22/2/22: Αυτοί που έγραψαν ιστορία με το 22 στη φανέλα

22/2/22: Αυτοί που έγραψαν ιστορία με το 22 στη φανέλα

Newsroom
22/2/22: Αυτοί που έγραψαν ιστορία με το 22 στη φανέλα

bet365

Με αφορμή την ιδιαίτερη “Twosday” του ημερολογίου, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που ταυτίστηκαν με το Νο22 στην πλάτη.

Ερίκ Αμπιντάλ: Ο Γάλλος αμυντικός έκανε όνομα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ως ποδοσφαιριστής της Λυόν και φορώντας το 20 στην πλάτη. Το 2007, όταν πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, το Νο20 το είχε ο Ντέκο, με αποτέλεσμα ο Αμπιντάλ να πάρει το... διπλανό 22 και να ταυτιστεί με αυτό μέχρι την ολοκλήρωση της καριέρας του. Με το Νο22 στη φανέλα σήκωσε ως αρχηγός το τρόπαιο του Champions League, το 2011, μετά από προτροπή του Κάρλες Πουγιόλ στην απονομή και αφού λίγους μήνες νωρίτερα είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Μετά την Μπαρτσελόνα, ο Αμπιντάλ αγωνίστηκε σε Μονακό και Ολυμπιακό, επιλέγοντας και στις δύο ομάδες το 22 στην πλάτη.

abi

Γουίλιαν: Στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε φορέσει το 22 στη Σαχτάρ, όμως στη συνέχεια έγινε κάτοχος του 10, τόσο στην ομάδα του Ντόνετσκ, όσο και στην Ανζί. Το 2013 πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι, όμως το Νο10 βρισκόταν στην κατοχή του Αζάρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός να επιλέξει ξανά, μετά από χρόνια, το Νο22. Με αυτόν τον αριθμό στη φανέλα ταυτίστηκε στο διάστημα της παρουσίας του στο Στάμφορντ Μπριτζ. Για έξι ολόκληρα χρόνια το είχε στην κατοχή του, όμως φαίνεται πως για τον ίδιο το 10 ήταν το μεγάλο απωθημένο. Έτσι, όταν αποχώρησε ο Αζάρ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γουίλιαν πήρε το Νο10 στην Τσέλσι, έστω και για μία μόνο σεζόν.

wil

Άνχελ Ντι Μαρία: Στην καριέρα του έχει αλλάξει αρκετές ομάδες και αρκετά νούμερα στη φανέλα. Τα τελευταία χρόνια έχει... σταθεροποιηθεί στο 11, τόσο με την Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και με την εθνική Αργεντινής. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του, σε συλλογικό επίπεδο, ήρθε το Νο22. Το 2010, ο Ντι Μαρία πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης και φόρεσε τη φανέλα με το 22 στην πλάτη. Στα πέντε χρόνια παρουσίας στο Μπερναμπέου, ο Αργεντινός χαφ δεν άλλαξε ποτέ νούμερο και με αυτό κατάκτησε το Champions League το 2014. Από τότε, δεν το επέλεξε ποτέ ξανά, όπως ποτέ δεν το είχε επιλέξει και στην προ-Ρεάλ εποχή.

dim

Κακά: Ένα από τα τελευταία 10αρια παγκοσμίως, που συνέδεσε την καριέρα του με τη Μίλαν. Μόνο που ο Βραζιλιάνος δε φόρεσε ποτέ το 10 στους «ροσονέρι». Όταν πήγε στο Μιλάνο, το 2003, το συγκεκριμένο αριθμό τον είχε ο Ρούι Κόστα, με τον Κακά να επιλέγει τότε το Νο22. Ακόμη και όταν αποχώρησε ο Πορτογαλος χαφ, ο Κακά συνέχισε να αγωνίζεται με το 22 στην πλάτη (το 10 το πήρε ο Ζέεντορφ), γράφοντας τη δική του ιστορία. Το 2009 πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως μετά από τέσσερα χρόνια επέστρεψε στο Σαν Σίρο και την αγαπημένη του Μίλαν. Όσο για την επιλογή στο αριθμό της φανέλας; Πήρε ξανά το Νο22.

kak

Αρτούρο Βιδάλ: Σε όλη του την καριέρα έχει ταυτιστεί με δύο κοντινούς αριθμούς. Με το 22 και με το 23. Από τα χρόνια κιόλας που αγωνιζόταν στην πατρίδα του και την Κόλο Κόλο, ο Βιδάλ είχε το Νο23 στη φανέλα. Ακολούθησε η ίδια επιλογή στη Λεβερκούζεν, στη Γιουβέντους και στην Μπάγερν. Στην πρώτη του σεζόν, όμως, στη «Μεγάλη Κυρία» ο Χιλιανός μέσος αγωνίστηκε με το 22 στην πλάτη. Αυτή ήταν η επιλογή του και όταν πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, το 2018. Και από τότε, δεν το αποχωρίστηκε ποτέ ξανά. Τόσο στα δύο χρόνια παρουσίας του στο Καμπ Νου, όσο και στη συνέχεια στην Ίντερ, ο Βιδάλ έχει το Νο22 στη φανέλα. Και συνεχίζει...

vid

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα