Ουνιόν - Μπάγερν 1-5: Ανεβασμένοι Βαυαροί με πεντάρα στο Βερολίνο

Νίκος Κικίδης
Μπάγερν

bet365

Απελευθερωμένη από το «πρέπει» του πρωταθλήματος η Μπάγερν έβγαλε κέφια κόντρα στην Ουνιόν, την διέλυσε με 5-1 και φάνηκε ανεβασμένη μετά την πρόκριση επί της Άρσεναλ.

Το πρωτάθλημα μπορεί να χάθηκε μετά την μαθηματική κατάκτηση από τη Λεβερκούζεν, αλλά η σεζόν παραμένει ακόμα ζωντανή. Η πορεία προς το Champions League άλλωστε συνεχίζεται και μέχρι τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι Βαυαροί χρειάζονται καλά... τεστ για να εμφανιστούν πάνοπλοι στο μεγάλο ραντεβού. Τεστ όπως εκείνο στο Βερολίνο, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με παρέλαση των πέντε γκολ (5-1) σε μια άνετη επικράτηση επί της Ουνιόν.

Έπειτα από ένα σχετικά ήπιο ξεκίνημα η Μπάγερν τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ με όμορφο τελείωμα του Γκορέτσκα στο 29΄, προτού η Ουνιόν απαντήσει με προσπάθειες των Τουσάρ και Γκόσενς που σταμάτησαν πάνω στον Νόιερ.

Κι αφού ο Γερμανός δεν επέτρεψε το 1-1, ακολούθησε βαυαρική καταιγίδα από γκολ. Στο 45+1΄ο Κέιν με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, ενώ με το ξεκίνημα του β΄μέρους ο Μίλερ υποδέχθηκε τη μπαλιά στου Τσούπο - Μότινγκ και με δυνατό τελείωμα έγραψε το 3-0 (53΄).

Το πάρτι συνεχίστηκε στο 62΄όταν έπειτα από κλέψιμο ψηλά ο Τελ βρέθηκε σε θέση βολής και σημάδεψε τη γωνία για το 4-0, προτού ο Γκορέτσκα σερβίρει με όμορφη σέντρα για το κεφάλι του Μίλερ που σφράγισε το 5-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ (66΄). Το μόνο που κατάφερε η Ουνιόν ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Φέρτεσεν στις καθυστερήσεις και η μάχη της παραμονής συνεχίζεται, ούσα μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Μπάγερν (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ (70΄Μαζράουι), Κιμ (59΄Ουπαμεκανό), Ντάιερ, Ντέιβις, Πάβλοβιτς, Γκορέτσκα (70΄Λάιμερ), Τελ, Μίλερ (84΄Σβόναρεκ0, Τσούπο Μότινγκ (71΄Θαραγόσα), Κέιν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα