Αφεντικό με ανατροπή η Μπαρτσελόνα

Gazzetta team
Αφεντικό με ανατροπή η Μπαρτσελόνα

bet365

Η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή, έφυγε με νίκη 2-1 επί της Γκλάντμπαχ από την Γερμανία και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία 3-3 της Σίτι με την Σέλτικ, για να γίνει το αφεντικό του ομίλου.

Χωρίς να πιάσει διαστημική εμφάνιση η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Γκλάντμπαχ στην Γερμανία και με τη νίκη 1-2 έγινε το αφεντικό του group μετά την ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι με την Σέλτικ στην Σκωτία. Στο 11’ ο Σουάρες δεν έκανε τη ζημιά μετά το λάθος του Ελβέντι και στο 23’ ο Ράκιτιτς σούταρε στον Ζόμερ, όμως η Μπορούσια προσπαθούσε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και δικαιώθηκε στο 34’. Σε εκείνο το σημείο ο Ράφαελ έφυγε μπροστά, έδωσε στον Νταούντ, ο οποίος βρήκε πανέμορφα μέσα στην περιοχή τον Αζάρ που με πλασέ νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του, Τερ Στέγκεν. Ο Ζόμερ στο 38’ απέκρουσε το σουτ του Σουάρες και κράτησε το 1-0 για το πρώτο μέρος.

Νωρίς στην επανάληψη η Γκλάντμπαχ έχασε με τραυματισμό τον Ράφαελ και έχασε μεγάλο κομμάτι της δύναμής της μεσοεπιθετικά και στην κυκλοφορία, κάτι που βάσει αποτελέσματος τουλάχιστον της κόστισε. Στο 65’ ο Νεϊμάρ πέρασε οριακή μπαλιά στον Τουράν ππου έγραψε το 1-1 με δύσκολο τελείωμα μέσα από την περιοχή και στο 73’ ήρθε το 1-2 σε μια φάση που έχει ευθύνη ο keeper της Γκλάντμπαχ. Μετά το κόρνερ του Νεϊμάρ ο Σουάρες έκανε το σουτ, ο Ζόμερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ζεράρ Πικέ από κοντά είπε gracias και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Γκλάντμπαχ (Αντρέ Σούμπερτ): Ζόμερ, Βεντ, Κρίστενσεν, Ελβέντι, Τραορέ, Στιντλ (83' Χαν), Κορμπ, Κράμερ, Αζάρ (80' Χέρμαν), Νταού, Ράφαελ (48' Τζόνσον).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ, Ρομπέρτο, Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (59' Τουράν), Ινιέστα, Αλκάθερ (54' Ραφίνια), Νεϊμάρ, Σουάρες.

Ματσάρα στη Σκωτία
Τρία γκολ στην Σίτι του Γκουαρδιόλα δεν είχε πετύχει κανένας. Το κατάφερε η Σέλτικ του Μπρένταν Ρότζερς, που πήγε να κάνει την μεγάλη έκπληξη, όμως ακόμη με την ισοπαλία 3-3 θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένη. Τα γκολ έπεφταν βροχή και το 1-0 για τους Κέλτες ήρθε μόλις στο 3’, όταν ο Ντεμπελέ (πιθανώς από θέση οφσάιντ) βρήκε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Μπιτόν για το 1-0!

Η απάντηση της Σίτι ήταν άμεση, με τον Φερναντίνιο να κάνει το 1-1 στο 11’ και τις ευκαιρίες να χάνονται η μία μετά την άλλη και για τις δύο ομάδες. Μόλις στο 20’ ο Στέρλινγκ στην προσπάθεια του να κόψει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1, όμως στο 28’ διόρθωσε το λάθος του, κάνοντας το 2-2! Ο ρυθμός δεν έπεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό και στο 47’ ο Ντεμπελέ εκμεταλεύτηκε το λάθος του Κολάροφ, για να κάνει με υπέροχο γυριστό το 3-2 για την Σέλτικ! Και πάλι, όμως, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Νολίτο έκανε το τελικό 3-3 στο 58’. Οι πολίτες έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Τίρνι, Τουρέ, Σβιατσένκο, Λούστιγκ, Μπράουν, Μπιτόν (84’ Γκρίφιθς), Ρόγκιτς (57’ Άρμστρονγκ), Σινκλέρ, Φόρεστ (81’ Ρόμπερτς), Ντεμπελέ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Κολάροφ, Κλισί (73’ Στόουνς), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Σίλβα, Στέρλινγκ, Νολίτο (76’ Φερνάντο), Αγουέρο

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 9-1 6
2. Μαν. Σίτι 7-3 4
3. Σέλτικ 3-10 1
4. Γκλάντμπαχ 1-6 0

Επόμενη αγωνιστική 19/10
Σέλτικ - Γκλάντμπαχ
Μπαρτσελόνα - Μαν. Σίτι

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα