Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 0-3: Σήκωσε λάβαρο τίτλου στη Βαυαρία με υπογραφή Αλέ!

Ντόρτμουντ

bet365

Η Ντόρτμουντ μια ανάσα από τη σαλατιέρα! Αυτή τη φορά οι Βεστφαλοί δεν έκαναν τη χάρη στη Μπάγερν, νίκησαν με υπογραφή Αλέ την Άουγκσμπουργκ (0-3) κι έκαναν προσπέραση τίτλου στην προτελευταία στροφή.

Περίπου 52 χιλιόμετρα μακριά από την «Allianz Arena». Στο κρίσιμο ραντεβού στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, στην ίσως τελευταία της ευκαιρία για να πάρει ξανά την πρωτιά. Κι αυτή τη φορά η Ντόρτμουντ δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη! Με δυο γκολ του Αλέ στο β΄μέρος οι Βεστφαλοί λύγισαν με 3-0 το βαυαρικό «οχυρό» των δέκα παικτών από το 38΄και απέχουν μια αγωνιστική μακριά από την επιστροφή τους στο θρόνο του γερμανικού ποδοσφαίρου έπειτα έντεκα ολόκληρα χρόνια.

Ακόμα και χωρίς τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στην αποστολή, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν από την αρχή του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο και έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 20΄σε προσπάθεια του Αλέ. Στο 38΄ωστόσο το έργο τους απλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην απευθείας αποβολή του Ουντοκάι, με τη Ντόρτμουντ μάλιστα να αγγίζει το προβάδισμα δυο λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Ζούλε που τράνταξε το δοκάρι.

Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Τσαν στο 54΄που σημάδεψε ξανά σίδερο, όμως από και πέρα ανέλαβε δράση ο Σεμπαστιάν Αλέ για να της χαρίσει διπλό τίτλου. Αρχικά στο 59΄άνοιξε το σκορ με όμορφο τελείωμα, ενώ στο 84΄σφράγισε το τρίποντο παίρνοντας το ριμπάουντ για το 2-0.

Ενδιάμεσα βέβαια είχε χρειαστεί και η συνδρομή του Κόμπελ για να κρατήσει το μηδέν σε προσπάθεια του Καρδόνα, στη μοναδική απειλή της Άουγκσμπουργκ σε ολόκληρο το 90λεπτο. Η κιτρινόμαυρη τούρτα μάλιστα είχε και... κερασάκι στις καθυστερήσεις, με τον Μπραντ να διαμορφώνει το τελικό 3-0 και να υπογράφει ένα ονειρικό αποτέλεσμα για τη Ντόρτμουντ που βρίσκεται πλέον αγκαλιά με τον τίτλο!

Το πρόγραμμα των Ντόρτμουντ και Μπάγερν

Ντόρτμουντ (70 βαθμοί, +39 διαφορά τερμάτων)

  • 27/05 16:30 Ντόρτμουντ - Μάιντς

Μπάγερν (68 βαθμοί, +53 διαφορά τερμάτων)

  • 27/05 16:30 Κολωνία - Μπάγερν

Η βαθμολογία στη Bundesliga

Βαθμολογία Γερμανίας

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα