Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ 1-0: Έπαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε (vids)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ 1-0: Έπαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε (vids)

bet365

Ζόρικη νίκη για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία έπιασε την Λειψία στην δεύτερη θέση της Bundesliga (με ματς περισσότερο).

Προηγήθηκε νωρίς, όπως συνηθίζει, αλλά δεν φρόντισε να «κλειδώσει» τη νίκη και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ λύγισε την μαχητική Φράιμπουργκ στο «Signal Iduna Park» (1-0) και έπιασε την Λειψία στην δεύτερη θέση της Bundesliga (με ματς περισσότερο), αλλά τα... χρειάστηκε.

Το γκολ του Τζέιντον Σάντσο στο 15ο λεπτό, ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Μπραντ – Αζάρ και ασίστ του τελευταίου, προμήνυε ένα εύκολο απόγευμα για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ, ο οποίος επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ για μια ώρα παιχνιδιού.

Οι Βεστφαλοί επαναπαύτηκαν στο γκολ του Άγγλου μεσοεπιθετικού (σκόραρε για έβδομο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι!), η Φράιμπουργκ ανέβαζε σταδιακά την απόδοσή της και δημιούργησε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με κορυφαία μια κεφαλιά του Νιλς Πέτερσεν (από οριακή θέση οφσάιντ), με τον Λούκας Πίστσεκ να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο διαιτητής Ρόμπερτ Χάρτμαν διέκοψε για λίγα λεπτά τον αγώνα, επειδή οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ άρχισαν να βρίζουν τον πρόεδρο της Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ. Υπήρξε προειδοποιητική ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, ενώ βεβαίως την ίδια ώρα στο Σισχάιμ και τον αγώνα της Χόφενχαϊμ με την Μπάγερν, συνέβαιναν άλλα πιο... απίθανα πράγματα, πάλι με το αφεντικό της Χόφενχαϊμ στο επίκεντρο.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι – Πίστσεκ, Χούμελς (46' λ. τρ. Ακάντζι), Ζαγκαντού – Χακίμι, Τσαν, Βίτσελ, Γκερέιρο, Μπραντ (62' Χάαλαντ) – Σάντσο, Αζάρ (81' Ρέινα).

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σβόλοφ – Γκούλντε, Λίνχαρτ, Χάιντς (86' Σλότερμπεκ) - Σμιτς, Γκίντερ, Χάμπερερ (46' Κέιτελ), Χέφλερ, Σαλάι (69' Χέλερ), Γκρίφο – Πέτερσεν.

Ο Στιντλ κρατά την Γκλάντμπαχ σε τροχιά τριάδας

Σημαντικό διπλό στην έδρα της Άουγκμπουργκ πανηγύρισε η Γκλάντμπαχ (2-3), με πρωταγωνιστή τον Λαρς Στιντλ. Ο αρχηγός της έδωσε σκόραρε δις, έκανε το 0-2 στο 53' και το 1-3 στο 79', δίνοντας την χαριστική βολή ισάριθμες φορές στους γηπεδούχους. Ο Μπενσεμπαϊνί είχε ανοίξει το σκορ για την Μπορούσια στο 49', με τους Λόουεν και Φινμπόγκασον να μειώνουν στο 57' και το 83', αλλά η Άουγκσμπουργκ δεν πέτυχαν την ανατροπή και έμειναν στους 27 βαθμούς. Με 46 βρίσκεται πλέον η Γκλάντμπαχ στην τέταρτη θέση, στο -2 και με αγώνα λιγότερο από την Ντόρτμουντ.

Τρίποντο ασφαλείας για την Μάιντς

«Αέρα» τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη πήρε η Μάιντζ, επικρατώντας της ουραγού Πάντερμπορν με 2-0 εντός έδρας. Τα γκολ των Κουάισον (29') και Ονίσιουο (37') στο α' μέρος έκριναν την αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να αποκτούν διαφορά ασφαλείας από την 16η Φορτούνα Ντίσελντορφ, που έμεινε στους 21 βαθμούς μετά από την ισοπαλία απέναντι στην Χέρτα. Τελευταία με 16 βαθμούς παραμένει η Πάντερμπορν του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα