Λουκάκου: «Τα πάντα στην καριέρα μου είναι αφιερωμένα στον παππού μου»

Newsroom
Λουκάκου: «Τα πάντα στην καριέρα μου είναι αφιερωμένα στον παππού μου»

bet365

Ο Ρομέλου Λουκάκου αποκάλυψε ότι ο πανηγυρισμός του γκολ του είναι αφιερωμένος στον εκλιπόντα παππού του, με τον επιθετικό της Ίντερ.

Ο δανεικός από την Τσέλσι επιθετικός Ρομέλου Λουκάκου προετοιμάζεται για τον τελικό του Champions League το Σάββατο, με την Ίντερ να αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Σίτι στην Κωνσταντινούπολη. Ερωτηθείς ενόψει του κορυφαίου αγώνα, για το τι θα σκεφτόταν ο παππούς του για αυτό του το επίτευγμα, είπε ότι τα πάντα στην καριέρα του ήταν αφιερωμένα σε εκείνον! Ο Βέλγος επιθετικός μιλώντας στο CNN αποκάλυψε ότι ως 12χρονος είχε ορκιστεί στον παππού του σε ένα τηλεφώνημα να φροντίσει τη μητέρα του Αντολφίν. Η υπόσχεση ήρθε πέντε ημέρες πριν ο παππούς του πεθάνει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, από όπου κατάγεται η οικογένεια. Ο 30χρονος εθεάθη να πανηγυρίζει τα γκολ κοιτάζοντας και δείχνοντας τον ουρανό, κάτι που όπως είπε ήταν σε αναγνώριση της εκπλήρωσης αυτού του όρκου.

«Ο παππούς μου για μένα ήταν το νούμερο ένα, ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου, οπότε κάθε φορά που παίζω είναι γι' αυτόν. Είναι γι' αυτόν, όλη την ώρα, όλα τα γκολ που έχω πετύχει - τα πάντα. Του υποσχέθηκα ότι θα φρόντιζα τη μητέρα μου, όταν ήμουν 12 ετών, το έκανα αυτό. Έτσι, κάθε φορά που κοιτάζω τη μαμά μου και τη βλέπω στις κερκίδες, τον κοιτάζω [δείχνει προς τα πάνω] μετά από κάθε γκολ και λέω, τα κατάφερα. Δεν έχει σημασία - νίκες ή ήττες. Τα κατάφερα.».

Ο Λουκάκου έχει μιλήσει στο παρελθόν για το ταξίδι της οικογένειάς του έξω από τη φτώχεια καθώς η μητέρα του αγωνιζόταν να βάλει φαγητό στο τραπέζι. Σε ένα άρθρο του 2018 για το «Players Tribune», αποκάλυψε ότι η οικογένεια ζούσε για εβδομάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πως είχε δει τη μητέρα του να αναμειγνύει νερό με γάλα για να διαρκεί περισσότερο. «Ήξερα ότι αγωνιζόμασταν. Αλλά όταν ανακάτευε νερό με το γάλα, συνειδητοποίησα ότι είχε τελειώσει, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Αυτή ήταν η ζωή μας", έγραψε. 'Δεν είπα λέξη. Δεν ήθελα να την αγχώσω. Απλά έφαγα το γεύμα μου. Αλλά ορκίζομαι στο Θεό, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου εκείνη την ημέρα. Ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω και τι θα έκανα. Δεν μπορούσα να δω τη μητέρα μου να ζει έτσι»

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα