Χάαλαντ: Όλα τα ρεκόρ που μπορεί να σπάσει την φετινή σεζόν

Χάαλαντ: Όλα τα ρεκόρ που μπορεί να σπάσει την φετινή σεζόν

Σωτήρης Μυκονίου
Χάαλαντ: Όλα τα ρεκόρ που μπορεί να σπάσει την φετινή σεζόν

bet365

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε και πάλι χθες απέναντι στην Κοπεγχάγη και μάλιστα δύο φορές και απειλεί πολυάριθμα ρεκόρ σε Αγγλία και Champions League.

Ο Νορβηγός επιθετικός πέτυχε ντοπιέτα στην επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι με 5-0 επί της ομάδας από την Δανία κι έφτασε τα πέντε γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μαζί με τα 14 που έχει στο πρωτάθλημα σε οκτώ παιχνίδια έχει ήδη φτάσει τα 19 γκολ σε 12 εμφανίσεις. Προφανώς τέτοιες επιδόσεις μόνο συνηθισμένες δεν είναι τόσο για τα ευρωπαϊκά όσο και για αγγλικά δεδομένα και γι' αυτό Χάαλαντ βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό δρόμο για να σπάσει μερικά απίστευτα ρεκόρ.

Ένα από τα πιο βασικά είναι εκείνο που μοιράζονται οι Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ για τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν Premier League. Οι δυό τους είχαν από 34 τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995 αντίστοιχα, όταν βέβαια το πρωτάθλημα είχε 42 αγωνιστικές. Ο Νορβηγός επιθετικός έχει ήδη 14 σε οκτώ ματς. Αυτή τη στιγμή σκοράρει 1,75 γκολ ανά ματς, κάτι που σημαίνει πως αν το διατηρήσει, πράγμα δύσκολο, αλλά όχι απίθανο γι' αυτόν, θα σκοράρει ακόμα 52,5 γκολ. Ακόμα δηλαδή κι αν πέσει ο ρυθμός που σκοράρει, όπως αναμένεται, πάλι έχει πολύ καλές πιθανότητες να καταφέρει να σκοράρει τα 21 επιπλέον που χρειάζεται. Το ρεκόρ για τις σεζόν με 38 παιχνίδια είναι του Σαλάχ με 32 γκολ (2017-2018). Να σημειωθεί πως ουδείς έχει κερδίσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ έχοντας ένα γκολ ανά ματς ή περισσότερο.

Όσον αφορά το ρεκόρ που υπάρχει γενικότερα στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, είναι σχεδόν αδύνατο να το σπάσει ο Νορβηγός: κρατά από το μακρινό 1928, όταν ο Ντίξι Ντιν είχε σκοράρει 60 γκολ σε 39 παιχνίδια!

Πιο προσιτός στόχος είναι το ρεκόρ του Τόμι Τζόνσον με 38 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε μία σεζόν (1928-1929), αφού ο Χάαλαντ είναι ήδη στα μισά και είναι ακόμα Οκτώβριος.

Όσον αφορά το Champions League και το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε μία σεζόν που έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 17 σε 11 παιχνίδια τη σεζόν 2013-2014, ο Νορβηγός βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε 1,54 γκολ ανά ματς ενώ τώρα ο Χάαλαντ έχει 1,66 προς στιγμήν. Φυσικά, σ' αυτό μεγάλο ρόλο παίζει και η πορεία των «πολιτών», αφού θα χρειαστεί να προχωρήσουν μακριά στη διοργάνωση για να του δώσουν τον απαραίτητο αριθμών αγώνων για να τα καταφέρει. Με τον ρυθμό που σκοράρει τώρα το ελάχιστο που χρειάζεται να φτάσουν είναι μέχρι τα ημιτελικά.

Ακόμη, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ έχει χρειαστεί τα λιγότερα παιχνίδια για να φτάσει τα 30 (34 αγώνες) και 35 (42 αγώνες) τέρματα αντίστοιχα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Χάαλαντ έχει ήδη 28 γκολ σε 22 παιχνίδια με τον Ολλανδό να νιώθει... καυτή την ανάσα του.

Κάποια ακόμα ρεκόρ που απειλεί είναι αυτό των περισσότερων γκολ σ' ένα μήνα που διατηρεί ο Λουίς Σουάρες από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν είχε σημειώσει δέκα. Έφτασε κοντά να τα καταφέρει τον Αύγουστο, αλλά έμεινε στα εννιά.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν τα ρεκόρ των παικτών που σκόραραν τα περισσότερα τέρματα στα πρώτα 20 και 30 ματς τους αντίστοιχα στην Premier League. Το πρώτο διατηρεί ο Κέβιν Φίλιπς με 19 και το δεύτερο ο Άντι Κόουλ με 28.

Αυτή τη στιγμή ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει έξι σερί ματς με γκολ και βρίσκεται στου δρόμου τα μισά από το να σπάσει το τρομερό ρεκόρ του Βάρντι με τα 11 σερί ματς με γκολ.

Τέλος, ο Σίρερ διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα χατ τρικ σε μία σεζόν με πέντε και ο Χάαλαντ έχει ήδη τρία στην 9η αγωνιστική (!!). Δεν είναι απίθανο ο Νορβηγός επιθετικός να πλησιάσει και το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σ' ένα ματς Premier League, που είναι πέντε. Μεταξύ αυτών που το έχουν πετύχει είναι και ο θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα