Κορονοϊός - Γκρούγιτς: «Αν τα τεστ βγουν αρνητικά, θα προπονούμαστε όλοι μαζί»

Gazzetta team
Κορονοϊός - Γκρούγιτς: «Αν τα τεστ βγουν αρνητικά, θα προπονούμαστε όλοι μαζί»

bet365

Ο Μάρκο Γκρούγιτς, ο οποίος παίζει δανεικός από την Λίβερπουλ στην Χέρτα Βερολίνου, εξηγεί πως είναι η καθημερινότητα των γερμανικών ομάδων που επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Οι γερμανικές ομάδες είναι οι πρώτες που επέστρεψαν στις προπονήσεις, πάντα στην σκιά της κρίσης του κορονοϊού. Η Bundesliga, μάλιστα, φιλοδοξεί να επιστρέψει στην δράση στις 9 Μαΐου.

Η Χέρτα Βερολίνου, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μπρούνο Λαμπαντία, είναι μια από τις ομάδες που δουλεύει (σχετικά) φυσιολογικά, με μικρά γκρουπ παικτών και πάντα σε απόσταση «ασφαλείας» ο ένας από τον άλλο.

«Δουλεύουμε σε γκρουπ οκτώ παικτών σε δύο γήπεδα. Υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ μας και δεν είμαστε πολύ κοντά» εξηγεί ο Μάρκο Γκρούγιτς, ο οποίος παίζει στην Χέρτα ως δανεικός από την Λίβερπουλ.

«Είναι ωραίο να νιώθω ξανά την μπάλα στα πόδια μου. Δεν γίνονται τάκλιν, δεν υπάρχει επαφή και σεβόμαστε όλους τους κανονισμούς. Χρησιμοποιούμε τα αποδυτήρια, αλλά μόνο για μικρό διάστημα και δεν κάνουμε ντους εκεί. Είναι ένα μικρό βήμα μπροστά, αλλά είναι καλύτερο από το να κάθεσαι σπίτι» πρόσθεσε ο 23χρονος Σέρβος μέσος.

Στον πρώτο γύρο των τεστ για τον ιό Covid-19, βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα. Την Πέμπτη (9/4), η ομάδα υποβλήθηκε σε δεύτερο γύρο τεστ και, όπως εξήγησε ο Γκρούγιτς, «αν δεν βρεθεί κανένας θετικός, τότε την επόμενη εβδομάδα θα προπονούμαστε όλοι μαζί».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα