Bundesliga: «Αχαλίνωτη» στην κορυφή η Λεβερκούζεν, νέο στραβοπάτημα για την Ντόρτμουντ

Επιμέλεια: Newsroom
bayer_leverkusen

bet365

Τον... χαβά της η Μπάγερ Λεβερκούζεν που πέρασε από την έδρα της Χάιντενχαϊμ και αύξησε τη διαφορά της με τη 2η Μπάγερν Μονάχου - έστω και προσωρινά - στο +8. Ξανά γκέλα για την Ντόρτμουντ, έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ.

Πιστό στις ράγες του το τρένο της Μπάγερ Λεβερκούζεν! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο δεν... ζαλίστηκε έπειτα από την εκκωφαντική τριάρα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου κι έφτασε σε ακόμη ένα τρίποντο. Οι Ασπιρίνες υπέταξαν με 2-1 τη Χάιντενχαϊμ εκτός έδρας και «πέταξαν» - έστω και προσωρινά - στο +8 από τους Βαυαρούς στην κορυφή της Bundesliga.

Η Λεβερκούζεν ήταν ανώτερη αλλά χρειάστηκε να ψάξει υπομονετικά το γκολ που απλοποίησε τα πράγματα και ευτύχησε να έχει τον Αντλί σε εξαιρετική ημέρα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γάλλος γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Φρίμπονγκ με μονοκόμματο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο Αντλί ήταν κι αυτός που κλείδωσε το τρίποντο τελειώνοντας ιδανικά την κάθετη του Βιρτς για το 2-0. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Χάιντενχαϊμ ήταν να μειώσει με τον Πίρινγκερ στο 87ο λεπτό.

Επιστροφή στις... γκέλες για την Ντόρτμουντ

Η χαρά της τριάρας απέναντι στη Φράιμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική δεν κράτησε πολύ για την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί έμειναν στο 1-1 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και επέστρεψαν στα αρνητικά αποτελέσματα, χάνοντας έδαφος στη μάχη τους για την τετράδα μιας και τα όνειρα τίτλου έχουν βγει εδώ και καιρό... νοκ-άουτ.

Ο Φίλκρουγκ έδωσε το προβάδισμα στην Μπορούσια μόλις στο 8ο λεπτό αλλά η ομάδα του Τέρζιτς δεν μπόρεσε να το διατηρήσει και είδε τους Λύκους να την πιέζουν κι εν τέλει να την ισοφαρίζουν με τον Γκέρχαντ στο 63ο λεπτό. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της νίκης στον εναπομείναντα χρόνο και συμβιβάστηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Βλέπει... αστέρια η Στουτγκάρδη

Η Στουτγκάρδη νίκησε εκτός έδρας με 2-1 την Ντάρμσταντ και εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga. Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες ο Σερού Γκιρασί με κεφαλιά στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Στέντζελ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 90+2' με σκόρερ τον Νταχούντ. Τρία λεπτά αργότερα, η Ντάρμσταντ μείωσε το σκορ σε 1-2, με το τέρμα του Σέιντελ. Αξίζει να σημειωθεί πως η αναμέτρηση διέκοπη για αρκετά λεπτά, καθώς από την κερκίδα εκτοξεύτηκαν μπαλάκια του τένις ως διαμαρτυρία για τον ερχομό «ξένων» επενδυτών στις ομάδες της Bundesliga.

Τρίποντο... ελπίδας για τη Μάιντς

Η Μάιντς επικράτησε της Άουγκσμπουργκ με 1-0 στη «MEWA Arena» και πήρε σημαντικό «τρίποντο» ενόψει της δύσκολης συνέχειας για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε για την ομάδα του Μπο Χένρικσεν ο Φαν ντεν Μπεργκ με κεφαλιά, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αμίρι από τα αριστερά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με εκτελεστή τον Αμίρι να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Η Μάιντς μετά από αυτό το τρίποντο βρίσκεται στη 17η θέση με 15 βαθμούς και η Άουγκσμπουργκ στην 11η με 23 πόντους.

Πέρασε από την «PreZero Arena» η Ουνιόν

Η Ουνιόν Βερολίνου επικράτησε εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ με 1-0 και «ξέφυγε» κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις της Bundesliga. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε για την ομάδα του Νέναντ Μπιέλιτσα ο Άαρονσον στο 84ο λεπτό του αγώνα. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από τα αριστερά, ο Βέρτεσεν έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή και ο Άαρονσον με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0, χαρίζοντας τη νίκη και συνάμα το τρίποντο στην ομάδα του.

Η βαθμολογία:

Bundesliga

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα