Μπάγερν - Ουνιόν 1-0: Νίκη με υπογραφή Γκερέιρο και στο -4 από την κορυφή

Νίκος Κικίδης
Μπάγερν

bet365

Το γκολ του Γκερέιρο αρκούσε στη Μπάγερν για να επιβληθεί με 1-0 επί της Ουνιόν Βερολίνου και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στο -4. Αποβλήθηκε ο προπονητής Μπιέλιτσα για χαστούκι στον Σανέ!

Το μεγάλο στραβοπάτημα κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης δεν αποδείχθηκε αρκετό ώστε η Μπαγερν να χάσει το μυαλό της! Οι Βαυαροί ήξεραν πως με νέα απώλεια βαθμών... καίγονταν αλλά με γκολ του Γκερέιρο έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου (1-0), η οποία από την πλευρά της είδε τον προπονητή της, Νέναντ Μπιέλιτσα, να χάνει την ψυχραιμία του και να αποβάλλεται για χαστούκι στον Λερόι Σανέ.

Για να φτάσει ωστόσο στη νίκη και στο -4 από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν, η Μπάγερν έπρεπε πρώτα να νικήσει τον εξαιρετικό Ρονόβ! Ο Δανός τερματοφύλακας μέσα σε δευτερόλεπτα αρνήθηκε το γκολ στις προσπάθειες των Ντε Λιχτ και Ουπαμεκανό στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους Βαυαρούς να καταλαβαίνουν πως θα πρέπει να... ιδρώσουν για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Στο 23΄ήταν η σειρά του Κομάν να σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία με κεραυνό που πέρασε έξω, ενώ ο Ρονόβ είχε πάλι την απάντηση στο σουτ του Μουσιάλα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Δανός ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο ξεκίνημα του β΄μέρους, όταν ο Γκερέιρο υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή και εκτέλεσε ιδανικά για το 1-0 (46΄).

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κέιν να βρει δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR για να διατηρηθούν λεπτές οι ισορροπίες. Η Ουνιόν απείλησε για πρώτη φορά στο 72΄με τον Ρουσιλόν να μην μπορεί να νικήσει τον εντυπωσιακό Νόιερ, όμως η ψυχολογία των φιλοξενούμενων καταποντίστηκε τέσσερα λεπτά αργότερα εξαιτίας του... προπονητή τους!

Σε μια αψιμαχία με τον Σανέ, ο Μπιέλιτσα έχασε το μυαλό του και τον χαστούκισε, αντικρίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες την κόκκινη κάρτα. Μια ακόμα επέμβαση του Ρονόβ σε κεφαλιά του Γκορέτζκα στο 82΄ήταν η τελευταία ευκαιρία του αγώνα, με το πολυπόθητο 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους για τη Μπάγερν.

Μπάγερν (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Λάιμερ (86΄Πάβλοβιτς), Ουπαμεκανό (46΄Ντάιερ), Ντε Λιχτ, Γκερέιρο, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Κομάν (76΄Τελ), Μουσιάλα (76΄Μίλερ), Κέιν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα