Γιουβέντους - Σασουόλο 3-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Γιουβέντους - Σασουόλο 3-1

bet365

Με δύο γκολ του Ιγουαΐν και ένα του Πιάνιτς, η Γιουβέντους καθάρισε από νωρίς (3-1) την Σασουόλο, χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Από την αρχή της εβδομάδας ο ιταλικός Τύπος είχε μόνο ένα θέμα στο ρεπορτάζ των Μπιανκονέρι. Το γεγονός ότι ο Ιγουαΐν θα ήταν για πρώτη φορά βασικός κόντρα στους Νεροβέρντι και ότι ο Πιάνιτς θα ήταν για πρώτη φορά... γενικά στον αγωνιστικό χώρο αφού δεν είχε παίξει καθόλου μέχρι τώρα. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τους έβαλε, όντως, στην αρχική 11άδα και τα πράγματα πήγαν μια χαρά για αμφότερους. Ο Αργεντίνος πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 10λεπτο, ο Βόσνιος άνοιξε λογαριασμό λίγο αργότερα και η Γιουβέντους έκανε μάλλον ξεκούραστα το 3x3, στρέφοντας την προσοχή της στο ματς της Τετάρτης με την Σεβίλλη για την πρεμιέρα του Champions League.

Το ματς άρχισε με την Σασουόλο να απειλεί με το σουτ του Πολιτάνο στο 4' αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά πανηγύριζε η Γιούβε αφού ο Ντιμπάλα έφυγε στην κόντρα, άνοιξε για τον Ιγουαΐν και αυτός μπήκε περιοχή και εκτέλεσε τον Κονσίλι (1-0). Λίγα λεπτά μετά, στο 10', το Juventus Stadium ξεσηκώθηκε ξανά για τον Αργεντίνο, ο οποίος με γυριστό μετά την κεφαλιά-πάσα του Κεντίρα έγραψε το 2-0! Ετσι, ο Pipita έφτασε στα 9 γκολ στις τελευταίες έξι συμμετοχές του στη Serie A και στα 8 στις τελευταίες τέσσερις ως βασικός! Στο 15' ο Μπονούτσι είδε την μπάλα, μετά την κεφαλιά στο κόρνερ του Ντιμπάλα, να φεύγει ελάχιστα άουτ στο 27' ήταν η σειρά της αποθέωσης για τον Πιάνιτς: Σέντρα του Λιχτστάινερ, κεφαλιά του Βόσνιου στο δοκάρι και στην επαναφορά πρόλαβε τον... Ντιμπάλα για το 3-0.

Το ματς εξελισσόταν σε πολύ εύκολο για τους Τορινέζους, οι οποίοι έπαιζαν γρήγορα και εκμεταλλεύονταν όλο το γήπεδο, απέναντι σε μια Σασουόλο που τα είχε χαμένα. Οπως τα είχαν και ο Μπουφόν με τους αμυντικούς στο 33', μετά το κόρνερ του Πολιτάνο, για να μειώσει από κοντά ο Αντέι (3-1). Από κόρνερ είχε δεχθεί το γκολ η Γιουβέντους και στην πρεμιέρα με την Φιορεντίνα ενώ και πέρυσι είχαν δεχθεί 4-5 γκολ από στημένες φάσεις, μέχρι να σοβαρευτούν. Οπως και να έχει, το ημίχρονο ήταν καλό για την ομάδα του Αλέγκρι, ο οποίος έβλεπε την σοβαρότητα που είχε ζητήσει από τους παίκτες του.

Στην επανάληψη οι Μπιανκονέρι μπορούσαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και αυτό επιχείρησαν, κυκλοφορώντας όπως ήθελαν την μπάλα και ελέγχοντας την κατάσταση. Στο 56' ο Ντιμπάλα έβγαλε ωραία τον Πιάνιτς σε θέση βολής αλλά ο Κονσίλι απέκρουσε και στην επαναφορά δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε ο Αλεξ Σάντρο, για να ακολουθήσει η ευκαιρία του Ντιμπάλα στο 60' και αυτή του Κιελίνι, με κεφαλιά, στο 62'. Η Γιούβε δεν ανέβαζε στροφές αλλά διατηρούσε καλό ρυθμό και στο 68' πλησίασε στο τέταρτο γκολ και με τον Λιχτστάινερ, για να αρχίσει στη συνέχεια τις αλλαγές ο Αλέγκρι. Ο Πιάνιτς προσπάθησε να χρίσει σκόρερ τον Ντιμπάλα αλλά οι αμυντικοί της Σασουόλο έδιωχναν τελευταία στιγμή, ο Κονσίλι σταμάτησε τον Μάντζουκιτς και στο 88' ο Πολιτάνο, που απέφυγε και τον Μπουφόν, θα μπορούσε να μειώσει σε 3-2 αλλά ο Λιχτστάινερ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπενάτια, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Κεντίρα (73' Ερνάνες), Λεμινά, Πιάνιτς, Αλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα (87' Πιάτσα), Ιγουαΐν (70' Μάντζουκιτς).

Σασουόλο (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Κονσίλι, Γκατσόλα, Ατσέρμπι, Αντέι, Πελούζο, Πελεγκρίνι (57' Μισιρόλι), Μανιανέλι, Ντάνκαν, Πολιτάνο, Μάτρι (57' Ιεμέλο), Ραγκούζα (80' Ρίτσι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα