Χουανφράν για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Champions League το 2016: «Φοβόντουσαν όλοι να εκτελέσουν» (vid)

Κώστας Τόπας
Χουανφράν για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Champions League το 2016: «Φοβόντουσαν όλοι να εκτελέσουν» (vid)

bet365

Ο Χουανφράν μίλησε για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Champions League το 2016, τονίζοντας πως ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει καθώς οι υπόλοιποι συμπαίκτες του φοβόντουσαν.

Το 2019 κι έπειτα από 8 χρόνια στους «ροχιμπλάνκος», ο Χουανφράν αποχαιρέτησε τον σύλλογο με τον οποίο δέθηκε, έχοντας πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες στιγμές των τελευταίων ετών στις εγχώριες αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με την Ατλέτικο, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2014, ένα Κύπελλο (2013), ένα Super Cup Ισπανίας (2015), τα δυο Europa League (2012, 2018), ενώ, το 2012 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας που ανέβηκε στην κορυφή της Ισπανίας. Ωστόσο, αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη του Χουανφράν είναι η χαμένη εκτέλεση πέναλτι στον τελικό του Champions League, το 2016.

Εκείνο το βράδυ, είχε αναλάβει να εκτελέσει το τέταρτο και κρισιμότερο πέναλτι. Ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Χουανφράν θυμήθηκε εκείνη τη μέρα και ξεκαθάρισε πως κανένας συμπαίκτης του από την τότε ομάδα της Ατλέτικο δεν είχε την δύναμη να εκτελέσει. Γι' αυτό και «αναγκάστηκε» να βρει τη δύναμη για να πάει εκείνος στην άσπρη βούλα...

«Πρέπει να πω κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Υποτίθεται πως δεν έπρεπε να εκτελέσω εγώ αυτό το πέναλτι, δεν ήταν η σειρά μου. Ο Καράσκο έπρεπε να το εκτελέσει, ήταν η σειρά του. Δεν ήθελε όμως ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος. Έτσι προσφέρθηκα εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω της σειράς ντοκιμαντέρ για τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα