Λεβερκούζεν - Μπάγερν 3-0: Στο +5 και φουλ για τίτλο!

bet365

Αυτή η Λεβερκούζεν δεν έχει αντίπαλο και στο ντέρμπι με την Μπάγερν (3-0) απέδειξε γιατί είναι το τεράστιο φαβορί για τον τίτλο!

Αυτή ήταν παράσταση τίτλου, αυτό το ματς ήταν μια μεγάλη απόδειξη γιατί η Λεβερκούζεν είναι έτοιμη να γράψει ιστορία και να μείνει μέχρι τέλους στην κορυφή. Οι «ασπιρίνες επικράτησαν 3-0 της Μπάγερν, έμειναν αήττητες και βρέθηκαν στο +5 από τους Βαυαρούς. Το ανησυχητικό για την ομάδα του Τούχελ είναι πως σε κανένα σημείο του ματς δεν κατάφερε να μπει στο ρυθμό του ματς και να απειλήσει την πρωτοπόρο.

Εξαιρετικό α' μέρος η Λεβερκούζεν

Η Μπάγερν μπήκε πιο επιθετικά στο ματς, πίεσε τη Λεβερκούζεν, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά προσεκτικοί στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσουν την καλοστημένη άμυνα της Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» μετά το μέτριο ξεκίνημα πήραν τα πάνω τους, βγήκαν στην επίθεση και όταν έβρισκαν χώρους γινόντουσαν απειλητικοί. Ετσι, στο 18ο λεπτό η Λεβερκούζεν πήρε το προβάδισμα. Σε πρώτο χρόνο η άμυνα της Μπάγερν λειτούργησε εξαιρετικά και δεν άφησε τον Αντλί να σκοράρει, ωστόσο σε... δεύτερο χρόνο αντέδρασε κάκιστα. Ο Ουπεμακανό ήταν... εκτός, ο Κιμ δεν είδε τη φάση και ο Στάνισιτς, ο δανεικός στη Λεβερκούζεν από την Μπάγερν πέτυχε το πρώτο γκολ του με τις «ασπιρίνες».

Στο 23' ο Τέλα λίγο έλειψε να πετύχει γκολάρα, αλλά ο Νόιερ έσωσε, ενώ στη συνέχεια ο Βιρτς δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Οι Βαυαροί δεν είχαν τρόποι να απειλήσουν, Γκορέτσκα και Μουσιάλα ήταν κλεισμένοι και δεν είχαν τον τρόπο να δημιουργήσουν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του α' μέρους, η Μπάγερν μπορεί να είχε κατοχή στο 60%, αλλά τα τρία σουτ ήταν ό,τι χειρότερο παρουσίασε φέτος στη Bundesliga.

Σούπερ ξεκίνημα και... +5 από την Μπάγερν

Όπως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έτσι και τώρα, η Λεβερκούζεν μπήκε πολύ δυνατά στο β’ μέρος και κατάφερε στο 50’ ουσιαστικά να σφραγίσει τη νίκη. Ο Γκριμάλντο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των Βαυαρών και με τρομερό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Κι όμως, αντίδραση της Μπάγερν δεν υπήρξε. Η Λεβερκούζεν είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά και ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα. Στο 63ο λεπτό από την τρομερή εκτέλεση κόρνερ του Γκριμάλντο η μπάλα σταμάτησε στο... δοκάρι.

Η παρουσία του Φρίμπονγκ έκανε άνω – κάτω την άμυνα των Βαυαρών, οι οποίοι δεν είχαν λύσεις ούτε επιθετικά. Οι γηπεδούχοι που έτρεξαν πολύ περισσότερο από τους αντιπάλους τους πλησίασαν σε ένα τρίτο γκολ στο 88’, αλλά το σουτ του Φρίμπονγκ βρήκε το δοκάρι. Ο Νόιερ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Φρίμπονγκ το εκμεταλλεύθηκε, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και η Λεβερκούζεν με αυτό το 3-0 εκτοξεύθηκε στο +5.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα