Πετάει για τα αστέρια η Λεβερκούζεν!

Gazzetta team
Πετάει για τα αστέρια η Λεβερκούζεν!

bet365

Η Λεβερκούζεν σκόρπισε με 4-1 την Άιντραχτ και εδραιώνεται στην τετράδα. Χαρακίρι έκανε η Κολωνία, ήττα και για το Αμβούργο.

Η Λεβερκούζεν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της τετράδας με την Άιντραχτ. Οι ασπιρίνες, μάλιστα, έφτασαν στη νίκη με εμφατικό τρόπο και με τον Φόλαντ να κάνει χατ τρικ επιβλήθηκαν με 4-1 για να εδραιωθούν στην τετράδα και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στο Champions League.

Μόλις στο 20’ ο Μπραντ με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, αλλά η απάντηση των Αετών ήταν άμεση, με τον Φαμπιάν να κάνει το 1-1 στο 23’. Το ματς ήταν ανοιχτό και τα πάντα κρίθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στην επανάληψη. Στο 71’ και στο 77’ ο Φόλαντ σκόραρε δύο φορές για να δώσει το προβάδισμα με 3-1 στην Μπάγερ, πριν κάνει το τελικό 4-1 στο 88’! Για την Λεβερκούζεν ο Πάνος Ρέτσος έπαιξε καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αυτοκτόνησε η Κολωνία
Η Κολωνία προηγήθηκε στο Βερολίνο επί της Χέρτα, όμως γνώρισε την ήττα με 2-1 και ετοιμάζεται για τη δεύτερη κατηγορία. Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία χαρτιά για τους Τράγους, που έφτασαν στο γκολ στο 29’ με τον Μπίτενκουρτ και έδειχναν ικανοί να φύγουν με τη μεγάλη νίκη από το Βερολίνο, που θα τους έδινε ελπίδα για σωτηρία. Η καταστροφή, όμως, ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν η Χέρτα με δύο γκολ του Ζέλκε σε 3’ (49’, 52’) έκανε την ανατροπή, έφτασε στη νίκη και έστειλε την Κολωνία πιθανότατα στη δεύτερη κατηγορία.

Παραδόθηκε το Αμβούργο
Το Αμβούργο δεν κατάφερε να πατήσει πάνω στη νίκη επί της Σάλκε την προηγούμενη εβδομάδα και γνώρισε δίκαια την ήττα με 2-0 από την Χόφενχαϊμ παραδίδοντας τα όπλα ήδη από το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά κυριάρχησα, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 χάρη στα γκολ των Γκνάμπρι (18’) και Σαλάι (27’). Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη και για καλή τύχη των φιλοξενούμενων το σκορ δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Τέλος στις ελπίδες για Ευρώπη
Ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με το Αννόβερο αναδείχθηκε η Στουτγκάρδη, αποτέλεσμα που έκοψε και τις λιγοστές ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πίεσαν, αλλά στο α' μέρος δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις για ένα γκολ. Δυνατό το ξεκίνημα στην επανάληψη για τη Στουτγκάρδη, η οποία άνοιξε το σκορ στο 53' με τον Τόμι. Ο ρυθμός έπεσε, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τελευταίο τέταρτο και στις καθυστερήσεις έσωσαν την παρτίδα ισοφαρίζοντας 1-1 με τον Φούλκρουγκ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα