Η «προφητική» ατάκα του Κολοβού στο Gazzetta για το ματς της Σέριφ με τη Ρεάλ

Η «προφητική» ατάκα του Κολοβού στο Gazzetta για το ματς της Σέριφ με τη Ρεάλ

Γιάννης Σερέτης
Η «προφητική» ατάκα του Κολοβού στο Gazzetta για το ματς της Σέριφ με τη Ρεάλ

bet365

Ο Δημήτρης Κολοβός είχε... προαναγγείλει στο Gazzetta ότι η Σέριφ θα πήγαινε στο «Μπερναμπέου» για να παίξει τη μπάλα της και... όλοι είδαμε τι συνέβη. Μερικές φορές τα λόγια δεν ξεχνιούνται...

Hταν 7 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την πρόκριση της Σέριφ Τιρασπόλ για πρώτη φορά σε ομίλους του Champions League. Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας με MVP τον Γιώργο Αθανασιάδη (σας… θυμίζει κάτι;) είχε αποκλείσει τον Ερυθρό Αστέρα και η κλήρωση την είχε φέρει αντιμέτωπη με Ρεάλ Μαδρίτης, Ιντερ και Σαχτάρ.


Ο Δημήτρης Κολοβός είχε φιλοξενηθεί στο Gazzetta και… μάλλον κάτι περισσότερο ήξερε από όλους εμάς για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Διότι δεν είχε εστιάσει μόνο στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται (ανοιχτά, χωρίς φόβο), αλλά είχε… τολμήσει, αναφερόμενος και στο ματς με τη Ρεάλ στο καινούριο Μπερναμπέου!

«Θα είναι ωραία, τι να πω… Και ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Θα πάμε να παίξουμε αυτό που μπορούμε και πού ξέρεις τι μπορεί να συμβεί…» είχε πει χαρακτηριστικά. Και… έγινε, 21 μέρες μετά! Αυτό το εκκωφαντικό 1-2 μετά το 2-0 επί της Σαχτάρ. Δυο νίκες που φέρνουν τη Σέριφ στην πρώτη θέση του ομίλου της, με πάρα πολύ αυξημένες πιθανότητες πλέον τουλάχιστον για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον όμιλό της, για να είμαστε και ρεαλιστές.

Θυμηθείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Κολοβού, ο οποίος εφέτος, μετά τη μεταγραφή του ως ελεύθερος στη Σέριφ μετράει 3 γκολ-1 ασίστ σε δέκα ματς, μετά τα 12 γκολ-9 ασίστ σε 27 ματς όλων των διοργανώσεων στην περυσινή σεζόν, όταν αγωνιζόταν ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό..

- Αν υπήρχαν ένα – δυο σημεία –κλειδιά γι’ αυτή την επιτυχία, ποια θα έλεγες ότι ήταν;

«Η προετοιμασία μας, η αυτοπεποίθησή μας και ο τρόπος που παίξαμε. Οι αντίπαλοι περίμεναν ότι θα καθίσουμε πίσω και θα παίξουμε με αντεπιθέσεις επειδή έχουμε και ταχείς επιθετικούς. Δεν συνέβη αυτό. Προσπαθήσαμε κατά διαστήματα να πιέσουμε ψηλά, είχαμε σχετικά ψηλά τις γραμμές μας, τους αιφινιδιάσαμε με την τακτική μας».

- Και τώρα σε όμιλο με Ρεάλ, Ιντερ, Σαχτάρ; Εχεις παίξει ποτέ στο Μπερναμπέου ή στο Σαν Σίρο;

«Όχι, όχι. Στο καινούριο Μπερναμπέου παρακαλώ! Θα είναι ωραία, τι να πω… Και ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Θα πάμε να παίξουμε αυτό που μπορούμε και πού ξέρεις τι μπορεί να συμβεί…»

- Στο πρωτάθλημα φουλ επίθεση, στο Champions League άμυνα και αντεπιθέσεις. Την έχεις σκεφτεί αυτή την… υποχρεωτική πλέον αλλαγή;

«Βέβαια. Ετσι θα είναι. Και δεν θα είναι καθόλου εύκολη αυτή η αλλαγή, αλλά πλέον έχουμε τρομερή αυτοπεποίθηση στην ομάδα,είναι πολύ καλή η ατμόσφαιρα».

- Εχετε παίκτες από Ελλάδα, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία, Σλοβενία, Κολομβία, Λουξεμβούργο, Γουϊνέα, Βοσνία, Ακτή Ελεφαντοστού, Περού, Βραζιλία, Τρινιντάντ, Ρωσία, Μαλάουι, Μάλι, Γκάνα, Νίγηρα… Πώς την «παλεύετε»;

«Οντως, χαμός! Αλλά αν ξέρεις καλά αγγλικά, όλα λύνονται! Ξέρουμε σχεδόν όλοι, συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα».

- Συνειδητοποιήσατε τι έχετε πετύχει, ότι γράψατε ιστορία; Μιλάμε για μια χώρα η οποία δεν είναι αναγνωρισμένη διεθνώς από όλους, αλλά έχει ομάδα στους ομίλους του Champions League.

“Iσχύει, έτσι είναι. Είναι τεράστια διαφήμιση για τη χώρα αυτή η πρόκριση. Θα έλεγα και μια δικαίωση για τον ιδιοκτήτη και τον κόουτς. Είναι ένα κλαμπ που παρέχει τα πάντα, σε μια χώρα με χαμηλό βιοτικό επίπεδο είναι η αλήθεια. Η Σέριφ κατάφερε να γίνει ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου με τις υποδομές, την οργάνωση και τις επενδύσεις της».

- Καλύτερα εφέτος που έχεις και τον Γιώργο Αθανασιάδη μαζί σου;

«Βέβαια, εδώ τον έχω δίπλα μου! MVP ο Γιώργος, MVP! Nαι, σίγουρα καλύτερα. Θα έρθει και η οικογένεια μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, τα άφησα τα κορίτσια να κάνουν διακοπές, μου έλειψαν. Όλα καλά. Και με τον κορονοϊό καλά είναι τα πράγματα εδώ. Είναι σοβαρό πολύ το θέμα, παρότι έχω εμβολιαστεί πολύ νωρίς. Ευτυχώς είναι καλά εδώ».

@Photo credits: Associated Press
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα