ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 1-0

ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 1-0

ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 1-0

bet365

Tο γκολ του Λαμπρόπουλου έδωσε στην ορεξάτη ΑΕΚ την νίκη, στο πρώτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους κόντρα στην Μπάνικ Οστράβα! Ξεχώρισαν Βάργκας, Μπακασέτας, Τσιγκρίνσκι! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Μετά από τόσα χρόνια, πρέπει να το έχει εμπεδώσει και ο τελευταίος οπαδός πλέον ότι τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Ειδικά το πρώτο φιλικό, είναι για ξεμούδιασμα και αλλαγή σκηνικού μετά από συνεχείς προπονήσεις. Η ΑΕΚ το έδωσε αυτό το πρώτο φιλικό κόντρα στη Μπάνικ Οστράβα και οι παίκτες της το χάρηκαν, αν κρίνουμε από όσα είδαμε. Οχι τόσο για τη νίκη, με το γκολ του Λαμπρόπουλου με κεφαλιά στο 53', όσο για τη συνολική εικόνα που έβγαλε η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές 11άδες. Ντεμπούτο, έστω ανεπίσημο, για τους Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτα και Μπάρκα, ό,τι ήθελε έκανε τους Τσέχους ο Βάργκας στο πρώτο 45λεπτο.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1, το σύστημα στο οποίο δουλεύει καθημερινά στο Κιέλτσε ο Κετσπάγια, ο οποίος είχε στο κέντρο τους Γιόχανσον-Τζανετόπουλο, στα δύο άκρα ως εξτρέμ τους Βάργκας-Μπαρμπόσα και τον Μάνταλο ως ελεύθερο πίσω από τον Αραβίδη. Η Ενωση μπήκε καλά στο ματς και στο 7' είχε την πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Γιόχανσον μετά την εξαιρετική σέντρα του Γκάλο, για να ακολουθήσει στο 13' το χαμένο τετ α τετ του Αραβίδη από την πολύ ωραία κάθετη του Βάργκας. Λίγα λεπτά μετά, στο 17', ο Ανέστης βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το φάουλ του Χλίνκα, στη μοναδική καλή στιγμή της Μπάνικ.

Οι Τσέχοι έδειχναν πιο φρέσκοι, έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις αλλά η ΑΕΚ ήταν οργανωμένη και ήλεγχε την κατάσταση. Με τον Βάργκας να είναι πολύ ορεξάτος και να ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του όποτε έπαιρνε την μπάλα, οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος. Είτε με τον Μάνταλο στο 25' αν ο βοηθός έβλεπε πιο καλά στο γύρισμα του Βενεζουελάνου από αριστερά, είτε με τον ίδιο τον Βάργκας στο 35', όταν έκανε εντυπωσιακή ενέργεια για να βγει τετ α τετ αλλά εκεί τα χάλασε...

Οπως και να έχει, το πρώτο 45λεπτο ήταν καλό για την ΑΕΚ, για την οποία πλην του Ρόναλντ ξεχώρισε και ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος έδειχνε αρκετά άνετος πίσω και έδινε σιγουριά στους συμπαίκτες του. Γενικά, σε αυτό το διάστημα, η εικόνα της Ενωσης -με δεδομένο ότι ήταν το πρώτο φιλικό- ήταν καλή, με εξαίρεση κάποια προβλήματα που υπήρχαν στο κέντρο με τους Γιόχανσον-Τζανετόπουλο και ειδικά τον δεύτερο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κετσπάγια άλλαξε τα 9/11, αφήνοντας στο γήπεδο τους Γιόχανσον και Κολοβέτσιο. Ο Ελληνας στόπερ, μάλιστα, πήγε σε θέση αριστερού μπακ αφού δεν υπάρχει άλλος πλην του Ντίντακ... Η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο και στο 53' η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, μετά την εκτέλεση φάουλ, έφερε το γκολ (1-0). Οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν συχνά, ο Κετσπάγια έβγαλε τον Γιόχανσον για να βάλει τον Γαλανόπουλο και γύρισε το σύστημα σε 4-4-1-1, με τους παίκτες του να κάνουν αυτά που ήθελε ο προπονητής.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν αρκετά ορεξάτοι και είχαν και τον Μπακασέτα για να παίρνει πρωτοβουλίες, προσπαθώντας να φτιάξει φάσεις για τους συμπαίκτες του. Η καλύτερη από αυτές ήταν στο 77', όταν ο Ανδρεόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Πέκχαρτ άγγιξε το 2-0 με κεφαλιά. Δεν το έκανε αλλά αυτό μάλλον δεν χάλασε και κανέναν αφού για τον Κετσπάγια δεν προείχε το αποτέλεσμα αλλά η εικόνα της ομάδας του. Και μάλλον έμεινε ικανοποιημένος, για τα δεδομένα της εποχής, από όσα είδε...

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης.

Στο β' μέρος: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κολοβέτσιος (73' Ανδρεόπουλος), Γιόχανσον (60' Γαλανόπουλος), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ζόριτς, Μπακασέτας, Πέκχαρτ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα