Bundesliga: Τα 5 πράγματα που περιμένουμε να δούμε στην επανέναρξη! (vids)

Bundesliga: Τα 5 πράγματα που περιμένουμε να δούμε στην επανέναρξη! (vids)

bet365

Είναι το πρώτο από τα μεγάλα πρωταθλήματα που θα κάνει σέντρα και επίσημα μετράει αντίστροφα! Το gazzetta.gr ενθουσιασμένο για την επανέναρξη της δράσης παραθέτει τα 5 πράγματα που περιμένουμε όλοι να δούμε στα εναπομείναντα ματς της Bundesliga για φέτος, εν μέσω πανδημίας...

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Καλώς εχόντων των πραγμάτων με τον κορονοϊό και την εξέλιξη της κατάστασης (με την επιστημονική κοινότητα να τονίζει πως το πικ της εξάπλωσης έχει περάσει), Θεού θέλοντος και ιού επιτρέποντος, στις 16 του μηνός έχουμε με κάθε επισημότητα σέντρα στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Έπειτα από δύο μήνες απραξίας, με τον Covid-19 να έχει συνταράξει τον πλανήτη και να έχει πάρει εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές μακριά, η Bundesliga αποφάσισε να επανεκκινήσει και να κάνει την αρχή από τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Η σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά στο γήπεδο, μπαίνοντας κανονικά μέσα στο φετινό καλοκαίρι και υπάρχουν λόγοι από το προηγούμενο... νορμάλ διάστημα της δράσης που μας έκαναν να περιμένουμε με τρομερή αγωνία τα πράγματα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Τις καπνισμένες αλλά ίσως... κρύες κάννες του Λεβαντόφσκι

Τις καπνισμένες αλλά ίσως... κρύες κάννες του Λεβαντόφσκι

Τον Σάντσο να κάνει... παπάδες με Αζάρ και Χάαλαντ

Τον Σάντσο να κάνει... παπάδες με Αζάρ και Χάαλαντ

Την διαφαινόμενη τελευταία σεζόν του Βέρνερ στη Λειψία που κουβαλάει... δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη

Την διαφαινόμενη τελευταία σεζόν του Βέρνερ στη Λειψία που κουβαλάει... δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη

Το μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ και την συμπαθέστατη Ουνιόν!

Το μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ και την συμπαθέστατη Ουνιόν!

Την προσπάθεια όλων να συνηθίσουμε τα άδεια γήπεδα και τη συμπεριφορά των παικτών

Την προσπάθεια όλων να συνηθίσουμε τα άδεια γήπεδα και τη συμπεριφορά των παικτών

Ο καυτός Πολωνός είχε κάνει τρομερή σεζόν μέχρι και τη στιγμή της αναβολής που επέφερε η πανδημία που συγκλόνισε την ανθρωπότητα. Ο «Λέβα» έφτασε στα 25 τέρματα στην Bundesliga και έχει 11 γκολ στο Champions League και είχε σκοράρει άλλες 3 φορές στο Κύπελλο Γερμανίας. Στα τελευταία 10 παιχνίδια που είχε αγωνιστεί, δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα μονάχα απέναντι σε Βόλφσμπουργκ (νίκη 2-0) και Λειψία (ισοπαλία 0-0). Τώρα που ήρθε και νέο μέλος στην οικογένειά του, αφού ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τον ερχομό του δεύτερου παιδιού του! Μπορεί ο κορονοϊός να τον σταμάτησε κάπως απότομα, όμως με τη χαρά του μπαμπά για δεύτερη φορά, ο Λεβαντόφσκι φαντάζει έτοιμος να οδηγήσει την Μπάγερν Μονάχου στην κατάκτηση του τίτλου δίχως περιπέτειες στην κούρσα με τους διώκτες της κορυφής...

Αν και η υπόθεση του ποδοσφαιρικού του μέλλοντος ήταν από τα μεγαλύτερα θέματα που θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν το φετινό καλοκαίρι, ο Τζέιντον Σάντσο φαίνεται ότι θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο οικονομικός αντίκτυπος μετά τον Covid-19 θα κάνει ιδιαίτερο το φετινό καλοκαίρι δίχως μεγάλα ποσά κι έτσι ο Άγγλος εξτρέμ που διαλύει άμυνες, θα συνεχίσει στη Βεστφαλία. Εκεί, έχει καταφέρει ν' απαρτίσει τρομερό δίδυμο με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, με τους δυο τους εξ αρχής να βρίσκονται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο με ελάχιστο χρόνο προσαρμογής από την ημέρα που έφτασε στο Signal Iduna Park ο Νορβηγός, ενώ και ο Τοργκάν Αζάρ «κολλάει» με τον Σάντσο. Ο διεθνής εξτρέμ σε 23 εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα είχε ήδη 14 γκολ και 15 ασίστ, ξεπερνώντας τους αριθμούς που είχε σημειώσει σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν (12 γκολ, 14 ασίστ το 2018-2019)!

Ο Τίμο Βέρνερ κατά πάσα πιθανότητα αγωνίζεται για τελευταία σεζόν στη Λειψία έχοντας κάνει όλα όσα μπορούσε και του δίνουν τη δυνατότητα για μεταγραφή, την οποία θέλει να κάνει μετακομίζοντας στην Premier League. Προφανώς και θα πρόκειται για τεράστια απώλεια για τους «ταύρους», οι οποίοι στηρίζονται σε τρομερό βαθμό στον Γερμανό επιθετικό, σε μια χρονιά που κατάφεραν να βρεθούν και στα προημιτελικά του Champions League ξεπερνώντας το εμπόδιο της Τότεναμ στη φάση των «16». Ο Βέρνερ έχει μετρήσει 27 γκολ σε 36 αναμετρήσεις την τρέχουσα σεζόν, έχει συνολικά 88 τέρματα σε 150 αγώνες με τη φανέλα της Λειψίας, είναι από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους το σύνολο του Νάγκελσμαν βρίσκεται στο -5 από την Μπάγερν και την κορυφή διεκδικώντας τον τίτλο σε μια ιστορική χρονιά για το κλαμπ λόγω και του ευρωπαϊκού ταξιδιού που συνεχίζεται...

Με τον καλύτερο τρόπο θα επιστρέψει η Bundesliga από τη στιγμή που στην 26η αγωνιστική είχε προγραμματιστεί το μεγάλο ντέρμπι της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Σάλκε στο Signal Iduna Park! Μετά από δυο μήνες δίχως ποδόσφαιρο, μια τέτοια μάχη, όσο... παγωμένη κι αν είναι λόγω της απουσίας του κόσμου, όσο κι αν διεξάγεται έπειτα από το μεγάλη αποχή των παικτών, όσο κι αν μπορεί να είναι ένα «μουδιασμένο» ντέρμπι, είναι λογικό προφανές ότι θα συγκεντρώσει τρομερό ενδιαφέρον από τον κόσμο που «διψάει» να ξαναδεί μπάλα... Την ίδια στιγμή και σε πιο γενικό πλαίσιο, η Ουνιόν Βερολίνου με τους οπαδούς στο «κλουβάκι» της, την πανέμορφη ιστορία της και τη σχέση συλλογικότητας και αλληλεγγύης που τη χαρακτηρίζει μαζί με τους ανθρώπους που τη στηρίζουν κυρίως στα δύσκολα, έχει κερδίσει σεβασμό και εκτίμηση. Από την αιμοδοσία του 2004 για τη συγκέντρωση χρημάτων, στην τρομερή κίνηση με τις φωτογραφίες των νεκρών στην εξέδρα ώστε να δουν την ομάδα στην Bundesliga κι όλοι εκείνοι που δεν πρόλαβαν. Απόλυτο Respect...


Είναι το πρώτο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που επιστρέφει στη δράση και αναμφίβολα μπορεί ν' αποτελέσει παράδειγμα για τον τρόπο θα παρουσιαστεί, αλλά και θα δώσει σε όλους μια γεύση για ό,τι πρόκειται ν' ακολουθήσει και στις υπόλοιπες μεγάλες Λίγκες μέσα στο καλοκαίρι. Οι ομάδες είχαν επιστρέψει στις προπονήσεις τμηματικά και με μεγάλη προσοχή από τις αρχές Απριλίου, δεν έγινε τελείως αναίμακτα αυτό από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο καιρό 10 κρούσματα σε ομάδες, στις οποίες συμπεριλήφθηκαν οι Κολωνία και Γκλάντμπαχ, όμως δεν μπήκε φρένο. Αποφασίστηκε μαζί με τον καγκελάριο Μέρκελ ότι δεν χρειάζονται περισσότερες από 10 ημέρες καραντίνας κι έτσι, στις 16 του μηνός, αν όλα πάνε καλά, το πρωτάθλημα επιστρέφει.

Οι εξέδρες για όλα τα ματς μέχρι και το φινάλε της σεζόν θα είναι άδειες και ο κόσμος, όπως και οι συμμετέχοντες στις αναμετρήσεις, καλούνται να συνηθίσουν μια «παγωμένη» ατμόσφαιρα. Στην Γκλάντμπαχ, βέβαια, φρόντισαν με τα χάρτινα ομοιώματα (περί τις 16.000!) των οπαδών στις εξέδρες για να πάρει λίγο διαφορετική αύρα η συνθήκη διεξαγωγής των εντός έδρας αγώνων. Παράλληλα, θα έχει ενδιαφέρον η προσέγγιση των ποδοσφαιριστών στην αγωνιστική δράση και η πιθανή ανησυχία τους για τον ιο. Γιατί έχουν ακούσει ότι ο ιδρώτας και η μεταφορά του από σώμα σε σώμα ή η ανάσα του άλλου σε κοντινή απόσταση μπορεί να κάνουν κακό. Άλλωστε, ο χαφ της Κολωνίας, Μπίργκερ Βερστρέρ πριν από λίγες μέρες δήλωσε: «Αν έβαζες τους ποδοσφαιριστές να γράψουν κανονικά αν θέλουν να παίξουν δίχως να δεχθούν κριτική από τις ομάδες τους και τους επιρρίψουν κατηγορίες, θα βλέπαμε την πραγματική άποψη των παικτών για το ποδόσφαιρο και τον ιο... Η υγεία πάντα έρχεται πρώτη...».