Πέρεθ: Επίθεση σε Κελαϊφί, σιγουριά για δικαίωση της Super League και παρομοίωση Ρεάλ-Λίβερπουλ με... Ναδάλ-Φέντερερ

Πέρεθ: Επίθεση σε Κελαϊφί, σιγουριά για δικαίωση της Super League και παρομοίωση Ρεάλ-Λίβερπουλ με... Ναδάλ-Φέντερερ

bet365

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ εμφανίστηκε βέβαιος για τη δικαίωση της Super League στη νομική «διαμάχη» με την UEFA, (αντ)επιτέθηκε στον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και την ECA, ενώ χρησιμοποίησε το Ναδάλ-Φέντερερ ως παράδειγμα για περισσότερα ματς μεταξύ των κορυφαίων κλαμπ.

Οι προβλεπόμενες ανακοινώσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ σχετικά με τη Super League έλαβαν χώρα στη γενική συνέλευση της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης και περιλάμβαναν... λίγο από όλα. Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης υποστήριξε για άλλη μια φορά το project του οποίου αποτέλεσε πρωτοστάτης τον Απρίλιο του 2020 και εξακολουθεί να είναι ενεργό ιδρυτικό μέλος μαζί με τις Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, προαναγγέλοντας με σιγουριά τη δικαίωση στη δικαστική διαμάχη με την UEFA που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο διάγγελμά του, ο 75χρονος παράγοντας τόνισε μεταξύ άλλων πως το ποδόσφαιρο υπό τη σκέπη της UEFA τείνει να χάνει πόντους στο εμπορικό κομμάτι από ανταγωνιστικά προϊόντα όπως το NFL κι ότι ως απόρροια αυτού η Ρεάλ έχει κατρακυλήσει από την κορυφή στην 13η θέση της λίστας του Forbes με τα πιο πολύτιμα κλαμπ στον πλανήτη. Παράλληλα, έφερε ως παράδειγμα τις επικές «μονομαχίες» των Ναδάλ και Φέντερερ στο τένις, αντιπαραθέτοντάς το στο επιχείρημα πως τα διαδοχικά ντέρμπι των μεγάλων ομάδων σε μια διοργάνωση όπως η Super League θα καταντήσουν βαρετά προς το φίλαθλο κοινό.

«Αν κοιτάξουμε τους θρύλους του τένις, ο Ναδάλ και ο Φέντερερ έχουν παίξει αντίπαλοι 40 φορές σε 15 χρόνια. Ο Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς έχουν τεθεί αντιμέτωποι 59 φορές σε 16 χρόνια. Είναι αυτό βαρετό; Αν η UEFA διοργάνωνε το τένις, θα είχαμε δει μόνο δύο ή τρεις φορές το Ναδάλ-Φέντερερ. Η Ρεάλ έχει αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ εννέα φορές σε 67 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά, αν και η λογική αυτή δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, μια και οι Μερένγκες έχουν τεθεί αντιμέτωποι με την Μπάγερν Μονάχου 20 φορές στον 21ο αιώνα.

Από κει και πέρα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και των δηλώσεών του με στόχο τη Ρεάλ, ενώ δήλωσε πως το πόρισμα του εισαγγελέα στην υπόθεση της Super League θα σημαδέψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο:

«Το φορμάτ της Super League δεν μπορεί να επηρεάζει την ευρύτερη εικόνα. Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ήδη αμφισβητεί το μονοπώλιο της UEFA στο ποδόσφαιρο. Η Super League δεν θα ήταν μια κλειστή διοργάνωση, αφού το 25% των θέσεων θα ήταν ανοιχτό για όλους.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της ECA, Νασέρ Αλ Κελαϊφί δήλωσε ότι η Ρεάλ φοβάται την ECA και τον ανταγωνισμό, γι' αυτό και ίδρυσε τη Super League. Μάλλον πρέπει να του υπενθυμίσουμε ποια είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η πιο επιτυχημένη ομάδα της ιστορίας. Ο ανταγωνισμός είναι στο DNA μας και το κλαμπ έχει ευθύνη να προστατέψει το ποδόσφαιρο ως όλον κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα δεχθούμε απειλές από κανέναν.

Η Super League βρίσκεται ακόμα σε νομική διαδικασία η οποία αναμένεται να επιλυθεί σε μια απόφαση που θα σημαδέψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όταν ανακοινωθεί, θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας αντιπαράθεσης χωρίς πίεση, αλλά τα κλαμπ πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα».

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου θα εκδικάσει την υπόθεση για τη σύσταση ανεξάρτητης λίγκας εκτός των ορίων της UEFA στις 15 Δεκεμβρίου και η τελική απόφαση αναμένεται στις αρχές του 2023.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα