Μπάγερν Μονάχου: Ο πρώην πρέοδρος των Βαυαρών λέει ότι η Bundesliga πρέπει να απαλλαγεί από τον κανόνα 50+1

Μπάγερν Μονάχου: Ο πρώην πρέοδρος των Βαυαρών λέει ότι η Bundesliga πρέπει να απαλλαγεί από τον κανόνα 50+1

Newsroom
Μπάγερν Μονάχου: Ο πρώην πρέοδρος των Βαυαρών λέει ότι η Bundesliga πρέπει να απαλλαγεί από τον κανόνα 50+1

bet365

Ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, λέει ότι η Bundesliga πρέπει να καταργήσει τον κανόνα 50+1, προκειμένου να συμβαδίσει με τον... πλούτο της Premier League.

Η μεγάλη διαφορά στις επενδύσεις της Premier League, εξελίσσεται σε ένα ολοένα και μεγαλύτερο ζήτημα για τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, με την αγοραστική δύναμη του πρωταθλήματος της Αγγλίας να ξεπερνά κατά πολύ αυτή των υπόλοιπων «Big 5».

Αυτή την περίοδο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης με ιδιοκτήτες από το Κατάρ να σχεδιάζουν να πάρουν τα ηνία. Δισεκατομμυριούχοι από το εμιράτο της Μέσης Ανατολής θα επενδύσουν μυθικά νούμερα για να κάνουν δικό τους τον σύλλογο και να προσφέρουν στον προπονητή του Έρικ Τεν Χαγκ την ευκαιρία να αποκτήσει όποιον παίκτη επιθυμεί.

Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στην Μπάγερν Μονάχου με τους ισχύοντες κανόνες της Γερμανίας, οι οποίοι υπαγορεύουν ότι τα μέλη του συλλόγου (socios) πρέπει να κατέχουν το 50% των μετοχών συν μία, προκειμένου να διατηρήσουν την πλειοψηφία των μετοχών, και δεν επιτρέπουν σε ένα πρόσωπο ή μια εταιρεία να κατέχει την πλειοψηφία ενός συλλόγου.

Ο άλλοτε πρόεδρος των Βαυαρών Ούλι Χένες πιστεύει ότι ο κανόνας θα πρέπει να καταργηθεί: «Εμείς στη Μπάγερν Μονάχου θα ήμασταν απόλυτα υπέρ της πτώσης του κανόνα 50+1, επειδή έχουμε μείνει εντελώς πίσω διεθνώς», δήλωσε ο 71χρονος μέσω της Bild. «Στην Αγγλία, κάθε σύλλογος πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας συνδέεται με μια μεγάλη εταιρεία, μια χώρα, έναν ολιγάρχη ή οτιδήποτε άλλο. Γι' αυτό είναι αρκετά μπροστά από εμάς στη διεθνή σκηνή», πρόσθεσε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα