Διπλό και μόνη στην κορυφή η Ντόρτμουντ, πάτησε τετράδα η Λειψία

Newsroom
Διπλό και μόνη στην κορυφή η Ντόρτμουντ, πάτησε τετράδα η Λειψία

bet365

Η Ντόρτμουντ άλωσε την έδρα της Χόφενχαϊμ με 1-0 και προσπέρασε με ματς παραπάνω Μπάγερν και Ουνιόν για να στρογγυλοκαθίσει μόνη στην κορυφή. Νίκη τετράδας για Λειψία, φλετράρει με την Ευρώπη η Βόλφσμπουργκ.

Η Ντόρτμουντ συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στη Βundesliga και η κορυφή είναι δική της! Οι Βεστφαλοί επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ, πέτυχαν την έβδομη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα και βρέθηκαν στο +3 από Μπάγερν, αλλά με ματς περισσότερο. Καλό ματς, με αρκετές φάσεις και τον γκολκίπερ Μπάουμαν να κρατά το μηδέν κόντρα σε Αλέ, Μπραντ και Ρόις μέχρι το 43ο. Σε αυτό το σημείο, ο Γιούλιαν Μπραντ πέτυχε το γκολ της νίκης! Στην επανάληψη, η Χόφενχαϊμ πήρε μέτρα, πίεσε, προσπάθησε με τον Μπάουμγκάρτνερ, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι καλύτερο. Ετσι, βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Νίκη τετράδας για Λειψία

Νικηφόρο σερί αρχίζει να χτίζει η Λειψία, η οποία επικράτησε 2-1 της Άιντραχτ και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση της Bundesliga. Ο Βέρνερ άνοιξε από νωρίς το σκορ για τους Ταύρους (6΄), οι οποίοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 40΄με τον Φόρσμπεργκ. Το μόνο που κατάφεραν οι Αετοί ήταν απλώς να μειώσουν στο 61΄με τον Σο, υποχωρώντας στην 6η θέση.

Απόδραση από την επικίνδυνη ζώνη για τη Χέρτα

Νίκη που την έστειλε στο +1 από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό πανηγύρισε η Χέρτα, η οποία επικράτησε 2-0 της Άουγκσμπουργκ και ανέβηκε στην 14η θέση. Το σκορ για τους Βερολινέζους άνοιξε ο Ρίχτερ στο 61΄, με τον Λουκεμπάκιο εννιά λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Επιστροφή στις νίκες για Βόλφσμπουργκ που φλερτάρει με Ευρώπη

Τέλος στο κακό σερί για τη Βόλφσμπουργκ, η οποία επικράτησε 2-0 της Κολωνίας και βρέθηκε στο -4 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Γκέρχαρντ (4΄) και Αρνολντ (68΄) υπέγραψαν το διπλό των Λύκων που περιόρισαν τους γηπεδούχους στη 12η θέση.

Χαλαρά η Βέρντερ!

Η Βέρντερ ήταν εντυπωσιακή, επικράτησε 3-0 στη Βρέμη της Μπόχουμ και την κράτησε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τους... μπελάδες. Βασικός για τους φιλοξενούμενους ο Σταφυλίδης. Μόλις στο 29ο λεπτό ο Φούλκρουγκ πέτυχε το 1-0, ενώ στο 43' ο Σμιντ «σφράγισε» τη νίκη. Ο Ντουσκς στο 59' διαμόρφωσε το 3-0.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα