Club Ranking: Πόσες θέσεις κερδίζουν οι ελληνικές ομάδες μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας

Club Ranking: Πόσες θέσεις κερδίζουν οι ελληνικές ομάδες μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας

bet365

Η UEFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό επηρεάζει και το club ranking του καλοκαιριού και τις κληρώσεις. Μεγάλη άνοδο για ΠΑΟΚ.

Στις 2 Μαΐου η UEFA έκανε επίσημη τη σκέψη που είχε από τον Μάρτιο. Ν' αποκλείσει δηλαδή την ομοσπονδία της Ρωσίας, και άρα τις ρωσικες ομάδες, από την σεζόν 2022/23. Οπερ σημαίνει πως δεν θα δούμε σύλλογο από την Ρωσία σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εκτός λοιπόν από το γεγονός πως η Ρωσία στο Country Ranking θα γράψει μηδενική σεζόν, αλλάζει και το Club Ranking από την στιγμή που δεν θα υπολογίζονται οι ομάδες που θα έβγαιναν στην Ευρώπη.

Και φυσικά αυτό ευνοεί και τις ελληνικές ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη. Θα κερδίσουν θέσεις στο Club Ranking και αυτό μπορεί να φέρει μια καλύτερη κλήρωση ή να ανεβάσει τους συλλόγους μας σε pot ισχυρών. Θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για ισχυρούς κι ανίσχυρους όταν θα «κλειδώσουν» τα περισσότερα ευρωπαϊκά εισιτηρία από τα πρωταθλήματα. Εδώ στην Ελλάδα και οι μόνες σίγουρες ομάδες για Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Πάμε να δούμε πόσες θέσεις θα κερδίσει η κάθε ομάδα από την στιγμή που Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σπαρτάκ Μόσχας, Κράσνονταρ και Λοκομοτίβ Μόσχας δεν θα βρίσκονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μπαίνει στο top 40 ο Ολυμπιακός, αλλά...

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι 40ος στο Club Ranking. Η Μαρσέιγ με την πορεία που έκανε στο Europa Conference League τον ξεπέρασε όμως η Ζενίτ που βρίσκεται στην 35η θέση δεν θα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αρα, ο Ολυμπιακός θα μπει στις φετινές κληρώσεις ως 39η ομάδα στην Ευρώπη.

Ομως κι αυτό μπορεί ν' αλλάξει. Βλέπετε, η Φέγενορντ είναι στον τελικό του Europa Conference League κι αν το κατακτήσει θα βάλει από κάτω τον Ολυμπιακό.

Ανεβαίνει 5 θέσεις ο ΠΑΟΚ!

Μεγάλος κερδισμένος ο ΠΑΟΚ, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελληνικές ομάδες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στην 63η θέση με την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Europa Conference League και θα μπει στις κληρώσεις ως 58ος!

Κι αυτό γιατί οι πέντε ομάδες της Ρωσίας έχουν καλύτερο club Ranking από τον ΠΑΟΚ κι έτσι από την στιγμή που δεν θα συμμετέχουν ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει κι άλλο για τις κληρώσεις του καλοκαιριού.

Αλλες 5 θέσεις και η ΑΕΚ, εάν...

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ. Η Ενωση όμως ακόμα δεν γνωρίζει εάν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη του χρόνου ή όχι. Κι αυτό είναι το μεγάλο εάν.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι στην 81η θέση και τελικά εάν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο θα μπει ως 76η μιας και οι πέντε ομάδες της Ρωσίας που βρίσκονται ψηλότερα δεν θα συμμετέχουν.

Τι ισχύει για τις άλλες ελληνικές ομάδες

Δεν βάζουμε ξεχωριστά τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Αρη μιας και αμφότερες οι ομάδες εάν πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο θα μπουν με τον συντελεστή της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί δεν έχουν μεγαλύτερη βαθμολογία από την βαθμολογία της χώρας.

Προφανώς ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ (πάντα με την προϋπόθεση να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο) θα ανέβουν κι άλλο στο ranking σε ό,τι έχει να κάνει με τις κληρώσεις γιατί κάποιες από αυτές τις ομάδες που βρίσκονται στο top 80 δεν θα έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε περισσότερο όταν θα τελειώσουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα