Bundesliga: Πρεμιέρα με 23 γκολ σε πέντε παιχνίδια!

Newsroom
bayer_leverkusen

bet365

Σε ένα απόλυτα χορταστικό απόγευμα η Μπάγερ Λεβερκούζεν «λύγισε» 3-2 τη Λειψία, ενώ η Φράιμπουργκ έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Χόφενχαϊμ. Εντυπωσιακή πεντάρα της Στουτγκάρδης.

Με τις... συνηθισμένες ματσάρες ξεκίνησε η Bundesliga! Στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε μεγάλη νίκη, υποτάσσοντας με 3-2 την κάτοχο του Supercup Λειψία εντός έδρας.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο μπήκε δυνατά στο ματς και χάρη στα τέρματα των Φριμπόνγκ (24') και Ταχ (35') πήρε γρήγορα σημαντικό προβάδισμα. Πέντε λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Όλμο μείωσε για τους Ταύρους. Στο 64' ο Βιρτς με ωραίο τελείωμα χάρισε ξανά διαφορά δύο τερμάτων στις Ασπιρίνες, με τον Οπεντά στο 71' να μειώνει και να ανοίγει λογαριασμό στη Γερμανία.

Η Λειψία πίεσε, βρήκε στιγμές, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ που θα της έδινε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ματσάρα χωρίς νικητή για Άουγκσμπουργκ και Γκλάντμπαχ

Σε ένα απίθανο παιχνίδι, Άουγκσμπουργκ και Γκλάντμπαχ χάρισαν απλόχερα θέαμα αλλά έμειναν στο 4-4. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με φοβερή ορμή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-3! Τρεις φορές προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι (Ιτακούρα, Τσβάνκαρα, Ενγκουμού), άλλες τόσες απάντησαν οι γηπεδούχοι (Ρεξεμπάι, Μπάουερ, Μίτσελ).

Ο Βάργκας στο 76ο λεπτό έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στους Βαυαρούς, όμως ο Τσβάνκαρα με buzzer beater πέναλτι στο 90+7' χάρισε στην Γκλάντμπαχ την ισοπαλία.

Με το «δεξί» η Φράιμπουργκ

Με τρίποντο άρχισε τις υποχρεώσεις της στην Bundesliga η Φράιμπουργκ. Οι Αετοί νίκησαν με 2-1 τη Χοφενχάιμ στο μοναδικό «διπλό» από τα πέντε ματς των 16:30. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 39' με το αυτογκόλ του Ατίλα Σαλάι, ενώ στο 45+3' ο Ρόλαντ Σαλάι διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 50' ο Καμπάκλ μείωσε σε 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

«Πεντάρα» της Στουτγκάρδης στην Μπόχουμ

Η Στουτγγκάρδη μπήκε με... άγριες διαθέσεις στη φετινή Bundesliga και «διέλυσε» την Μπόχουμ με 5-0, εντός έδρας. Οι Σουηβοί έβαλαν βάσεις νίκης από το πρώτο ημίχρονο με τους Γκιρασί (18') και Ζαγκαντού (38'). Στο δεύτερο μέρος ο Σίλας σκόραρες δις (60'-67') και ο Γκιρασί στο 77' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το επιβλητικό 5-0.

Θυμίζουμε πως για τους γηπεδούχους ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν εκτός αποστολής, καθώς είναι κοντά στη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ.

Ο Γουίντ χάρισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν στη Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ με πρωταγωνιστή τον Γιόνας Γουίντ ο οποίος σκόραρε δις, πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Χαϊντενχάιμ, για την 1η αγωνιστική της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 6' άνοιξαν το σκορ με τον 24χρονο στράικερ. Η πίεση των πρώτων λεπτών συνεχίστηκε και 11 λεπτά αργότερα μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σβάνμπεργκ, εκείνος έδωσε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή στον Γουίντ, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0 για τους Πράσινους.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα