Τρουά - Μονακό 0-0

Gazzetta team
Τρουά - Μονακό 0-0

bet365

Η Μονακό έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 3’, όμως κόλλησε στο 0-0 με την ουραγό Τρουά. Βαθμό στο τέλος η Λιλ, νίκη για τη Μπαστιά.

Η Τρουά είναι πιο μαχητική μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και το απέδειξε και με αντίπαλο την Μονακό. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες μόλις από το 3’, όμως κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό από τους Μονεγάσκους, που απογοήτευσαν. Φυσικά, αυτό δεν στάθηκε ικανό να μην γράψει ιστορία η Τρουά, καθώς έμεινε χωρίς νίκη στον πρώτο γύρο και έκανε και επίσημα τη χειρότερη παρουσία στην ιστορία της Ligue 1, ξεπερνώντας την Μπρεστ (σεζόν 1979-80)…

Με το… καλησπέρα ο Νταμπό έκανε πέναλτι στον Έλντερ Κόστα και αντίκρισε την κόκκινη, σε μία πολύ αυστηρή απόφαση. Όλα έδειχναν ιδανικά για την Μονακό, όμως ο Λασινά Τραορέ έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπερναρντόνι, για να μείνει το 0-0. Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για τον Ιβοριανό, ο οποίος στη συνέχεια έχασε απίστευτη ευκαιρία από κοντά με την εστία στο έλεός του, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, με τους παίκτες του Ζαρντίμ να μην μπορούν να ανεβάσουν ρυθμό.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να παίζουν με πάθος και την εικόνα να μην αλλάζει με το ξεκίνημα της επανάληψης. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν άνοιξε, με τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στο γκολ στην αντεπίθεση. Οι παίκτες του Ρομπέν απείλησαν με μακρινά σουτ, οι Μονεγάσκοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα επιθετικά και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Το έσωσε στο τέλος η Λιλ
Αυτή τη φορά μπορεί να μην κέρδισε, όμως είναι εμφανές ότι πολλά έχουν αλλάξει στη Λιλ με τον Αντονετί στον πάγκο. Το ματς στην Τουλούζη δεν ήταν εύκολο, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα, όμως τους λιλουά να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Μόλις στο 7’ ο Σίβελι είδε τον Τισεράν να σώζει στην γραμμή την κεφαλιά του, πριν έρθει το γκολ για τους βιολέ στο 11’. Ο Μπουφάλ έκανε το λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Ματέους να δώσει την ασίστ και στον Μπεν Γιεντέρ να ανοίξει το σκορ με το 50ό του γκολ στην Ligue 1!

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τρέχο να πλησιάζει στο 2-0 στο 21’, πριν χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λιλ στο 39’, όταν η κεφαλιά του Σιντιμπέ σταμάτησε στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν πλεονέκτημα από το 68’, όταν ο Ντουμπιά δέχθηκε δεύτερη κίτρινη μέσα σε 4’ και άφησε την Τουλούζ με 10 παίκτες. Οι λιλουά πίεσαν στο τέλος, ο Μποτεάκ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 82’, ο Ταλό είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στο 85’ και το γκολ ήρθε στο 87’ με εκπληκτικό σουτ του Μπουφάλ λίγο έξω από την περιοχή για το τελικό 1-1.

Με Σίο η Ρεν
Ο Τζιοβάνι Σίο έφτιαξε το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και η Ρεν πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Γκινγκάμπ, για να πλησιάσει στην 4άδα. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους, που πλήρωσαν τα κενά στην άμυνα, με τον Σανκαρέ να μη μπορεί να σκοράρει σχεδόν προ κενής εστίας, ενώ η επόμενη καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Πέδρο Ενρίκε είδε τον Λεσλ να βγάζει το σουτ του. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Περέιρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοστίλ, με τους γηπεδούχους να έχουν μπει καλύτερα και το μακρινό σουτ του Σαλιμπούρ να περνάει λίγο άουτ στο 61’.

Οι ρενέ τελικά χτύπησαν στην αντεπίθεση, όταν στο 63’ ο Σίο έκλεψε, άφησε στον Ντεμπελέ και εκείνος πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Οι παίκτες του Γκουβερνέκ διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, μάλλον είχαν δίκαιο, όμως το γκολ μέτρησε. Τα πάντα τελείωσαν στο 77’, όταν οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους, με τον Ντεμπελέ να βγάζει ωραία ασίστ στην πλάτη της – ανύπαρκτης – άμυνας της Γκινγκάμπ και τον Σίο να κάνει το 0-2.

Στο μηδέν το ντέρμπι
Η Λοριάν ήταν καλύτερη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό στο ντέρμπι της Βρετάνης, όμως η Ναντ κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία, με τις ομάδες να μένουν στο 0-0. Ο Γουάρις επέστρεψε μετά την τιμωρία των 6 αγωνιστικών και δίπλα στον Μουκάντζο ήταν κίνδυνος-θάνατος. Οι δυο τους συνδυάστηκαν στο 21’ για την πρώτη ευκαιρία στο ματς, όταν το σουτ του πρώτου πέρασε λίγο άουτ, πριν ο Ντο χάσει την ισορροπία του πριν πλασάρει για την καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 34’ ο Ριού έβγαλε την κεφαλιά του Μεσλούμπ, στο 43’ το σουτ του Γουάρις πέρασε άουτ και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές μετά το 60’. Η καλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 82’, όταν ο Γουάρις πρόλαβε την έξοδο του Ριού, όμως είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι, για να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

«Μαξιλάρι» για Μπαστιά
Η Μπαστιά επιβλήθηκε δίκαια με 2-0 της Ρεμς και έκλεισε τον πρώτο γύρο στο +3 από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και έφτασαν στο γκολ στο 21’. Ο Φοφανά έκλεψε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, άφησε στον Αγιτέ και εκείνος με ατομική ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Πλασίντ για το 1-0. Η ισοφάριση παραλίγο να έρθει πολύ γρήγορα, όμως στο 29’ η κεφαλιά του Τακαλφρέντ πέρασε άουτ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ταχύτητα και να πιέσουν στην επανάληψη, οι Κορσικανοί έδωσαν χώρο, ψάχνοντας την αντεπίθεση και το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο. Ο Φοφανά έφτασε κοντά στο 2-0 στο 57’, το οποίο τελικά ήρθε στο 79’. Η Μπαστιά κατάφερε με δύο πάσες να ανοίξει την άμυνα της Ρεμς. Ο Λεκά βρήκε με βολέ τον Μπραντάο, εκείνος με κεφαλιά τον Ρομέν και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, για να τελειώσει τα πάντα.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή (18/12)

Νις-Μονπελιέ 1-0
(31' Μποσκάλι)

Σάββατο (19/12)

Καέν-Παρί 0-3
(16', 50' Ντι Μαρία, 36' Ιμπραΐμοβιτς)

Γκινγκάμπ-Ρεν 0-2
(63' Ντεμπελέ, 77' Σίο)

Τρουά-Μονακό 0-0

Λοριάν-Ναντ 0-0

Μπαστιά-Ρεμς 2-0
(21' Αγιτέ, 79' Ρομέν)

Τουλούζ-Λιλ 1-1
(11' Μπεν Γιεντέρ - 87' Μπουφάλ)

Κυριακή (20/12)

Σεντ Ετιέν-Ανζέρ (15:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Λυών (18:00)
Μπορντό-Μαρσέιγ (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα