νωρίς διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Μαρίν απλώς να σφραγίζει τη νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 89΄.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ίγκορ Μπίσκαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Σούταλο (68΄Μπερνέρ), Λιούμπισιτς (78΄Μπατουρίνα), Σούσιτς, Μίσιτς (79΄Λούκανιτς), Σπίκιτς, Εμρέλι (Ντρμιτς), Μιχαϊλιτσένκο, Πέτκοβιτς (68΄Μαρίν)

Το προφίλ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχει ξεκινήσει ήδη τις υποχρεώσεις της στην Κροατία. Κατέκτησε το Σούπερ Καπ στον τελικό με τη Χάιντουκ επικρατώντας με 1-0, αλλά στην πρεμιέρα στο κροατικό πρωτάθλημα γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την ίδια αντίπαλο, προτού ορθοποδήσει την επόμενη αγωνιστική με τη νίκη 3-0 επί της Ίστρα. Την περσινή σεζόν πανηγύρισε τον τίτλο έχοντας στο φινάλε δέκα βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη, Χάιντουκ.

Ο γνώριμός μας, Ιγκόρ Μπίσκαν στον πάγκο

Προπονητής της Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι ένας γνωστός μας, ο Ιγκόρ Μπίσκαν, ο οποίος τη διετία 2005-2007 είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Γέννημα-θρέμμα της Ντινάμο, ο 45χρονος Κροάτης τεχνικός ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Απρίλιο και σε δέκα παιχνίδια μετράει έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει το νταμπλ με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας τη σεζόν 2017-2018 στη Σλοβενία, ενώ έχει σηκώσει και το Κύπελλο Κροατίας με τη Ριέκα τη σεζόν 2018-2019. Πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ντινάμο ο Μπίσκαν καθόταν για μια τετραετία στον πάγκο της Κ21 της Κροατίας.

Οι Λιβάκοβιτς, Σούταλο και ο Μίσιτς

Κατά βάση Κροάτες αποτελούν τα αστέρια του ρόστερ της Ντινάμο παραδοσιακά. Τερματοφύλακας ο 45 φορές διεθνής Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, στόπερ ο βασικός εδώ και ένα χρόνο στην Εθνική, Γιόσιπ Σούταλο και εξτρέμ ο 14 φορές διεθνής Λούκα Ιβάνουσετς. Στο ρόστερ υπάρχει ο πολλά υποσχόμενος Κροάτης χαφ Μαρτίν Μπατούρινα. Επίσης εδώ και μια διετία στην Ντινάμο αγωνίζεται ο Γιόσιπ Μίσιτς που είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ.

Μεταγραφικές προσθήκες στο κέντρο της άμυνας

Η Ντινάμο έχει ενισχυθεί μέχρι στιγμής με δύο στόπερ, αποκτώντας έναντι 2 εκατ. ευρώ τον 20χρονο Κροάτη Μάουρο Πέρκοβιτς από την Ίστρα και τον 25χρονο Γάλλο Μαξίμ Μπερνάρ από την Παρί έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ από αποχωρήσεις δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που αποτελούσε βασική μονάδα του ρόστερ.

Η «καυτή» έδρα του Μάξιμιρ

Το γήπεδο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι το γνωστό Μάξιμιρ, όπου οι ένθερμοι οπαδοί της δημιουργούν μια καυτή ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα παλιό γήπεδο 111 ετών, χωρητικότητας 25.000 θεατών. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η ανατολική εξέδρα του Μάξιμιρ που χωράει 9.514 οπαδούς παραμένει κλειστή καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τον μεγάλο σεισμό του 2020.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα