Bundesliga: Βαθμολογική «ανάσα» για Μπόχουμ και Χόφενχαϊμ

Newsroom
Bundesliga: Βαθμολογική «ανάσα» για Μπόχουμ και Χόφενχαϊμ

bet365

Μπόχουμ και Χόφενχαϊμ πανηγύρισαν σημαντικές νίκες κόντρα σε Λειψία και Χέρτα και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη της Bundesliga. Έπεσε στην τελευταία θέση η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου.

Η Λειψία κουβαλούσε το «τραύμα» της «επτάρας» από την Μάντσεστερ Σίτι, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στην Μπόχουμ και ηττήθηκε με 1-0. Οι Ταύροι ήταν ανώτεροι, είχαν τον έλεγχο, είχαν φάσεις αλλά εν τέλει οι γηπεδούχοι ήταν η ομάδα που βρήκε το γκολ. Στο 49' ο Μάσοβιτς ήταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Μπόχουμ κατάφερε έστω και με δυσκολία να διατηρήσει το προβάδισμα της μέχρι το φινάλε. Βασικός και αναντικατάστατος ο Κώστας Σταφυλίδης, έπαιξαν ως αλλαγή ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο δανεικός χαφ του Ολυμπιακού, Πιέρ Κούντε Μαλόνγκ.

Έπεσε στην τελευταία θέση η Στουτγκάρδη

Τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη για την Στουτγκάρδη. Οι Σουηβοί μετά την ισοαπαλία με την Άιντραχτ υποδέχτηκαν την Βόλφσμπουργκ, το ματς ήταν ισορροπημένο, όμως εν τέλει ηττήθηκαν με 1-0. Στο 56' ο Μαρμούς με δυνατό σουτ λίγο πίσω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς. Βασικός και αναντικατάστατος ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός, Ντίνος Μαυροπάνος. Η Στουτγκάρδη έπεσε στην τελευταία θέση της Bundesliga με 20 βαθμούς σε 25 αγωνιστικές.

Ξέσπασε με τριάρα η Χόφενχαϊμ και βύθισε τη Χέρτα

Επιτέλους νίκη για τη Χόφενχαϊμ, η οποία έσπασε το κάκιστο σερί χωρίς βαθμό με νίκη και τριάρα (3-1) απέναντι στη Χέρτα που την έστειλε στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη έβαλε ο Κράμαριτς με δυο γκολ στο 24΄και στο 37΄, ενώ στο 51΄ο Μπεμπού έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων. Η αποβολή του Νταμπούρ στο 71΄χάρισε ένα αριθμητικό πλεονέκτημα στη Χέρτα για το τελευταίο εικοσάλεπτο, η οποία ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν απλώς να μειώσει με τον Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις. Κάπως έτσι η Χόφενχαϊμ πήρε ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή, τη στιγμή που η Χέρτα βυθίστηκε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Έσωσε τον βαθμό στις καθυστερήσεις η Σάλκε

Όρθια από την έδρα της Άουγκσμπουργκ απέδρασε η Σάλκε, η οποία ισοφάρισε σε 1-1 στο 90+1΄και ξέφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων με τον Μάιερ στο 51΄, η αποβολή του Ντεμίροβιτς δυο λεπτά αργότερα έδωσε το δικαίωμα στη Σάλκε να ελπίζει. Και τελικά οι Βασιλικοί Μπλε δικαιώθηκαν για τις προσπάθειές τους, όταν στο 90+1΄ο Μπάλτερ σκόραρε από την άσπρη βούλα για να της χαρίσει τον βαθμό. Παρόλα αυτά, η ισοπαλία δεν ήταν αρκετή για τη Σάλκε να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, τη στιγμή που η Άουγκσμπουργκ παρέμεινε στη 12η θέση.

Βαθμολογία:

bundesliga table

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα