Champions League: Με την πλάτη στον τοίχο η Γιουβέντους, επιστροφή στη Βεστφαλία για τον Χάαλαντ

Βασίλης Μπαλατσός
Champions League: Με την πλάτη στον τοίχο η Γιουβέντους, επιστροφή στη Βεστφαλία για τον Χάαλαντ

bet365

Η 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League ξεκινάει απόψε (25/10) με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στη Λισαβόνα, όπου η Γιουβέντους θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Επιστροφή του Χάαλαντ ως αντίπαλος στο «Signal Iduna Park».

Μετά από «κενό» μιας εβδομάδας το Champions League επιστρέφει και μπαίνει στην τελική ευθεία! H κρίσιμη 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κάνει σέντρα απόψε (25/10, Cosmote TV - Live από το Gazzetta) με οκτώ αναμετρήσεις και αναμένεται να κριθούν κι άλλες θέσεις για τα νοκ άουτ.

Θυμίζουμε πως στους «16» έχουν προκριθεί ήδη οι:

  • Νάπολι
  • Μπριζ
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μάντσεστερ Σίτι

5oς Όμιλος

Σε ένα από τα δυο ματς που ανοίγουν την αυλαία της αγωνιστικής στις 19:45 η δεύτερη του 5ου ομίλου Ζάλτσμπουργκ (6 β.) υποδέχεται την Τσέλσι (7 β.), η οποία θέλει το «διπλό» για να σφραγίσει το εισιτήριο της για την επόμενη φάση του Champions League. Οι Αυστριακοί έδειξαν στο ματς του «Στάμφορντ Μπριτζ» πως είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, καθώς έφυγαν με τον βαθμό από το Λονδίνο (1-1), στο πρώτο ματς των Μπλε υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ.

Για τον ίδιο όμιλο στις 22:00 στην Κροατία η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα υποδεχτεί τη Μίλαν, η οποία προέρχεται από δυο ήττες κόντρα στην Τσέλσι. Οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες με τέσσερις βαθμούς και συνεπώς η κατάσταση είναι «ρευστή», καθώς μπορεί να βρεθούν από τους «16» έως και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι Ροσονέρι υπερτερούν στην ισοβαθμία, αφού είχαν νικήσει τη Ντιναμό στο Μιλάνο με 3-1.

6ος Όμιλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης χάρη στην... αυτοθυσία του Ρούντιγκερ στο γκολ της ισοφάρισης κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι πλέον αδιάφορη, καθώς έχει «καθαρίσει» την πρόκριση της στα «νοκ άουτ» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης (10 β.) θα αντιμετωπίσουν στη Γερμανία τη δεύτερη Λειψία (6 β.). Οι Μερένγκες ταξίδεψαν στη Γερμανία χωρίς τους αρχηγούς Καρίμ Μπενζεμά - Λούκα Μόντριτς και τον μέχρι στιγμής MVP τους, Φεντερίκο Βαλβέρδε.

Στο «Σέλτικ Παρκ» στην Γλασκώβη η Σέλτικ θα υποδεχτεί τη Σαχτάρ και ψάχνει την πρώτη της νίκη για να παραμείνει «ζωντανή». Η ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη έχει μαζέψει μόλις έναν βαθμό σε τέσσερις αγωνιστικές, στο παιχνίδι με τους Ουκρανούς στην Πολωνία (1-1), ενώ η ομάδα του Ντόνετσκ είναι στην τρίτη θέση με πέντε βαθμούς.

7ος Όμιλος

Στις 19:45 στην Ανδαλουσία η Σεβίλλη θα υποδεχτεί την Κοπεγχάγη με τις δυο ομάδες να «μονομαχούν» με φόντο την ευρωπαϊκή τους συνέχεια. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν, έχοντας δυο πόντους, βρίσκονται στο -5 από τη δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ και θέλουν μόνο νίκη για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον την πρόκριση τους στο Europa League. Άξιο αναφοράς είναι πως η ομάδα του τραυματία Ζέκα είναι η μοναδική που δεν έχει σκοράρει στο φετινό Champions League.

Στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ θα μονομαχήσει με την Μάντσεστερ Σίτι για την πρωτιά του ομίλου. Οι Πολίτες με δέκα βαθμούς έχουν «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, ενώ η Μπορούσια των επτά βαθμών ενδέχεται να τελειώσει από απόψε την πρόκριση της. Φυσικά το ματς ξεχωρίζει για την επιστροφή του Έρλινγκ Χάαλαντ στο «Signal Iduna Park» ως αντίπαλος.

8ος Όμιλος

Τις τελευταίες της ελπίδες για να μείνει «ζωντανή» μέχρι τέλους στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεκδικήσει απόψε στη Λισαβόνα η Γιουβέντους. Οι Μπιανκονέρι προέρχονται από ήττα σοκ στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα και θέλουν μόνο νίκη μέσα στο «σπίτι» της Μπενφίκα. Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ισοβαθμεί με την Παρί Σεν Ζερμέν στους οκτώ βαθμούς και ακόμα και ο βαθμός ενδέχεται να σφραγίσει την πρόκριση της.

Στο «Παρκ ντε Πρενς» η Μακάμπι μετά την ιστορική νίκη κόντρα στη Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει την δυνατότερη ομάδα του ομίλου, την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι δεν είναι ακόμα βαθμολογικά αδιάφοροι και στοχεύουν απόψε κόντρα στην ουραγό του 8ου ομίλου να τελειώσουν την πρόκριση τους.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα