Μαχρέζ ο παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία! (pics)

Gazzetta team
Μαχρέζ ο παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία! (pics)

bet365

Στον Ριγιάντ Μαχρέζ κατέληξε τελικά το βραβείο της PFA (Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) για τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς στην Αγγλία.

Η PFA ανακοίνωσε σε μία φαντασμαγορική τελετή τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της για τον παίκτη γης χρονιάς στην Αγγλία, με τον Ριχιάντ Μαχρέζ της Λέστερ να αναδεικνύεται πρώτος.

Ο Αλγερινός που κάνει πράματα και θάματα με την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι και είχε νωρίτερα σκοράρει στο 4-0 των «Αλεπούδων» επί της Σουόνσι, νίκησε στην άτυπη αυτή μάχη τους Χάρι Κέιν, Ντιμίτρι Παγιέ, Μεσούτ Εζίλ, Τζέμι Βάνρτι και Ενγκολό Καντέ που ήταν επίσης υποψήφιοι, ενώ το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη στα γήπεδα της Premier League πήγε στον Ντέλε Άλι της Τότεναμ (Mπάρκλεϊ, Λουκάκου, Μπάτλαντ,Κοουτίνιο και Κέιν έμειναν πίσω του).

«Αισθάνομαι τέλεια. Νιώθω ευγνώμων για το βραβείο, είναι μεγάλη μου τιμή. Μπορεί να είναι ατομικό το βραβείο όμως η προσπάθεια είναι συλλογική και θέλω να το αφιερώσω και στους συμπαίκτες μου. Δίχως αυτούς δεν θα ήμουν εδώ. Είναι μεγάλη τιμή το γεγονός πως γίνομαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την Αφρική που κερδίζει το βραβείο. Ίσως να μην είμαι ο καλύτερος, είμαι ο πρώτος και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο», δήλωσε κατά την βράβευσή του ο Μαχρέζ, ενώ ο Ντέλε Άλι που δεν έδωσε το «παρών» λόγω του αυριανού αγώνα της Τότεναμ με την Γουέστ Μπρομ, σχολίασε από την πλευρά του:

«Ευχαριστώ τον Όσι, τον θρύλο της Τότεναμ, που παρέλαβε το βραβείο για μένα. Συγγνώμη που δεν είμαι εκεί απόψε, αλλά έχουμε μεγάλο αγώνα αύριο. Σας ευχαριστώ όλους που με ψηφίσατε. Αισθάνομαι τιμή που κέρδισα ένα τόσο σημαντικό βραβείο και ευχαριστώ τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τα μέλη της Τότεναμ».

Ο Τζέιμι Βάρντι μπορεί να έχασε το βραβείο του MVP, ωστόσο ήταν μέσα στα πρόσωπα της βραδιάς, καθώς η PFA τον βράβευσε για το εκπληκτικό σερί που έτρεξε, σκοράροντας για 11 συνεχόμενα παιχνίδια, επίδοση που αποτελεί και το νέο σχετικό ρεκόρ στην Premier League, αφήνοντας πίσω του τον Ρούντ Φαν Νίστελροϊ.

«Πετάω στα σύννεφα. Είναι μεγάλη μου τιμή να λάβω ένα τέτοιο βραβείο. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την ομάδα», ανέφερε ο 29χρονος επιθετικός της Λέστερ που ξεχώρισε ως ομορφότερο τέρμα του το εκείνο απέναντι στη Λίβερπουλ.

Στον Ράιαν Γκιγκς η PFA απένειμε το βραβείου Ήθους και Αξίας, ενώ σε ότι αφορά στην κορυφαία 11άδα, η οποία είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες, αυτή αποτελείται από τους: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Έκτορ Μπεγιερίν (Άρσεναλ), Γουές Μόργκαν (Λέστερ), Τόμπι Άλντερβαϊρελντ (Τότεναμ), Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ), Ενγκολό Καντέ (Λέστερ), Ντέλε Άλι (Τότεναμ), Ριάντ Μαχρέζ (Λέστερ), Ντιμίτρι Παγιέ (Γουέστ Χαμ), Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ), Χάρι Κέιν (Τότεναμ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα