ESL: Οι Ευρωπαϊκές λίγκες ύψωσαν ασπίδα στην UEFA και αντιτάχθηκαν απέναντι στην European Super League

Newsroom
ESL: Οι Ευρωπαϊκές λίγκες ύψωσαν ασπίδα στην UEFA και αντιτάχθηκαν απέναντι στην European Super League

bet365

Θέση για την επανεμφάνιση της ESL στο προσκήνιο της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας πήραν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, καταδικάζοντας το νέο πρότζεκτ που... εποφθαλμιά τον θρόνο της UEFA.

Η αντεπίθεση της European Super League ξεκίνησε κι επίσημα, με την εταιρεία που έχει αναλάβει την προώθηση και οργάνωση του project, Α22, να δημοσιοποιεί το νέο πλάνο που οραματίζονται οι τρεις αποστάτισσες Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Ένα πλάνο που ωστόσο βρίσκει απέναντί του τις Ευρωπαϊκές λίγκες, τον επίσημο φορέα που εκπροσωπεί την πλειονότητα των εγχωρίων διοργανωτριών αρχών στην Ευρώπη, οι οποίες εξέδωσαν καταδικαστική ανακοίνωση για το πρότζεκτ της ESL.

«Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες είναι έκπληκτες από τις σημερινές δηλώσεις της Α22, στις οποίες αναφέρεται σε ανοιχτή διαβούλευση και στα αποτελέσματά της.

Οι Ευρωπαϊκές Λίγκες -το σώμα που επίσημα εκπροσωπεί τα συμφέροντα σαράντα εγχωρίων διοργανωτών από 34 χώρες στην Ευρώπη και 1.092 συλλόγους- ποτέ δεν συναντήθηκε με την Α22, ούτε δεν τη συμβουλεύτηκαν.

Η Λίγκες υποστηρίζουν πλήρως το νυν μοντέλο του ευρωπαϊκού διασυλλογικού ποδοσφαίρου, το οποίο βασίζεται σε μια ανοιχτή δομή με τη μορφή πυραμίδας, με προβιβασμό και υποβιβασμό από τις ακαδημίες μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο σε εγχώριο επίπεδο και όπου η πρόκριση στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA βασίζεται στην ετήσια απόδοση στις εγχώριες διοργανώσεις.

Αυτό το μοντέλο δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά και δεν χρειάζεται επιδιόρθωση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα