Bundesliga: Η Ντόρτμουντ εκπέμπει SOS και η τετράδα απομακρύνεται!

Newsroom
Ντόρτμουντ

bet365

Δεν σηκώνει κεφάλι η Ντόρτμουντ, η οποία μέτρησε νέα απώλεια βαθμών (1-1) κόντρα στην Άουγκσμπουργκ και βλέπει την τετράδα να δυσκολεύει. Τριάρα της Μπόχουμ στην Ουνιόν, διπλό για την Χάιντενχαϊμ.

Η Ντόρτμουντ εκπέμπει σήμα... SOS! Μπορεί στην Ευρώπη να τα πήγε περίφημα τερματίζοντας στην πρώτη θέση στον όμιλο του θανάτου στο Champions League, όμως στη Γερμανία η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Οι Βεστφαλοί για ακόμα μια αγωνιστική παρέμειναν μακριά από τη νίκη, περιορίστηκαν στο 1-1 κόντρα στην Άουγκσμπουργκ και παράλληλα έχασαν σημαντικό έδαφος στην μάχη της πρώτης τετράδας.

Εν μέσω μαζικών αντιδράσεων από τους οπαδούς που παρέμειναν σιωπηλοί για 12 λεπτά ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την DFL και την απόφαση να καλωσορίσει ιδιώτες επενδυτές στο γερμανικό ποδόσφαιρο, το ματς ξεκίνησε δυναμικά με δυο γκολ μέσα σε διάστημα περίπου δέκα λεπτών. Αρχικά στο 23΄ο Ντεμίροβιτς με όμορφο τελείωμα άνοιξε το σκορ για την Άουγκσμπουργκ, προτού οι Βεστφαλοί ισοφαρίσουν με εξίσου άριστο πλασέ του Μάλεν στη γωνία της εστίας (35΄).

Η Ντόρτμουντ πίεσε στο φινάλε και βομβάρδισε τα αντίπαλα καρέ με ευκαιρίες των Φίλκρουγκ και Μάλεν, όμως η αστοχία δεν της επέτρεψε να φύγει με το διπλό. Το τελικό 1-1 σήμανε την τρίτη σερί απώλεια βαθμών για τη Ντόρτμουντ που παρέμεινε πέμπτη κι έδωσε την ευκαιρία στη Λειψία να διευρύνει τη διαφορά τους στους έξι βαθμούς με ενδεχόμενη νίκη απέναντι στη Χόφενχαϊμ.

O Πίρινγκερ «καθάρισε» για τη Χαϊντενχάιμ

Η Χαϊντενχάιμ πήρε σπουδαίο «διπλό» ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Bundesliga, με 1-0 στην έδρα της Μάιντζ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 12ο λεπτό ο Μάρβιν Πίρινγκερ. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ μεταξύ μεσαίας και μεγάλης περιοχής, Ο Μπένεντικτ Γκίμπερ βρήκε τον Πίρινγκερ με μια... γλυκιά πάσα και εκείνος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπατς για το 1-0. Με αυτή τη νίκη της η Χαϊντενχάιμ «σκαρφάλωσε» στη 12η θέση με 17 βαθμούς και η Μαίντζ έμεινε στη 17η με εννέα πόντους.

Ξέσπασε με τριάρα η Μπόχουμ

Η Μπόχουμ επικράτησε με το εμφατικό 3-0 της Ουνιόν Βερολίνου εντός έδρας και επέστρεψε με αυτόν τον τρόπο και πάλι στις νίκες στην Bundesliga.

Σε ένα ματς... με απρόοπτα με μπαλάκια τους τένις και σοκολατένια νομίσματα στον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας των οπαδών για την αλλαγή κατεύθυνσης του γερμανικού ποδοσφαίρου, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45+5', με το εξαιρετικό σουτ του Τακούμα Ασάνο, ο οποίος νίκησε τον Φρέντερικ Ρόνοβ για το 1-0.

Στην επανάληψη τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Γκονσάλο Πασιένσια, ο οποίος έκανε το 2-0 και στο 78ο λεπτό ο Κέβιν Στίγκες διαμόρφωσε το τελικό σκορ από το σημείο του πέναλτι. Με αυτό το τρίποντο η Μπόχουμ ανέβηκε στη 13η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς και η Ουνιόν Βερολίνου έμεινε στη 16η με 10 πόντους.

Διπλό για τη Βόλφσμπουργκ των δέκα μαχητών

Ακόμα κι αν αγωνιζόταν από το 27' με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Λακρουά, η Βόλφσμπουργκ τελικά διέφυγε με το διπλό από την έδρα της Ντάρμσταντ (0-1)για να επιστρέψει στις επιτυχίες. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μάγιερ στο 63΄, χαρίζοντας το τρίποντο στους Λύκους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα