Ατλέτικο Μαδρίτης: Έπεσε η ποινή του Γκριεζμάν, παίζει με Μίλαν

Βασίλης Μπαλατσός
H Aτλέτικο Μαδρίτης δικαιώθηκε στην έφεση της και ο Αντουάν Γκριεζμάν θα είναι διαθέσιμος για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Μίλαν (25/11, 22:00).

Η UEFA γνωστοποίησε την Τετάρτη (17/11) πως ο Αντουάν Γκριεζμάν θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, λόγω της «καρατιάς» στο κεφάλι του Ρομπέρτο Φιρμίνο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ στο «Μετροπολιτάνο» (2-3).

Οι «ροχιμπλάνκος» προχώρησαν σε έφεση, η οποία εκδικάστηκε σήμερα (19/11) και δικαίωσε τους Μαδριλένους. Το πειθαρχικό όργανο της UEFA έκρινε πως ο Γάλλος επιθετικός έκανε «σκληρό μαρκάρισμα», το οποίο όμως δεν είχε βίαιη πρόθεση, καθώς ο Γκριεζμάν δεν είχε δει καν τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Κομβικό ρόλο στην απόφαση του Τούρκου δικαστή, Λεβέντ Μπιτσάτσκι, έπαιξε και το γεγονός πως ο Φιρμίνο δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.

Με αυτά τα δεδομένα η ποινή του διεθνή επιθετικού έπεσε στη μια αγωνιστική, την οποία εξέτισε στον αγώνα του «Άνφιλντ» και συνεπώς ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα μπορεί να υπολογίζει στο πρώτο σκόρερ της ομάδας του στο Champions League (τρία γκολ) για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Μίλαν (25/11, 22:00). Θυμίζουμε πως οι «Κολτσονέρος» βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου τους με τέσσερις βαθμούς, έναν λιγότερο από τη 2η Πόρτο και τρεις περισσότερους από την 4η Μίλαν.