Λίβερπουλ – Στόουκ 0-1 (6-5 στα πέναλτι)

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Στόουκ 0-1 (6-5 στα πέναλτι)

bet365

Η Στόουκ έκανε την ανατροπή (0-1), αλλά ο Βέλγος πορτιέρο έπιασε δύο πέναλτι (6-5) και έστειλε τη Λίβερπουλ στο ραντεβού κούπας στο «Γουέμπλεϊ».

Δεν έκανε τίποτα. Ηταν κάκιστη. Μία φάση και τίποτ' άλλο. Και όμως η Λίβερπουλ είναι εκείνη που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του League Cup και τούτο το οφείλει αποκλειστικά στον τερματοφύλακα της. Η Στόουκ έκανε την υπέρβαση της. Νίκησε 0-1 στην κανονική διάρκεια για πρώτη φορά μάλιστα στο «Ανφιλντ» από το 1959! Ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού, τον πήγε σε παράταση, πέναλτι και εκεί βρήκε μπροστά της τον Μινιολέ. Ο Βέλγος έπιασε δύο και με συνολικό σκορ από την άσπρη βούλα το 6-5 οι Κόκκινοι έδωσαν ραντεβού κούπας στο «Γουέμπλεϊ».

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ...
Γουόλτερς 0-1
Λαλάνα 1-1
Κράουτς 1-1 (απόκρουση)
Τσαν 1-1 (δοκάρι)
Γουίλαν 1-2
Μπεντέκε 2-2
Αφελάι 2-3
Φιρμίνο 3-3
Σακίρι 3-4
Μίλνερ 4-4
Φαν Χίνκελ 4-5
Λούκας 5-5
Μουνιέσα 5-5 (απόκρουση)
Αλεν 6-5



Οι Πότερς ήταν ξεκάθαρα καλύτεροι στο Α' μέρος. Ο Γουόλτερς (23') έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν το πλασέ του έξυσε το αριστερό δοκάρι. Απάντηση δεν υπήρξε από τους γηπεδούχους, που με την τετράδα στα χαφ τους δεν μπορούσαν να περάσουν τη μπάλα μπροστά. Και σαν να μην τους έφτανε αυτό, υπέπεσαν σε σοβαρή διαιτητική δυσμένεια που επηρέασε ξεκάθαρα το αποτέλεσμα. Στο 45' ο Μπόγιαν έκανε την παράλληλη από δεξιά και ο Αρναούτοβιτς από θέση οφσάιντ άνοιξε το σκορ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης υπήρξε χέρι-πέναλτι στην περιοχή τη Στόουκ που δεν δόθηκε, ενώ στο 48' ο Φιρμίνο σημάδεψε χαμηλά το αριστερό δοκάρι. Αυτό ήταν για τη Λίβερπουλ. Αλλη φάση μέχρι και το τέλος της παράτασης δεν θα έκανε. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι είδαν την επέλαση του Φαν Χίνκελ (105') να σταματάει στο αριστερό σίδερο.

Κάπως έτσι φτάσαμε λοιπόν στη στιγμή του Μινιολέ που έβγαλε τις εκτελέσεις των Κράουτς, Μουνιέσα και έδωσε στον Γίργκεν Κλοπ την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στο Νησί. Μαζί του οι Κόκκινοι που έχουν το ρεκόρ στον θεσμό, πάνε για την ένατη κούπα τους, έχοντας και τρεις χαμένους τελικούς.

* Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον είναι το άλλο ζευγάρι (Τετάρτη 21:45), με την Εβερτον να έχει νικήσει 2-1 στο πρώτο ματς!

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Σακό, Κόλο Τουρέ (85' Αλεν), Φλάναγκαν (107' Αϊμπ), Αλμπέρτο Μορένο, Τσαν, Λούκας, Χέντερσον (59' Μπεντέκε), Μίλνερ, Φιρμίνο, Λαλάνα

Στόουκ (Μαρκ Χιουζ): Μπάτλαντ, Βόλσαϊντ, Τζόνσον, Μουνιέσε, Πιέτερς, Γουίλαν, Γουόλτερς, Αφελάι, Μπόγιαν (71' Ανταμ, 98' Φαν Χίνκελ), Αρναούτοβιτς (78' Σακίρι), Κράουτς

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα