Zάλτσμπουργκ - Τσέλσι 1-2: Στους «16» μέσω... Αυστρίας οι Λονδρέζοι

Βασίλης Μπαλατσός
Zάλτσμπουργκ - Τσέλσι 1-2: Στους «16» μέσω... Αυστρίας οι Λονδρέζοι

bet365

Η Τσέλσι χάρη στα φανταστικά γκολ του Ματέο Κόβασιτς και του Κάι Χάβερτς «λύγισε» την μαχητική Ζάλτσμπουργκ μέσα στη «Red Bull Arena», νίκησε με 2-1 και προκρίθηκε στους «16» του Champions League.

Η Τσέλσι έγινε η έκτη ομάδα χρονικά που εξασφάλισε την πρόκριση της στους «16» του Champions League. Οι Λονδρέζοι χάρη στα φανταστικά εκτός περιοχής σουτ των Ματέο Κόβασιτς και Κάι Χάβερτς νίκησαν με 2-1 την ψυχωμένη Ζάλτσμπουργκ μέσα στην Αυστρία και εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκριση τους στα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως στην επόμενη φάση έχουν περάσει ήδη οι Μπάγερν Μονάχου, Νάπολι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπριζ και Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι, πίεσαν και είχαν ευκαιρίες με τελικό εκτελεστή τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, όμως ο Κεν τον νίκησε τέσσερις φορές. Ο Ματέο Κόβασιτς έδωσε τη λύση στους φιλοξενούμενους με ένα... άπιαστο σουτ. Στο 23' μετά από προσπάθεια του Χάβερτς η μπάλα στρώθηκε στον Κροάτη, ο οποίος με ένα φανταστικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Ελβετού κίπερ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ ισοφάρισης στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47' ο Κόβασιτς έχασε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή των Αυστριακών, οι οποίοι έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Γουόμπερ από τα αριστερά έβγαλε «γλυκιά» σέντρα και ο Ανταμού με μια επαφή νίκησε τον Κέπα για το 1-1.

Οι Μπλε για να νικήσουν χρειάστηκαν μια... εικαστική παρέμβαση από τον Κάι Χάβερτς. Στο 64' ο Πούλισικ έστρωσε τη μπάλα στον Γερμανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα της Ζάλτσμπουργκ για το 2-1 των Λονδρέζων. Οι παίκτες του Γκρέιαμ Πότερ υπερασπίστηκαν το προβάδισμα τους μέχρι τέλους και «τσέκαραν» το εισιτήριο για τους «16».

Ζάλτσμπουργκ: Κεν, Ντέντιτς, Βέμπερ (78' Ούλμερ), Πάβλοβιτς, Μπερνάρντο, Ζάιβαλντ, Γκουρνά Ντουάτ, Κιάεργκααρντ, Σούτσιτς (61' Σέσκο), Αντάμου (82' Καμερί), Οκαφόρ (78' Σίμιτς)

Τσέλσι: Κέπα, Τσάλομπα, Σίλβα, Κουκουρέγια, Στέρλινγκ, Κόβατσιτς (68' Λόφτους Τσικ), Ζορζίνιο, Πούλισικ (75' Αθπιλικουέτα), Γκάλαχερ (88' Ζιγές), Χάβερτς, Ομπαμεγιάνγκ (75' Μπρόγια)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα