Πρόκληση που θ' αφήσει ιστορία...

Κώστας Ζάλιαρης
Πρόκληση που θ' αφήσει ιστορία...

bet365

Η Ουαλία αντιμετωπίζει το αποψινό παιχνίδι ως το πιο σημαντικό της ποδοσφαιρικής ιστορίας της χώρας τα τελευταία 58 χρόνια. Το Βέλγιο, ως ακόμα μια αφορμή για κατάθεση αποδείξεων σχετικά με την ποιότητα της συγκεκριμένης φουρνιάς.

Οι «δράκοι» του Κρις Κόουλμαν, αν και ζορίστηκαν αρκετά σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, ξεπέρασαν το εμπόδιο της Βορείου Ιρλανδίας στους «16» και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με μια από τις πιο ζόρικες ομάδες της διοργάνωσης.

Οι Βέλγοι έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ουγγαρία φτάνοντας με άνεση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, στο τελικό 4-0 για την προηγούμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, χάνουν τον Γιαν Βερτόνχεν για το υπόλοιπο της διοργάνωσης (αν κι εφόσον προχωρήσει η εθνική ομάδα) λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν ανάγκη, όχι μόνο να δείξουν ανταγωνιστικοί, αλλά να κάνουν και το επόμενο βήμα κάθε φορά που μπροστά τους παρουσιάζεται μια μεγάλη πρόκληση, προκειμένου να δικαιολογήσουν έτσι και τα περί γενιάς που μπορεί να γράψει ιστορία για το ποδόσφαιρο της χώρας.

«Ξέρουμε για τον ημιτελικό του 1958, αλλά πλέον είναι η δική μας στιγμή. Η δική μας ώρα για να λάμψουμε» ανέφερε ο Γκάρεθ Μπέιλ, κάνοντας λόγο για την πιο σημαντική στιγμή του ουαλικού ποδοσφαίρου από εκείνη την εποχή.

Επί του αγωνιστικού, για τους Ουαλούς ο Άσλεϊ Γουίλιαμς που είχε ολοκληρώσει το παιχνίδι με τη Βόρειο Ιρλανδία με πρόβλημα στο αριστερό χέρι, θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ενώ, για τους Βέλγους, ο Τόμας Βερμάελεν είναι τιμωρημένος και για τον λόγο αυτό δύο εκ των Λορέν Σίμαν, Τζέισον Ντενάγιερ και Τζόρνταν Λουκάκου ενδέχεται να πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Βίλμοτς.

Ο νικητής του ζευγαριού, θ' αντιμετωπίσει στα ημιτελικά πλέον, την Πορτογαλία που πέρασε στα πέναλτι με το 5-3 επί της Πολωνίας (1-1 κ.α. και παράταση).

Πιθανές ενδεκάδες:

Ουαλία: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Άλεν, Λέντλεϊ, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον – Κανού

Βέλγιο: Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Σίμαν/Ντενάγιερ, Τζ.Λουκάκου, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς/Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Ρ.Λουκάκου

 

EURO Τελευταία Νέα