Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 1-3: Χάαλαντ παρών κι ανατροπή κορυφής! (vid)

Newsroom
Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 1-3: Χάαλαντ παρών κι ανατροπή κορυφής! (vid)

bet365

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να σκοράρει μετά την επιστροφή του στη δράση, σφραγίζοντας έτσι τη μεγάλη ανατροπή της Ντόρτμουντ επί της Βόλφσμπουργκ (1-3) που την έστειλε μόνη στην κορυφή! Νίκη για Λαμπρόπουλο-Σταφυλίδη, εξάρα η Χόφενχαϊμ.

Έμεινε έναν μήνα εκτός δράσης και είδε το σύμπαν του να... γκρεμίζεται δίχως να μπορεί να κάνει το παραμικρό. Η εθνική Νορβηγίας έχασε το τρένο του Μουντιάλ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League κι ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχασε τους δύο μεγάλους στόχους της σεζόν του. Το έμφυτο ένστικτο του «killer» και η έφεση στο σκοράρισμα, όμως, δεν χάνονται. Ο 21χρονος στράικερ δεν χρειάστηκε παραπάνω από οκτώ λεπτά στην επιστροφή του στην ενεργό δράση για να συνδεθεί ξανά με τα δίχτυα (μπήκε στο 73', σκόραρε στο 81'), διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 των Βεστφαλών στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, χάρη στο οποίο προσπέρασαν προσωρινά τη Μπάγερν στην κορυφή (30 βαθμοί έναντι 28)!

Μόλις στο δεύτερο λεπτό η προβληματική άμυνα της Μπορούσια χάρισε άλλο ένα γκολ, αυτή τη φορά στον σπεσιαλίστα κεφαλοσφαιριστή, Βουτ Βέγκχορστ και οι Λύκοι πήραν προβάδισμα από τα... αποδυτήρια. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, όμως, η Ντόρτμουντ αντέδρασε. Πρώτα με τον Εμρέ Τσαν, ο οποίος ισοφάρισε με πέναλτι στο 35' και σε δεύτερο χρόνο με τον Μάλεν που σφράγισε την ανατροπή σκοράροντας σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι (55').

Το φινάλε ανήκε στον Έρλινγκ Χάαλαντ. Με σούπερ προβολή ακριβώς στη συμπλήρωση 80 λεπτών, ο Νορβηγός επέστρεψε στα γκολ, συνεχίζοντας το εξωφρενικό 100% που τρέχει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στη Bundesliga (50 γκολ σε 50 ματς)!

Η βαθμολογία της Bundesliga

Η Μπόχουμ των Ελλήνων... ξεφούσκωσε τη Φράιμπουργκ

Τρίτη ήττα στη σειρά για το μέχρι πρότινως... τρένο της Φράιμπουργκ, αφού η Μπόχουμ επικράτησε το 2-1 με ανατροπή και την υποχρέωσε σε επίστροφή στην εσωστρέφεια. Με τους Λαμπρόπουλο και Σταφυλίδη να ξεκινούν στο βασικό σχήμα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τέρμα του Λίνχαρτ (51΄) ωστόσο σύντομα έφτασαν στην ισοφάριση. Τρία λεπτά αργότερα ο Πόλτερ έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία, προτού ο Πάντοβιτς επαναλάβει την ασύλληπτη έμπνευση που είχε προ δυο εβδομάδων και σκοράρει ξανά από το... κέντρο (82΄) για να διαμορφώσει την ολική ανατροπή. Στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη η Μπόχουμ.

Νέα γκέλα για Χέρτα στο 90+7'!

Η Χέρτα βυθίστηκε στην εσωστρέφεια μετά την ήττα στο ντέρμπι της πρωτεύουσας από την Ουνιόν. Και δεν κατάφερε να βγει στην επιφάνεια ούτε απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, η οποία μετά το «τρελό» τρίποντο επί της Μπάγερν, έφυγε με τον βαθμό από το «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου, χάρη σε buzzer-beater στο 90+7'! Ο Ρίχτερ μπορεί να έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 40', αλλά οι Βαυαροί επιφύλασσαν την απάντησή τους για την τελευταία φάση του αγώνα, με τον Γκρέγκοριτς να «σοκάρει» τη Χέρτα στο φινάλε και να της στερεί την πρώτη νίκη μετά τις 23 Οκτωβρίου.

Διέσυρε τη Γκλάντμπαχ η Κολωνία

Πάρτι των Τράγων απέναντι στα Πουλάρια. Η Κολωνία συνέτριψε με 4-1 τη Γκλάντμπαχ του Άντι Χίτερ, σε ένα ματς με όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και την έπιασε έτσι στη μέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Ο Λιούμπισιτς άνοιξε το σκορ στο 55', ο Χόφμαν απάντησε προσωρινά στο 74' για να ακολουθήσει το κρεσέντο των γηπεδούχων με δύο γκολ σε ένα λεπτό. Ουτ και Ντούντα έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας στο 77' και το 78', το γκολ του Πλεά για το 3-2 ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ και ο Άντερσον έριξε τη χαριστική βολή στο 90+3'.

Καταιγιστική Χόφενχαϊμ, συνεχίζει την αναρρίχηση

Φεστιβάλ από γκολ διοργανώθηκε στην αναμέτρηση Γκρόιτερ Φιρτ - Χόφενχαιμ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με το εμφατικό 6-3 και να σκαρφαλώνουν στην 5η θέση της Bundesliga. Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων με τον Λέβελινγκ, η Χόφενχαιμ έφερε το ματς τούμπα με τους Μπέμπου (32΄) και Ρούτερ (40΄). Το γκολ του Τίλμαν στο 46'΄αναπτέρωσε προσωρινά τις ελπίδες της Γκρόιτερ, όμως ξανά οι Ρούτερ (57΄) και Μπεμπού (62΄) χτύπησαν με το δεύτερο προσωπικό τους τέρμα για να ανεβάσουν το σκορ στο 4-2. Το αυτογκόλ του Μεγιερχόφερ (66΄) ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, με τον Εργκότα ένα λεπτό αργότερα να σκοράρει το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 80΄ο Μπεμπού σημειώνοντας χατ τρικ και κλειδώνοντας το τρίποντο για την ομάδα του, την ώρα που οι Βαυαροί γνώρισαν ακόμα μια ήττα και παρέμειναν στην τελευταία θέση με έναν βαθμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα